-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 01

„Dance revolution 2011“: šokiai, improvizacijos ir nesklandumai (nuotraukos)

Šeštadienį sostinės Kongresų rūmuose įvyko šokių festivalis „Dance revolution 2011“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Šokiai

Šeštadienį sostinės Kongresų rūmuose įvyko šokių festivalis „Dance revolution 2011“. Festivalyje pasirodė per pusšimtį šokių kolektyvų iš visos Lietuvos, jų pasirodymus vertino kompetentinga komisija.

Atrankų į finalinį festivalio koncertą metu kolektyvai tarpusavyje varžėsi trijose amžiaus kategorijose: vaikų (10-14 m.), jaunimo (15-19 m.) bei suaugusiųjų. Šokėjai kovėsi dėl trijų prizinių vietų kiekvienoje kategorijoje, taip pat buvo renkamas stilingiausias, artistiškiausias bei daugiausiai žiūrovų simpatijų sulaukę kolektyvai. Pasirodymus vertino Dainius Martinaitis, Jūratė Suodytė, Katerina Voropaj, Vaidotas Martinaitis, Andrius Vežnikovas, Bosjan Retel bei Šarūnas Kirdeikis, festivalį vedė Justinas Jankevičius.

Kiekvienai kategorijai priskirti kolektyvai varžėsi skirtingų šokio žanrų ribose: susirinkę žiūrovai stebėjo gatvės, šiuolaikinių, „streetdance“, „showdance“ bei „freestyle“ šokių pasirodymus. Atrankų į finalinį koncertą metu netrūko intrigų: konkurentai aršiai rungėsi vieni su kitais dėl žiūrovų ir komisijos simpatijų, publiką kandžiais juokeliais linksmino J.Jankevičius.

Renginio metu būta ir nesklandumų. Štai kolektyvams „Saulės akinukai“ bei „Vėrinėlis“ teko savo pasirodymą pademonstruoti net du kartus, mat komisijos sprendimu šie šokėjai neteisingai įvardijo atliekamų kompozicijų žanrus – pradžioje kovęsi su šiuolaikinio šokio atstovais, galiausiai jie varžėsi su „showdance“ atlikėjais. Taip pat dėl atsiradusių techninių nesklandumų buvo užtęstas atrankų procesas – nors pradžioje skelbta, jog šis truks net aštuonias valandas, atrankos pailgėjo net dviem valandomis. To pasekoje finalinis festivalio koncertas taip pat gerokai vėlavo.

Pertraukos tarp atrankų metu buvo surengtos ir šokio improvizacijų varžytuvės – keturi savanoriai, paraginti festivalio vedėjo, stojo vienas prieš vieną šokių aikštelėje ir susikovė dėl simbolinio prizo – sausų pusryčių pilnos dėžės. Nugalėtoją išaiškinti buvo patikėta žiūrovams.

Festivalio „Dance revolution 2011“ atrankos baigtos prizinių vietų laimėtojų paskelbimu ir apdovanojimu – pastarieji buvo pagerbti festivalio diplomais, simbolinėmis dovanomis ir teise pasirodyti finaliniame festivalio konkurse, kur kolektyvai kovėsi dėl pagrindiniojo prizo – Grand Prix.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius