Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2012 01 03

RECEPTAS. Vištienos sparneliai meduje

Aš perku du įpakavimus arba apie 1,5 kg sparnelių. Sparnelius supjaustai į tris dalis per sąnarius. Akropolio Maximoje kartais buna pirkti arba didžiųjų sparnelių dalių, arba vidurinių. Jos jau būna supjaustytos.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Vištiena

Aš perku du įpakavimus arba apie 1,5 kg sparnelių. Sparnelius supjaustai į tris dalis per sąnarius. Akropolio Maximoje kartais buna pirkti arba didžiųjų sparnelių dalių, arba vidurinių. Jos jau būna supjaustytos.

Sparnelius inde apibarstai „Santa Maria" vištienos prieskoniais. Aš jų nepagailiu. Jei yra laiko, tai palieku per naktį, o jei nėra - galima kepti iš karto. Prieš dedant sparnelius į keptuvę, juos reikia gausiai apibarstyti ir sumaišyti su krakmolu. Sparnus permaišai ir jie pasidaro balti. Įkaitini keptuvę, į kurią įpili aliejaus ir įdedi truputį sviesto. Kepi apie 30-40 min maišydamas, kad apskrustų iš visų pusių. Kuo didesnė keptuvė, tuo geriau, nes plonesnis sparnų sluoksnis, jis geriau apkepa ir mažiau taškosi.

Svarbu: kepant ir maišant sparnelius susidaro keptuvėje taukų. Keptuvę reikia šiek tiek paversti ant šono, kad taukai subegtų į vieną kraštą ir juos būtina nusemti. Sparneliai turi kepti sąlyginai sausai, tada jie apskrus, o kitu atveju jie pradės tušintis. Taukus taip nusemiu kokius 4-5 kartus ir jų prisirenka pusė mažo puodelio (pili lauk po to).

Kai matai, kad sparneliai jau iškepę ir apskrudę, tada juos apšlakstai sojos padažu (iš akies, bet ne per daug). Viską permaišai. Tada ant sparnų išspaudi pusę citrinos ir vėl permaišai. Tada pili brendžio apie 50g ir vėl permaišai, pakepi kokią 1 min. Tada dedi 2-3 didelius šaukštus medaus, išmaisai, tada beri pora arbatinių šaukštelių sezamo sėklų (gali buti baltos arba juodos) ir užberi saują sukapotų migdolų riešutų ir įdedi 3-4 česnako skilteles, supjaustytas arba išspaustas. Viską išmaišius dar galima keletą minučių pakepti, kol medus gerai ištirpsta ir pasiskirsto. Viskas užtrunka apie 45 min. Tada verti į indą ir valgai. Galima valgyti ir šaltus. Skanaus...

Lukas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje