-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoj dviejų senų slaugos ligoninių Vilniuje veiks viena nauja, bet su mažiau lovų

Ne vienerius metus stovėjusi apleista buvusi Vaikų poliklinika Antakalnyje per kiek daugiau nei metus virto modernia slaugos ligonine. Kol kas pacientai dar neperkraustyti, tai bus padaryta iki gegužės pabaigos, bet rekonstrukcija baigta, suvežta ir didžioji dalis baldų. Ligoniai čia bus atvežti iš Šv.Roko ligoninės filialų Sapiegų parke Antakalnio g. 17 ir Tyzenhauzų g.
Slaugos ligoninė Vilniaus Antakalnyje
Slaugos ligoninė Vilniaus Antakalnyje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

6,5 tūkst. kv.m patalpos su pakeistais langais, durimis, virš buvusio baseino ir pagrindinio korpuso pastatytos papildomos patalpos. Atnaujintoje sveikatos priežiūros įstaigoje įrengti du papildomi, pritaikyti lovų transportavimui, liftai. Taip dabar atrodo buvusi Vaikų ligoninė, kurioje vos prieš kelerius metus šeimininkavo benamiai.

Statybos baigtos

Statybininkai slaugos ligoninę jau paliko, viskas švaru ir tvarkinga, dalyje palatų jau stovi naujos lovos. Kitur – kol kas tuščia, bet pacientus čia ketinama perkraustyti iki gegužės pabaigos. 

Investicijos į šios ligoninės rekonstrukciją siekia beveik 5,8 mln. eurų (20 mln. Lt), iš jų 5,24 mln. eurų (18 mln. Lt) kainavo statybos, kitos lėšos skirtos įrangai ir baldams. Didžiąją dalį lėšų skyrė pati Vilniaus miesto savivaldybė (15 mln. Lt), kiti pinigai yra iš ES fondų (3,5 mln. Lt) bei Valstybės biudžeto (623,8 tūkst. Lt).

Naujojoje ligoninėje bus per 90 palatų ir 240 lovų. Šv.Roko ligoninės direktorius Robertas Prokurotas pripažįsta – dabar lovų turima daugiau nei 280. „Tos kitos lovos tikrai bus kažkur padėtos, jų nebus atsisakyta, Vilniaus miestas jų neatsisakys, – sakė direktorius, nors ir dar nežinojo, kur bus ta vieta. – Gal laikinai Sapiegos ligoninėje. Bet tai ateities planai, kol vieno plano neįvykdėme, nenoriu kol kas kalbėti. Tada ir lovų daugės.“

Poreikio netenkina

Poreikis yra išties didesnis, neneigia R.Prokurotas, ir jis tik augs visuomenei senstant. „Poreikis nepatenkinamas visoje Lietuvoje, o Vilniuje ypatingai. Kadangi vaikai atvyksta gyventi į didmiesčius, nes Vilniuje lengviau išspręsti savo problemas, įsidarbinti. Tėvai vieni nelieka, jie kažkur turi būti. Dalis slaugoma namuose, bet ne visada tai įmanoma, gydymo įstaigoje tai yra profesionaliau“, – sakė direktorius.

Šiuo metu tūkstančiui gyventojų privaloma turėti 1,6 lovos slaugos paslaugas teikiančioje įstaigoje. Vilniuje yra šiek tiek mažiau, tad apie tai dar teks galvoti – ateityje bus reikalaujama turėti dvi lovas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Slaugos ligoninė Vilniaus Antakalnyje
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Slaugos ligoninė Vilniaus Antakalnyje

Slaugos ligoninės Tyzenhauzų gatvėje ir Antakalnio gatvėje Sapiegų parke sujungtos nuo 2013 metų sausio 1 dienos. Sujungtos sveikatos įstaigos gavo Šv. Roko ligoninės pavadinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius