Dabar populiaru

Karštieji patiekalai

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais 4 asm.

Gali atrodyti, jog šis patiekalas nekasdienis, o labiau tinkamas šventėms. Tačiau jam pagaminti nereikia nei itin įmantrių produktų, nei daug laiko, tad tąja švente gali tapti ir gražus savaitgalio vakaras ar sekmadienio pietūs. Receptu dalinasi italų kilmės šefas Gian Luca Demarco.

 

Nesaldi varškės ir špinatų tarta

Nesaldi varškės ir špinatų tarta 4 asm.

Antras pagal populiarumą lazanijos skonis, sudėtas į sviestinę tartą. Šviežiai tarkuotas muskato riešutas yra privalomas ingredientas, be kurio tarta nebus tokia skani, kokia gali būti.

Veganiškas avižinių dribsnių apkepas su obuoliais ir bananais

Veganiškas avižinių dribsnių apkepas su obuoliais ir bananais 4 asm.

Skanus ir maistingas veganiškas apkepas su obuoliais ir bananais puikiai tiks ir pusryčiams, ir lengvai vakarienei.

Kepta višta piene pagal Jamie Oliverį

Kepta višta piene pagal Jamie Oliverį 6 asm.

Ir su kokiais tik priedais nekepame vištienos – nuo kmynų ir žolelių iki žaliųjų citrinų ir kokosų pieno. Tačiau britų kulinaras ir knygų autorius Jamie Oliveris siūlo neįprastą receptą – kepti vištą apipylus pienu. Skamba drąsiai, neįprastai, tačiau per tuos keliolika metų nuo tada, kai vienoje Jamie knygų paskelbtas šis receptas, jį išbandžiusieji negailėjo patiekalui pagyrų.

Su čiobreliais keptas viščiukas ir česnakinės bulvės

Su čiobreliais keptas viščiukas ir česnakinės bulvės 4 asm.

Leiskite sau pasilepinti daug darbo nepareikalausiančiu patiekalu – su priedais keptu viščiuku, kurį lydi skanutėlės bulvės.

Žiemiškas įvairiausių daržovių apkepas

Žiemiškas įvairiausių daržovių apkepas 4 asm.

Įvairiausių daržovių likučiai puikiai tiks sveikuoliško žiemos apkepo gaminimui, o porcijoje šio vegetariško patiekalo yra daug kasdienai būtinų ir šaltuoju metų laiku taip organizmui trūkstamų naudingųjų medžiagų.

Bulvių ir svogūnų apkepas su ančių taukais

Bulvių ir svogūnų apkepas su ančių taukais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Praūžė Kalėdų šventės, prisiminimuose liko keptos žąsys, antys ir kalakutai. Tačiau, greičiausiai, po šventinio šeimininkavimo jums liko itin aromatingų anties arba žąsies taukų. Jų jokiais būdais nereiktų išpilti, o sustingę taukai gali būti puikus pagardas, padedantis paprastus patiekalus kilstelti į naujas aukštumas!

 

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais 6 asm.

Išsikepkite sotų, tačiau nesunkų ir greitai paruošiamą nesaldų pyragą, kurio receptu dalinasi šefas Gian Luca Demarco. 

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais 4 asm.

Jei ruošiatės šventei, šefas Ruslanas Bolgovas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina jis, prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduojantis aštrius karamelizuotus obuolius.

Keptas viščiukas su klevų sirupu ir ananasais

Keptas viščiukas su klevų sirupu ir ananasais 6 asm.

Šiame patiekale susipina skirtingi skoniai: nuo švelnaus aštrumo pereiname prie gaivaus saldumo. Klevų sirupas – natūralus saldiklis, viščiukui suteikiantis karamelės ir vanilės prieskonį. O išskirtinio švelnaus aštrumo sukursime marinatui naudodami imbierą. Prie šio patiekalo puikiausiai tiks keptas ananasas. 

Kepta antis su figomis

Kepta antis su figomis 4 asm.

Anties dydis gali būti labai įvairus. Šie ingredientai yra skirti vienam kilogramui. Jei įsigysite antį, sveriančia 3 kilogramus, viską dauginkite iš trijų.

 

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas 10 asm.

Kai per šventes prie stalo sėda būrys žmonių, verta kepti kalakutą. Puikus pasiūlymas – prieskoniais įtrintas keptas paukštis, prie kurio derinkite kepimo metu susidariusių sulčių ir uogų padažus bei mėgstamiausius garnyrus. 

Azijietiško stiliaus keptos vištienos blauzdelės su migdolais

Azijietiško stiliaus keptos vištienos blauzdelės su migdolais 4 asm.

Šis receptas, kurį TV laidoje pristatė virtuvės šefas Gian Luca Demarco, puikiausiai tiktų ir  Kalėdų, ir Naujųjų metų, ir bet kurios kitos šventės stalui. Išbandykite!  

Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė

Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė 4 asm.

Mėsininkai ir kalakutų augintojai tvirtina, jog kuo kalakutas didesnis, tuo jis skanesnis. Tačiau ką daryti tiems kalakutienos gerbėjams, kurie prie stalo sės dviese, tryse ar keturiese, o ne su puse giminės? Vienas iš variantų – rinktis kalakuto krūtinėlę. Mes siūlome ją kepti tešloje, nes taip ji neišsausės, o skonio suteiks keli kartu su mėsa tešlos apvalkale „uždaromi“ priedai.

Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“

Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“ 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Angliškai jis vadinamas „piemenėlių pyragu“, prancūziškai – tiesiog pyragu. Populiariausi šio patiekalo variantai yra su mėsa, užklota bulvių koše. Šiomis moderniomis dienomis paprastas bulves dažnai keičia saldžiosios bulvės, žiediniai kopūstai ar moliūgai. O aš šiandien mėsišką apkepo garnyrą iškeičiau į žuvį. Rinkitės bet kokią baltą, aš šįkart naudojau menkę iš šaldiklio.

 

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas 8 asm.

Maltos jautienos apkepą, kurį siūlome, galima pjaustyti riekutėmis dar karštą ir tiekti su mėgstama koše, bet galima valgyti ir šaltą, tarkime, ruošti su juo itin sočius sumuštinius.

 

Keptas viščiukas su kokosų pienu ir žaliosiomis citrinomis

Keptas viščiukas su kokosų pienu ir žaliosiomis citrinomis 4 asm.

Jei nusibodo visi turimi kepto viščiuko receptai, siūlome naują – šįkart viščiukui kompaniją palaiko egzotišką derinį kuriantis kokosų pienas ir žaliosios citrinos (laimai).

Vištienos šniceliai su traškia sėklų plutele

Vištienos šniceliai su traškia sėklų plutele 6 asm.

Atrodytų, klasikos net nereikia tobulinti, tačiau seniems geriems patiekalams kartais galima suteikti papildomų akcentų. Tokiu akcentu šiame žinomo šefo Yotamo Ottolenghi interpretuotame vištienos patiekale tapo traškus įvairiausių sėklų apvalkas. Iškepkite ir įsitikinsite, kaip jis tinka plonyčiams, tačiau sultingiems vištienos gabaliukams.

Kepta sultinga kiaulienos nugarinė su obuoliais

Kepta sultinga kiaulienos nugarinė su obuoliais 6 asm.

Kiauliena ir obuoliai – klasikų klasika, rudenį nors sykį verta šiuo deriniu pasimėgauti. Žinoma, labai svarbu, kad kepant mėsa neišsausėtų, o tam padės vienintelė gudrybė – gerai apkepinti mėsą keptuvėje prieš šaunant į orkaitę. Įmantrių produktų taip pat neprireiks, tad pirmyn – ieškome prijuostės ir raitojamės rankoves.

Prancūziškas kalafiorų apkepas „gratin“

Prancūziškas kalafiorų apkepas „gratin“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Užimtomis dienomis mane dažnai gelbsti gratinai – Prancūzijos virtuvėje populiarios daržovių užkepėlės, kurios tinka ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis vegetariškas patiekalas. Bene populiariausias gratinas ruošiamas iš plonytėmis juostelėmis supjaustytų bulvių, kepamų pieno ir grietinėlės plaikinyje ir pagardinamas tarkuotu sūriu.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką