Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 31

Šypseną keliančios „Google Maps“ klaidos: tušuoja šunų snukius, bet ne žmonių veidus

Žemėlapių tarnyboje „Google Maps“ jau galima virtualiai pasivažinėti po Lietuvą. Paslauga „Street View“, leidžianti pasižvalgyti po įvairias vietoves tiesiog sėdint prie...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Žemėlapių tarnyboje „Google Maps“ jau galima virtualiai pasivažinėti po Lietuvą. Paslauga „Street View“, leidžianti pasižvalgyti po įvairias vietoves tiesiog sėdint prie kompiuterio, aktyvuota ketvirtadienio rytą.

Ikrauk.lt jau rašė, kad sistemoje skaitytojai aptiko ne vieną klaidą.

Dėl privatumo politikos žmonių veidai, automobilių numeriai ir kita žmones identifikuoti leidžianti informacija nuotraukose turi būti sulieta. Tam naudojamas automatinis algoritmas (beje, kartais suliejantis net statulų ar gyvūnų atvaizdus).

Pamačius „Street View“ savo privačią nuosavybę (pvz., nuosavą namą) ar save ir pageidaujant, kad šie vaizdai būtų užtušuoti, dėl to galima kreiptis tiesiogiai į „Google“ arba į VDAI. Anot U. Spitzerio, prašymų iš žmonių sulieti veidus ar kitus objektus sulaukiama labai retai.

Vis dėlto ikrauk.lt skaitytojai jau skundėsi dėl netušuotų žmonių veidų ir automobilių duomenų.  Na, o skaitytojas Andrius atsiuntė redakcijai tikrą perliuką: idant šis nebūtų identifikuotas, taikant privatumo politiką buvo užtušuotas šuns snukis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius