Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 06

Žaidimo apžvalga: „XCOM: Enemy Unknown apžvalga“

XCOM: Enemy Unknown yra naujas žaidimas sukurtas pagal savo pirmtaką XCOM, kuris buvo išleistas 1990 metais. Istorija panaši – apginti Žemę nuo ateivių. Jeigu Jums patiko senasis...
XCOM: Enemy Unknown
XCOM: Enemy Unknown

XCOM: Enemy Unknown yra naujas žaidimas sukurtas pagal savo pirmtaką XCOM, kuris buvo išleistas 1990 metais. Istorija panaši – apginti Žemę nuo ateivių. Jeigu Jums patiko senasis XCOM, tai naujasis taipogi patiks. Jeigu senojo nebandėte, tai manau, jog XCOM: Enemy Unknown Jums vis tiek patiks.

Pirmosios kelios misijos – tai įžanga, apmokymai, supažindinimas su žaidimo specifika, valdymu, kovos ypatumais, mechanika ir bazės valdymu.

Reikia pastebėti, kad kiekviena misija vis naujai sugeneruojama, tad, jeigu išsisaugosite prieš kovą, o vėliau kelis kartus ją paleisite, tai skirsis kovos laukas.

Grafinis variklis atrodo labai gražiai, vaizdai malonūs akiai, yra galimybė keisti kameros kampą. Kalbant apie kamerą, privalu paminėti vieną didelį šio žaidimo trūkumą – kovos metu, kamerai persijungus į antro asmens vaizdą, dažnai būna neįmanoma ką nors matyti, nes visą vaizdą užstoja kokia nors siena, durys, dėžės ar kiti elementai.

Pats žaidimas, galima sakyti, susideda iš dviejų dalių: bazės bei karių tobulinimas ir kova mūšio lauke. Atsižvelgiant į sprendimus, kuriuos priimsite bazėje, gali priklausyti kovos baigtis mūšio lauke, tad abi šios žaidimo dalys yra glaudžiai susiję. Taip pat yra viena dalis, kurios neišskyriau – tai gynyba nuo ateivių erdvėlaivių. Aptikus judantį ateivių erdvėlaivį galite pasirinkti, ar išsiųsti naikintuvą numušti šį erdvėlaivį. Jeigu pasiseka numušti, tada suformuojate komandą ir išsiunčiate ją į misiją ištirti erdvėlaivio sudužimo vietą (angl. crashsite). Ten randate ateivių, kuriuos nugalėję randate daug įvairių medžiagų iš kurių galėsite gamintis ginklus, mokslininkai galės daryti naujus ir labai vertingus tyrimus.

Bazėje galite rinktis, kokius pastatus statysite, kokius tyrimus atliksite, karius samdysite, pirksite ginklus ir virš kurių valstybių paleisite savo satelitus. Su kiekvienu tyrimu atsirakinate naują technologiją, naujus ginklus ar šarvus. Samdydami karius turėsite nuspręsti, kuris kario tipas yra svarbiausias Jūsų komandoje, o komandos sudėtį pasirinksite pagal savo žaidimo stilių, tačiau nepamirškite, jog komandą turi sudaryti įvairaus tipo herojai. Kiekvieną komandos narį galite individualizuoti: pakeisti jam vardą bei pravardę, šukuoseną, rasę, uždėti ūsus, barzdą, pakeisti šarvų išvaizdą ir taip pat duoti jiems pagamintus ginklus, šarvus, granatas ar kitokius įvairius įrenginius.

Po kiekvieno sėkmingo mūšio Jūsų komandos nariai patobulės ir įgaus naujų įgūdžių. Sužeistieji bus gydomi, tad kurį laiką negalėsite jų išsiųsti į kovą.

XCOM: Enemy Unknow – tai vienas geriausių 2012 metų žaidimų. Jeigu esate ėjimų strategijos fanas, tai šis žaidimas kaip tik Jums. Nepraleiskite progos ir išmėginkite. Nusivilti tikrai neteks. Nors žaidimas ir turi keletą trūkumų, tačiau privalumai nustelbia trūkumus ir kiekviena paleista valanda prie žaidimo pieš šypsenas ant veidų. Smagiai pažaiskite!

 Apžvalgą parengė GameDeaL.lt

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius