-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Urologas B.Dainys: kokie veiksniai blogina vyrų spermą ir sukelia potencijos problemų

Apie moterų lytinę sveikatą kalbama labai plačiai, tačiau vyrų tema dažnai nutylima, tarsi vyrams šioje srityje nekiltų jokių problemų. Pasak žinomo urologo Balio Dainio, toli gražu taip nėra. Jis kasdien sulaukia vyrų, besiskundžiančių potencija ir abejojančių savo spermos kokybe.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Kaip su vyrų vaisingumu susiję kontraceptikai

Baltijos šalių vyrų spermos tyrimai neparodė, kad mūsų vyrų vaisingumas labai mažėtų, vis dėlto ilgalaikiai (apie 50 metų) prancūzų ir britų vyrų spermos kokybės stebėjimai rodo, kad vyrų spermos kokybė blogesnė nei prieš kelis dešimtmečius. Pašnekovas įsitikinęs, kad šios tendencijos atsiris ir iki Lietuvos.

„Priežasčių, kodėl blogėja spermos kokybė, yra keletas. Viena iš jų, kuri dar pakankamai neįvertinta, – įvairių rūšių spinduliuotė. Aš pats dabar kalbu mobiliuoju telefonu, kartais jį nešiojuosi kelnių kišenėje, arti vaisingumui svarbių organų. Nors tyrimai, kuriuos užsako mobiliojo ryšio bendrovės, nerodo šios spinduliuotės įtakos vaisingumui, reikia suprasti, kad kuo stipresnis mobilusis ryšys, kuo trumpesnio ilgio bangos, tuo spinduliuotė intensyvesnė ir agresyvesnė.

Taip pat visi žinome apie ozono skylę ir plonėjantį ozono sluoksnį, saugantį mus nuo įvairių spindulių iš kosmoso. Dėl visų šių poveikių vyksta genų mutacijos, o jos savo ruožtu sukelia įvairius organizmo sutrikimus. Tikėtina, turi įtakos ir šiai jautriai sričiai – vaisingumui“, – svarstė B.Dainys.

Pasak mediko, civilizacijos pažanga yra didžiulė ir mes visi naudojamės jos vaisiais net nesusimąstydami, kaip jie veikia mūsų organizmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius