-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 22

Vilniaus Pilaitės gimnazijos mokiniai ir mokytojai užsieniečius sujaudino nuoširdumu ir uždegė lietuvių liaudies šokiais

Nuotraukų galerija 2013 m. ruduo Vilniaus Pilaitės gimnazijos moksleiviams buvo ypatingai įdomus. Ši mokykla dalyvauja „Comenius“ daugiašalės partnerystės programoje „Today‘s...
Vakaronė Pilaitės gimnazijoje (skaitytojo Mindaugo nuotr.)
Vakaronė Pilaitės gimnazijoje (skaitytojo Mindaugo nuotr.)

Nuotraukų galerija

2013 m. ruduo Vilniaus Pilaitės gimnazijos moksleiviams buvo ypatingai įdomus. Ši mokykla dalyvauja „Comenius“ daugiašalės partnerystės programoje „Today‘s Seeds – Tomorrow‘s Forests“ (Šiandienos sėklos – rytdienos miškai). Todėl keičiasi delegacijomis su daugelio Europos šalių mokyklomis, dalyvaujančiomis šiame projekte.

Vilnius šį rudenį priėmė svečius – mokinius ir mokytojus – iš Graikijos, Kroatijos, Bulgarijos, Ispanijos, Anglijos, Kipro, Prancūzijos, Rumunijos.  „Today‘s Seeds – Tomorrow‘s Forests“ – tai projektas, kurio pagrindas yra gamtos pažinimas ir saugojimas, taip pat anglų kalbos įgūdžių gilinimas. Užduotys formuluojamos anglų kalba, be to su kitų šalių mokiniais bendraujama angliškai.

Susitikimai rengiami kiekvienoje iš projekte dalyvaujančių šalių. Viešėdami Vilniuje, „Comenius“ programos dalyviai iš kitų Europos mokyklų daug dėmesio skyrė ne tik diskusijoms apie gamtos išsaugojimą. Kiekvienos šalies delegacija pristatė savo gamtos ypatumus. Svečiai supažindinti su Vilniaus senamiesčiu, Lietuvos gamtos specifika, švietimo sistema, tradicijomis.

Nors svečiai gyveno viešbutyje „Green Hotel“, ten jie praleido tikrai nedaug laiko, nes programa buvo intensyvi. Užsienio mokyklų delegacijų nariai buvo labai sėkmingai integruoti į Lietuvos kultūrą, šios kelionės jie ilgai nepamirš. Pilaitės gimnazijoje surengtos tautinės vakaronės metu jie turėjo progos paragauti tradicinių lietuviškų patiekalų, kartu su lietuvišku ansambliu šokti tradicinius šokius.

Svečiai taip pat turėjo galimybę apžiūrėti lietuvišką gimnaziją, kuri atrodo visiškai kitaip, nei daugelio svečių šalių. Jie dalyvavo pamokose, pamatė tikrą lietuvišką gyvenimą lankydamiesi Lietuvos mokinių šeimose, kavinėse, parduotuvėse.

Viešnagę vainikavo šermukšnių sodinimo akcija Vilniaus Pilaitės gimnazijos kieme. Šis medis – puikus Lietuvos simbolis. Juk sunku įsivaizduoti šermukšnius, augančius Graikijoje ar Kipre. Ši akcija svarbi ir dėl to, kad užsieniečiai susitikimų metu taip pat pristatė savo gamtą, jos unikalumus ir panašumus su mūsų aplinka.

„Žmonės iš svetur labai šilti ir malonūs. Prie jų greitai priprantama ir kiekvienas lietuvis lengvai rado bendrą kalbą su užsieniečiais mokiniais. Tokia patirtis ir labai gera, ir šiek tiek komplikuota. Įdomu laiką leisti su bendraamžiais iš kitų šalių, kurie tikrai nelabai skiriasi nuo lietuvių. Tačiau kartu jie yra ir labai įdomūs, ir verčiantys nusišypsoti dėl savo kitokių patirčių ir žingeidumo, ir priverčiantys susimąstyti. Yra ir kita medalio pusė – su vos per kelias dienas pamiltais draugais tenka atsisveikinti ir greičiausiai labai ilgam. Nei bendravimas socialiniuose tinkluose, nei laiškais neatstos to, ką patiriame realiame gyvenime. Kai kurie iš mūsų visa tai greitai pamiršta ir grįžta į įprastą gyvenimo tėkmę, tačiau kai kurie tęsia bendravimą socialinių tinklų pagalba‘‘, – atviravo vienas iš Lietuvos mokinių.

Susitikimas vyko 2013 m. rugsėjo 21 – 28 d. Pilaitės gimnazija “Comenius” daugiašalių mainų projektui pasirinkta neatsitiktinai: mokytojai jau nebe pirmus metus patys nuolat ieško partnerių ir noriai dalyvauja mainų programose sulaukę pasiūlymų. Be to, Pilaitės gimnazija garsėja itin stipria bendruomene: surėmę pečius mokiniai ir jų tėvai gali kalnus nuversti, kad atitiktų net ir pačius griežčiausius programinius reikalavimus. Džiugu, kad Pilaitės gimnazijos bendruomenė jau ne pirmus metus žengia ekologinio ugdymo keliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius