Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečdalyje šalies savivaldybių peržengtas gripo epidemijos slenkstis

Trečdalyje Lietuvos savivaldybių peržengtas sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) epideminis slenkstis.
Dainavos poliklinikoje
Dainavos poliklinikoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, praėjusią savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI šalyje buvo 101,7 atvejo 10 tūkst. gyventojų, tai yra toks pats, kaip ir ankstesniąją savaitę.

Mažiausiai – 66,5 – sergančiųjų būta Šiaulių administracinėje teritorijoje, daugiausiai – 123,83 – Alytaus administracinėje teritorijoje.

Epidemijos slenkstis, kai sergamumas siekia 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų, viršytas Alytaus mieste ir rajone, Kauno, Panevėžio miestuose, Jonavos, Prienų, Varėnos, Mažeikių, Plungės, Anykščių, Molėtų, Vilniaus, Švenčionių, Šalčininkų, Ukmergės, Trakų rajonuose,Neringos, Marijampolės, Rietavo, Visagino ir Elektrėnų savivaldybėse.

Lietuvoje dėl gripo buvo hospitalizuotas 121 asmuo: dešimt – iki dvejų metų, 64 – nuo dvejų iki 17 metų ir 47 – pilnamečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius