Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Netoleruoti galima ne tik laktozės: kaip atpažinti, kad jums netinka pieno produktai

Sveikos mitybos piramidėje pieno produktai po daržovių, grūdinių kultūrų ir vaisių bei uogų užima svarbią vietą. Pienas įvardijamas kaip kalcio, jodo ir kitų mums būtinų medžiagų šaltinis, todėl jo nauda organizmui neabejojama. Tačiau daliai žmonių pienas kaip tik sukelia nemalonius pojūčius ir sveikatos problemas. Kaip atpažinti pieno netoleravimo simptomus, papasakojo sveiko maisto technologė, lektorė, portalo sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė.
Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą.
Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą. / 123RF.com nuotr.

Laktozės netoleruoja 30 proc. gyventojų

„Pieno produktai buvo ir bus vienas iš sveikos mitybos komponentų. Didžiajai daliai žmonių pieno produktai yra naudingi ir būtini tiek dėl juose esančių baltymų, tiek dėl angliavandenių, tiek dėl riebalų ir juose tirpių vitaminų. Tačiau kai kuriems žmonėms, pavartojus pieno produktų, atsiranda simptomai, kurie rodo jų netoleravimą ar alergines reakcijas“, – teigė pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius