Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Kvapnieji pipirai“

Karkos, troškintos BBQ padaže

Karkos, troškintos BBQ padaže 2 asm.

Tinklaraštis „Aurimėlio virtuvė“: Labai mėgstu gaminti tuos patiekalus, prie kurių nereikia daug „žaisti“, o rezultatas labai džiugina. Viską sudedu į puodą, kelios valandos orkaitėje ir „bon appetit“!

 

Paprasta, skani ir soti vištienos ir ryžių sriuba

Paprasta, skani ir soti vištienos ir ryžių sriuba 4 asm.

Keli gabaliukai kokybiškos vištienos, šiek tiek daržovių, sauja ryžių bei prieskonių ir žalumynų – tai viskas, ko jums prireiks šiai sriubai, kuria pasisotinsite darbo dienos vakarą. Žinoma, siūlome tik orientacinį receptą, nes šis patiekalas – kuo puikiausia „drobė“ įvairioms improvizacijoms.

 

Triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais

Triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais 4 asm.

Kaip sako tinklaraštininkas, profesionalus kulinaras Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ autorius, malta triušiena yra mėsa, kurią jis itin mėgsta ir kuri dažnai karaliauja jo virtuvėje. Tad išbandykite patiekalą, kuriame ji derinama su džiovintais pomidorais ir grikiais – bus skanu!

 

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Šis patiekalas, kuris puikiai įsikompnuos ir ant Kalėdų stalo, jungia puikiai pažįstamus ir įdomesnius ingredientus. Receptą išJennifer McLagan knygos „Odd Bits“ išbandė tinklaraštininkė Laura, dabar ryžkitės ir jūs!

Grilyje troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis

Grilyje troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Tai nekasdienis patiekalas, apdovanosiantis ir nuostabiu skoniu, ir pasakiškais aromatais. Idealus vasaros šventei ar savaitgaliui, kai kuriate grilių!

 

Naminis šviežių pomidorų padažas

Naminis šviežių pomidorų padažas 10 asm.

Šiuo padažu tiks gardinti mėsos, makaronų, daržovių patiekalus. Gerai užsuktame stikliniame indelyje laikomu padažu galėsite mėgautis net pusę metų.

 

Mielinės bandelės su lašinukais

Mielinės bandelės su lašinukais 6 asm.

Verta tokių bandelių išsikepti savaitgalį, o gal prieš kokią kelionę (pavyzdžiui, dviračiais), labai skaniai jas suvalgysite gryname ore.

Virtas jaučio liežuvis su grybais pagal žydišką receptą

Virtas jaučio liežuvis su grybais pagal žydišką receptą 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai žydų receptas, bet ragaudami tokiu būdu pagamintą jaučio liežuvį dar kartą įsitikinsite, kokios persipynusios gali būti įvairių tautų virtuvės. Anot tyrėjų, jaučio liežuvį su garstyčiomis žydai žinojo dar Abraomo laikais. Šis skonis gerai žinomas ir lietuviškoje, ir Abiejų Tautų Respublikos virtuvėje.

Pikantiški sausainiai su medumi ir pipirais

Pikantiški sausainiai su medumi ir pipirais 6 asm.

Pabandykite išsikepti neįprastų, bet puikių pipirinių (!) sausainių, kurie valgant smagiai pakutens liežuvio galiuką. Puikus skanėstas prie kavos ar arbatos puodelio.

Minkštas ir drėgnas medaus pyragas

Minkštas ir drėgnas medaus pyragas 10 asm.

Šis pyragas nepareikalaus didelės meistrystės, tik nemažai ingredientų, taip pat ir medaus, tačiau nors kartą išsikepkite ir suprasite, koks turi būti tikras medaus pyragas!

Airiškai lėtai troškinta jautiena

Airiškai lėtai troškinta jautiena 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis airiškas patiekalas dar skanesnis, jei pagaminamas dieną prieš valgymą. Patiekiamas su bulvių koše. O ir lietuviški rauginti agurkai labai dera. Gaminamas jis lėtai ir ilgai.

Turkiškai įdaryti pomidorai

Turkiškai įdaryti pomidorai 6 asm.

Pomidorai dažnai naudojami ruošiant įdarytas daržoves, šis patiekalas labai populiarus Vidurio Rytuose. Turkija – viena iš šalių, kuriose įdaryti pomidorai yra tradicinės virtuvės patiekalas. 

Marinuoti arbūzai

Marinuoti arbūzai 4 asm.

Marinuojame daugybę gėrybių – nuo agurkų iki agrastų, tačiau ar esate išbandę marinuotus arbūzus? Taip taip, sulčių kupini dručkiai irgi gali būti marinuojami, o tada tapti gaiviu, pikantišku užkandžiu ar kaip gaivus garnyras lydėti mėsos patiekalus.

Silkė su šilauogėmis ir čiobreliais

Silkė su šilauogėmis ir čiobreliais 6 asm.

Miško žvėrysUogas galima tiesiog valgyti arba gaminti begalę įvairiausių pyragų, desertų, čatnių, pagardų, padažų, uogienių, sulčių ir net ruošti su jomis marinuotas silkes. Silkė su spanguolėmis, bruknėmis, juodaisiais serbentais jau išbandyta, kokiu gaiviu skonių deriniu dar galėčiau nustebinti artimuosius? Taip kilo idėja apie silkę su mėlynėmis/šilauogėmis ir čiobreliais.

Lengva kreminė žiedinių kopūstų-salierų sriuba

Lengva kreminė žiedinių kopūstų-salierų sriuba 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šią sriubą sumaniau eksperimentuodama su savo fotoaparatu – man reikėjo patiekalo, kuris būtų neutralių spalvų, su vos keliais ryškiais ingredientais. Labai paprasta salierų-žiedinių kopūstų sriubą pavyko puikiai, o ją dar pagardina minkštai virti putpelių kiaušiniai. Vos 30 minučių ir galėsite ja gardžiuotis!

Naminiai rauginti burokėliai

Naminiai rauginti burokėliai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Šie rauginti burokėliai man išėjo tokio tobulo skonio, kad mes juos sutriauškėme bene per dvi dienas! Burokėlių raugas stovi šaldytuve, ir jį panaudojau ne vien Kūčių barščiams, bet ir tradicinei burokėlių sriubai. Sako, kad to raugo reikėtų kasdien po kelis gurkšnius išgerti, mat jis puikiai veikia virškinimo sistemą, o be to, jo skonis – tobulas!

Greita ir soti vištienos sriuba su kuskusu

Greita ir soti vištienos sriuba su kuskusu 6 asm.

Jei prastai jaučiatės, šalta ar tiesiog „nėra nuotaikos“, pabandykite sau padėti išsivirdami vištienos sriubos. Kiek netikėtas ingredientas šiame recepte – ne labiau įprasti ryžiai ar makaronai, bet kuskusas. Ant jo pilsime jau išvirtą sriubą ir mėgausimės nuostabiu patiekalu!

 

Kopūstų sriuba su žirneliais

Kopūstų sriuba su žirneliais 4 asm.

Išvirti skanią sriubą nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio, nes bet kokia smulkmena gali ją sugadinti. Pavyzdžiui, sriubos skonis priklauso ir nuo to, kokiame puode ją verdate ir kokiu šaukštu maišote. 

Vokiški silkės suktinukai

Vokiški silkės suktinukai 8 asm.

Pagaliuku persmeigti marinuotos silkės suktinukai dažnai vadinami tiesiog rolmopsais. Į silkę galima sukti ne tik agurką ir svogūną, bet gabaliuką morkos ar alyvuogę.

Silkė su kalėdiniais prieskoniais

Silkė su kalėdiniais prieskoniais 8 asm.

Miško žvėrys: Niekas nesiginčys, kad Kalėdos – tai šildantys aromatingi prieskoniai ir citrusiniai vaisiai. Iš karto imu galvoti apie meduolius, karštą vyną, mandarinus ir... apie silkę! Taigi, šiame recepte silkė derinama būtent su Kalėdų laikotarpiu itin populiariais prieskoniais.