TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru

Karštieji patiekalai

Karamelizuotas keptas kumpis

Karamelizuotas keptas kumpis 8 asm.

Karamelizuotas keptas kumpis ruošiamas netrumpai, tačiau rezultatas nudžiugina visus, tai puikus rimtasis patiekalas bet kuriai šventei ar savaitgalio pietums. 

Orkaitėje keptas „išplotas“ viščiukas su bulvėmis

Orkaitėje keptas „išplotas“ viščiukas su bulvėmis 4 asm.

Šįkart jums siūlome vištienos patiekalą, kuris labai įdomus savo... forma. Tačiau su ta neįprasta forma susijęs skoniu... O jei trumpai tariant – puikaus vištienos patiekalo receptas, išbandykite!

Tešloje kepta lašiša

Tešloje kepta lašiša 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Terminu en croûte (tariama „en krūt“) prancūzai vadina viską, kas yra suvyniota į tešlą ir kepama orkaitėje. Kitais žodžiais tariant – pyragai su įdarais. Dažniausiai taip kepama lašiša, o šis receptas – iš Airijos pubų. Patiekalas pagaminamas greitai ir yra nesudėtingas bei neapsunkinantis skrandžio.

 

Glazūruota lašiša

Glazūruota lašiša 4 asm.

Glazūruota lašiša – puikus pasirinkimas, nes šitaip iškepta žuvis turės traškią plutelę, o vidus bus minkštas, gardus. Be to, šio patiekalo ruošimas neatims daug laiko.

 

Sūrio lazdelėmis įdaryta vištienos krūtinėlė grietinėlės padaže

Sūrio lazdelėmis įdaryta vištienos krūtinėlė grietinėlės padaže 2 asm.

Kaip sako virtuvės šefas Gian Luca Demarco, sūrio lazdelėmis įdarytos vištienos krūtinėlės grietinėlės padaže gaminimas užruks mažiau nei pusvalandį. 

Purus ir skanus kugelis

Purus ir skanus kugelis 6 asm.

Jei jums yra tekę ragauti pilko, kieto, beskonio kugelio, tokia patirtis galėjo ir visai atgrasyti nuo šio patiekalo. Iš tiesų sudėtingų produktų ir didelio virtuoziškumo šis patiekalas nereikalauja, tačiau ir šykštėti jam pieno, kiaušinių, riebalų ir kitų pagardų, nereikėtų.

Viščiukas su šokoladu, čili ir paprikomis

Viščiukas su šokoladu, čili ir paprikomis 4 asm.

Šis puikus vištienos patiekalas nė iš tolo nedvelkia monotonija, tačiau jį gamindami nesugaišite pernelyg ilgai. 

Sicilietiški makaronai su baklažanais ir rikotos sūriu

Sicilietiški makaronai su baklažanais ir rikotos sūriu 4 asm.

Paprastai pagaminamas ir labai skanus patiekalas patiks mėgstantiems itališką virtuvę. Jo receptu pasidalino restorano „Graal Club Wine Bar“ Palerme virtuvės šefas Domenico Basile.

Vištiena su vynuogėmis ir alyvuogėmis

Vištiena su vynuogėmis ir alyvuogėmis 6 asm.

Ne visi džiaugsmo suteikiantys patiekalai itin kaloringi, puikus pavyzdys – šis valgis, kuriame dera vištiena, vynuogės ir alyvuogės.

Makaronai su saulėje džiovintais pomidorais ir ančiuviais

Makaronai su saulėje džiovintais pomidorais ir ančiuviais 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Mes siūlome paprastą, bet smagų, kupiną vasaros aromatų pastos receptą su ančiuviais. Ir su aitresnio aromato kietuoju „pecorino“ sūriu. Patarimas, kad išeitų gerai: netaupykite pastai, džiovintiems pomidorams ir alyvuogių aliejui. Ir išeis labai gerai.

Cukinijų ravioliai

Cukinijų ravioliai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei jau išbandėte cukinijų spagečius, laikas imtis cukinijų raviolių gamybos! Cukinijos – itin universalios daržovės, bene mažiausiai „kaprizingos“ skoniui, jos dera beveik su viskuo, tinka ir šventėms, ir kasdienėms jaukioms vakarienėms. Ypač cukinijos tobulai dera su pomidorais – ne tik spalva, bet ir skoniais.  

Antiena su vyno padažu, lazdyno riešutais ir slyvomis

Antiena su vyno padažu, lazdyno riešutais ir slyvomis 2 asm.

FeedMySister.com: Antieną mes su sese galėtume valgyti ir valgyti nesustodamos. Atvėsus orams nežinau, kas gali būti geriau nei minkšta antiena su karamelizuotomis slyvomis, marsalos vyno padažu ir lazdyno riešutais – tegyvuoja skirtingi sezonai!

Su paprikomis troškina kaimiška višta

Su paprikomis troškina kaimiška višta 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai:  Višta su paprikomis išties puikus, išbaigtas patiekalas, kurio receptą išviliojome iš pagyvenusios „cuoca“ (it. virėja), na ir patys pabandėme jį atgaminti.

Itališkas apkepas „Gatto di patate“

Itališkas apkepas „Gatto di patate“ 4 asm.

Šis apkepas kilęs iš Neapolio, jis kiek panašus į prancūziškąjį, tačiau išvengiama bulvių pjaustymo plonyčiais griežinėliais. Kaip ir prancūziškąjį „pusbrolį“, jį taip pat galima gardinti įvairiais priedais – pavyzdžiui, riekelėmis pjaustytomis juodosiomis alyvuogėmis.

Prancūziškas bulvių apkepas „Gratin Dauphinois“

Prancūziškas bulvių apkepas „Gratin Dauphinois“ 4 asm.

Šis apkepas Prancūzijoje paprastai ruošiamas kaip garnyras, tačiau tiems, kam užtenka bulvių suteikiamo sotumo, jis gali tapti savarankišku patiekalu.

Citrininis varškės pyragas

Citrininis varškės pyragas 10 asm.

FeedMySister.com: Traškus viršus, bet minkštas ir purus vidus... Ypatingas desertas, kuriame puikiai dera varškė ir citrina. Šio pyrago gaminimo išskirtinumas, o tuo pačiu palengvinimas yra tas, kad tešlos nereikia kočioti, nes apatinį ir viršutinį tešlos sluoksnį sutarkuojame. Jei tik galite, naudokite kokosų cukrų, kuris pyragui suteikia rusvą spalvą ir meduoliškumo.

Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais

Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais 6 asm.

Kol cukinijų ir pomidorų gausu, reikia šias gėrybes išnaudoti visu pajėgumu. Jų duetas tikrai puikus, o papildytas ryžiais tampa visai savarankišku, labai gardžiu patiekalu. Tiesą sakant, ne tik gardžiu, bet ir sočiu, tačiau lengvu, puikiai tinkančiu ir pietums, ir vakarienei. Žinoma, jei neištveriate be mėsos, šis apkepas gali tapti originaliu garnyru.

Cukinijų-vištienos kepsneliai su pomidorų padažu

Cukinijų-vištienos kepsneliai su pomidorų padažu 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Kai soduose netrūksta šviežiausių daržovių, nieko kito ir nesinori valgyti. Aš šiandien rankose laikiau sesers dovanotus pomidorus, cukinijas ir sukau galvą, ką čia man tokio gardaus iš jų pasigaminti. Dėl pomidorų nekyla abejonės – suvirsiu juos į pomidorų padažą, o štai iš cukinijų aš paruošiu praktiškus ir gaivius kepsnelius su vištiena. Pats tas vasaros dienai!

Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu

Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu 2 asm.

FeedMySister.com: Juodieji serbentai ir „porto“ vynas jau senokai sukosi mano galvoje kartu su antiena. O tada Tymo turguje nusipirkau gražuolę romaninę salotą, kvepiančių mėtų ir šis patiekalas galutinai susidėliojo.

Pastos patiekalas „Ajo, ojo“

Pastos patiekalas „Ajo, ojo“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šį patiekalą nėra sunku pasigaminti, bet nėra lengva pasigaminti idealiai tiksliai. Vienaip ar kitaip – jeigu nemėgstate aštraus maisto, geriau nė nebandykite. Šis patiekalas subalansuotas persivalgiusiems mėsos ir tiems, kurių virškinimo sistema rodo tam tikrus tingėjimo ženklus. Galinga vitamino C ir natūralaus antibiotiko bomba! Ir žinoma, stiprus afrodiziakas (bet valgyti turėtų jis ir ji – abu).

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką