-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turėti gražią šypseną gali kiekvienas

Graži šypsena suteikia ne tik pasitikėjimo savimi, bet ir atspindi gerą žmogaus savijautą bei pozityvią nuotaiką. Dažnas pagalvojame apie sveikus ir tiesius dantis bei kerinčiai baltą šypseną, bet vos kalbai pasisukus apie odontologo kėdę, vizitą atidėliojame kitai dienai save pateisindami, kad labai skaudės ir teks patuštinti kišenes.
Tobula šypsena
Šypsena / 123RF.com nuotr.

Pasak dešimtyje šalies miestų veikiančio klinikų tinklo direktorės, į odontologų kėdes klientus atveda panašios problemos, kurioms spręsti siūlomi pažangiausi būdai.

„Vaikus ir jaunuolius tėvai atveda ortodontiniam dantų tiesinimui. Tuo tarpu dažna vyresnio amžiaus žmonių problema – parodontozė, dantų netekimas. Tiesa, tendencija tokia, kad ne vien garbingo amžiaus senjorai, bet ir jauni žmonės, netekę vieno ar kelių dantų, vis dažniau renkasi ne protezus, o implantus. Aišku, vis dar pasitaiko įvairių amžiaus grupių pacientų, kurie kreipiasi tik tada, kai ėduonis stipriai pažeidžia dantį, ir jį ima skaudėti“, – pastebi „Clinic DPC“ vadovė I.Kvedarienė.

Graži šypsena padeda žmogui labiau pasitikėti savimi, lengviau bendrauti, geriau jaustis.

Atsiranda suvokimas, kad, užbėgus problemai už akių, reikės iškęsti mažiau skausmo ir gydytojo kabinete teks išleisti mažiau. Prie geresnės profilaktikos prisideda tai, kad žmonės vis dažniau atranda profesionalios burnos higienos procedūrą. Atliekant ją keletą kartų per metus, kaip rekomenduoja gydytojai, viskas laiku pastebima ir išgydoma.

„Sakyčiau, netgi tapo madinga rūpintis savo šypsena ir dantimis, o tai – labai sveikintina: graži šypsena padeda žmogui labiau pasitikėti savimi, lengviau bendrauti, geriau jaustis. O tai lemia geresnius asmeninius ir darbo santykius. Šypsena turi kur kas didesnę galią, negu atrodo iš pirmo žvilgsnio. Ji svarbi ne tik gerai viso organizmo sveikatai, bet ir žmogaus socialiniam gyvenimui“, – 15min pasakoja didžiausio odontologijos klinikų tinklo Lietuvoje „Clinic DPC“ direktorė Irma Kvedarienė.

Organizatorių nuotr./„Clinic DPC“ direktorė Irma Kvedarienė
Organizatorių nuotr./„Clinic DPC“ direktorė Irma Kvedarienė

Galimybė mokėti dalimis

Nors tiek operatyvus iš proto varančio danties skausmo gydymas, tiek planuotos implantacijos ar protezavimas, tiek ortodontinis dantų tiesinimas bei kitos procedūros kainuoja nemažai, sveikata nebėra ta sritis, kurioje reikėtų „susiveržti diržus“.

„Pasitaiko įvairių atvejų. Paprastai žmogus pinigų tam neatsideda, kadangi turi daug planų, o kasdienių išlaidų ir taip apstu. Jeigu taip atsitinka, ir pacientas atliekamų pinigų neturi, o procedūra būtina jo sveikatai ir gerai savijautai, pasinaudojama medicininiu lizingu. Tai – išeitis tiems, kurie negali sau leisti iš karto už gydymą mokėti nemažos sumos“, – apie pagalbą pacientams, norintiems džiaugtis kokybišku gyvenimu ir gera savijauta, mokant įmokas kas mėnesį dalimis, užsimena „Clinic DPC“ klinikai vadovaujanti I.Kvedarienė.

Skolintis sveikatai nebėra tabu

„General Financing“ Klientų sėkmingos patirties vadovo Skirmanto Ketvirčio teigimu, dantų problemos „luktelti iki rytojaus“ negali ir paskatina dvejones – kentėti, ieškoti paprastesnio, bet ne tokio patogaus varianto, kurį ateityje vis tiek reikės pataisyti, arba skolintis iš artimųjų ar bičiulių.

„Šiuo atveju sprendimas labai paprastas: dantų klinikoje visas procedūras galima atlikti išsimokėtinai“, – 15min patikina per 600 tūkstančių klientų šalyje turinčios bendrovės „General Financing“, šešerius metus teikiančios ir medlizingo paslaugą, Klientų sėkmingos patirties vadovas.

Organizatorių nuotr./Skirmantas Ketvirtis
Organizatorių nuotr./Skirmantas Ketvirtis

Pirmoji įmoka gali būti ir po 3 mėnesių

S.Ketvirčio atstovaujama bendrovė turi sutartis su daugeliu medicinos ir sveikatinimo įstaigų, klinikų ir laboratorijų bei didžiausiais odontologijos centrais Lietuvoje.

Atsiskaityti už skubias medicinos paslaugas galima visai neskubant, kadangi išmokėjimo terminas – iki 7 metų.

„Pirmąją įmoką leidžiame atidėti trims mėnesiams. Kalbant paprasčiau – šiandien odontologai sutvarko jums skaudamą dantį, medikai – bet kurią kitą su sveikata susijusią problemą, plastikos chirurgai atlieka operaciją, o pirmąją įmoką už paslaugą turite galimybę atidėti net trims mėnesiams į priekį. Tai leidžia pasiruošti ir susiplanuoti išlaidas, o atsiskaityti už skubias medicinos paslaugas galima visai neskubant, kadangi išmokėjimo terminas – iki 7 metų. Žinoma, yra galimybė išsimokėti greičiau negu nurodyta sutartyje. Tokiu atveju perskaičiuojama kliento mokama suma“, – su medlizingo paslaugos, kurios kainodara – pati palankiausia tarp visų bendrovės paslaugų, supažindina S.Ketvirtis.

Atsakys per 15 minučių

Klientas gali pasinaudoti medlizingo paslauga ne vien odontologijos, bet ir kitoms sveikatos, grožio paslaugoms, įvairiems negalavimams ir problemoms spręsti.

„Pasisakome už atsakingą skolinimąsi. Mums svarbu, kad sutartis būtų tinkama tiek klientui, tiek bendrovei. Užsitarnavome patikimo partnerio vardą: medikai yra preciziški žmonės, mėgstantys aiškumą, tikslius grafikus, tokie – ir mes, todėl esame daugelyje Lietuvos klinikų, – pasakoja „General Financing“ Klientų sėkmingos patirties vadovas S. Ketvirtis.

Bet kurioje su „General Financing“ bendradarbiaujančioje klinikoje užsiregistravęs klientas vos per penkiolika minučių sužino, ar automatizuota „General Financing“ sistema, patikrinusi reikiamus registrus, tvirtina naujos sutarties sudarymą, nurodydama konkrečias paslaugų kainas.

Kasdienio „ritualo“ vonioje atmintinė

Didžiausio odontologijos klinikų tinklo Lietuvoje „Clinic DPC“ specialistai 15min skaitytojams primena, kokie kasdieniai „ritualai“, susiję su dantų priežiūra, turėtų būti atliekami vonioje, ir kaip pasirinkti tam tinkamas priemones:

„Dantis valyti patariama mažiausiai du kartus per dieną. Šepetėlio nereikia judinti aukštyn žemyn – dantys valomi sukamaisiais judesiais. Toks būdas ne tik efektyvesnis, bet ir saugo dantenas nuo pažeidimo. Dantų šepetėlio kietumą, jo rūšį – įprastą ar elektrinį – ir dantų siūlo storį turėtų parinkti jūsų gydytojas odontologas, atsižvelgdamas į individualią paciento dantų būklę. Į dantų būklę atsižvelgti būtina ir patiems renkantis dantų pastą, kadangi stipriai balinančios netinka jautriems dantims. Geriau apskritai susilaikyti nuo balinančių pastų ir atlikti dantų balinimą gydytojo kabinete, kur tai bus padaryta profesionaliai, nepažeidžiant emalio. Nepamirškime valyti ir liežuvio – ant jo kaupiasi bakterijos, kurios mielai prisidės prie ėduonies atsiradimo, jeigu jų nenuvalysime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius