-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 04

Konkursas „Karjeros patarimas“: kaip bendrauti su darbdaviu?

Interneto platybėse padaugėjus straipsnių, įvairiausių profesijų atstovų istorijų, apie tai, kaip neteisingai su jais elgiamasi darbo vietoje, norėtųsi paklausti – kaip sutarti...
Bosas
Bosas / Fotolia nuotr.

Interneto platybėse padaugėjus straipsnių, įvairiausių profesijų atstovų istorijų, apie tai, kaip neteisingai su jais elgiamasi darbo vietoje, norėtųsi paklausti – kaip sutarti su darbdaviu?

Visa ko pradžia – darbo pokalbis

Kiekvieno piliečio, kuris ieškosi darbo, pirmas žingsnis -  ieškoti darbo pasiūlymų per darbo paieškų svetaines arba agentūras, siunčiant darbdaviui savo gyvenimo aprašymą. Žinoma, jame svarbi – struktūriškai pateikta informacija apie jus. Be gyvenimo aprašymo labai svarbus motyvacinis laiškas, suteikiantis informacijos  apie tai, kodėl jūs tinkate dirbti pasirinktą darbą.   Antrasis žingsnis, jeigu jums pasiseks, – darbo pokalbis, kurio metu susidaromas pirmasis įspūdis apie jūsų tinkamumą specialisto pareigoms užimti.

Svarbus pirmas įspūdis

Remiantis statistikos duomenimis, galima teigti, jog darbdaviui pirmą įspūdį apie jus padeda susidaryti jūsų išvaizda. Einant į darbo pokalbį svarbi –  oficiali apranga. Darbdaviui tai sudarys įspūdį, kad esate rimtas žmogus, nusiteikęs asakingai dirbti. Juk nekandidatuosite į teisininko pareigas darbo pokalbyje vilkėdami kasdienę aprangą. Pirmas sėkmingo pokalbio žingsnis – jūsų išvaizda.

Kitas žingsnis – savęs pristatymas. Dalyvaujant darbo pokalbiuose ne man vienam teko jaudintis, todėl geriausia apie save pasakoti glaustai – 5 – 10 sakiniais išskiriant svarbiausius savo bruožus, paminint motyvaciją, kodėl darbdavys turėtų pasirinkti tave. Pavyzdžiui: „Mano vardas Dovydas. Man dvidešimt ketveri metai. Baigiau studijas Lietuvos edukologijos universitete. Iš prigimties esu maksimalistas, entuziastas, turiu patirties renginių organizavime, todėl noriu kandidatuoti į renginių organizatoriaus pareigas jūsų įmonėje“.

Darbdaviui uždavus klausimus svarbu iš anksto būti apgalvojusiam atsakymus. Kiek įmanoma tiksliau atsakyti, įvertinant savo teigiamus bruožus, tačiau nekritikuojant savęs ir neaptarinėjant savo neigiamų savybių.

Būk pavyzdžiu kitiems

Jau įsidarbinus įmonėje, svarbu būti pareigingam ir parodyti, kad darbdavys ne veltui pasirinko tave. Visuomet laiku ar net šiek tiek anksčiau būti darbo vietoje – privalumas, nevėluoti į darbą ar į susitikimus, planuotis savo laiką – kiekvieno darbuotojo pareigybė.  Jeigu darbdavys turi klausimų, o tu pasiūlymų – visuomet atsakyk.  Būk pirmas. Rodyk savo iniciatyvumą,  norą veikti, užkrėsk kitus pozityvia energija ir pasieksi puikių rezultatų.

Taip pat svarbu visada išlikti maloniam, net, kai prasta nuotaika, darbe nerodyti savo prastų emocijų, kad netrugdytum dirbti kitiems, tačiau stengtis kaip įmanoma geriau atlikti patikėtas užduotis. Tavo pastangos ir įdėtas darbas nebus nepastebėtas – darbdavys visada bus tavimi patenkintas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius