Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 21

Apžvalga: Eurolygos ketvirtfinaliai (2 diena)

Šiandien, trečiadienį (03.21), kovos Eurolygos ketvirtfinaliuose pradeda ir likusios keturios stipriausios Europos komandos. Savo ginklus šiandien surems Maskvos CSKA ir Bilbao „Gescrap BB“ bei Sienos „Montepaschi“ ir Pirėjo „Olympiacos“ klubai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Šiandien, trečiadienį (03.21), kovos Eurolygos ketvirtfinaliuose pradeda ir likusios keturios stipriausios Europos komandos. Savo ginklus šiandien surems Maskvos CSKA ir Bilbao „Gescrap BB“ bei Sienos „Montepaschi“ ir Pirėjo „Olympiacos“ klubai.

KREPŠINIS.LT suteikia Jums progą trumpai susipažinti su artėjančiomis dvikovomis ir sužinoti svarbiausias kiekvienos poros dvikovos detales bei trenerių ir žaidėjų komentarai.

Maskvos CSKA – Bilbao „Gescrap BB“

Ramūno Šiškausko ir Darjušo Lavrinovičiaus atstovaujama Maskvos CSKA ekipa šiandien pradeda Eurolygos ketvirtfinalių serijos kovas, o jų varžovas – Bilbao „Gescrap BB“ ekipa.

CSKA ekipa šio Eurolygos sezono metu iškovojo 15 pergalių ir patyrė vos vieną nesėkmę. Įdomu ir tai, jog Rusijos klubas laimėjo paskutinį kartą namuose Ispanijos komandai pralaimėjo 2008/2009 metų sezono metu, kuomet 78:82 turėjo pripažinti Madrido „Real“ ekipos pranašumą.

Eurolygos debiutantai „Gescrap BB“ krepšininkai šio Eurolygos sezono metu iškovojo 8 pergales ir patyrė 7 nesėkmes. Bilbao ekipa yra tik trečioji komanda, kuri debiutinio sezono Eurolygoje metu nukeliavo iki atkrintamųjų varžybų etapo nuo 2007 metų.

Traumos

Maskvos CSKA ekipa Eurolygos atkrintamųjų varžybų etapą pradeda stipriausios sudėties ir yra viena iš nedaugėlių komandų, kuriai pavyko išvengti rimtesnių problemų prieš ketvirtfinalių seriją.

Tačiau tokiu rezultatu negali pasigirti Bilbao ekipa, kurios gretose sveikatos problemų turi net 4 krepšininkai. D’or Fischeris, Dimitrios Mavroeidis ir Rogeris Grimau praleido paskutiniuosius Ispanijos lygos susitikimus, tačiau tikimasi, jog šiandien jie pasirodys aikštėje.

Sveikatos problemų turi ir pagrindinis komandos įžaidėjas Aaronas Jacksonas, tačiau pastarasis taip pat turėtų pasirodyti aikštėje.

Mikrodvikova

Bene įdomiausia šios poros mikrodvikova vyks tarp tarp pagrindinių abiejų komandų įžaidėjų – Milošo Teodosičiaus iš CSKA ir Aarono Jacksono iš „Gescrap BB“ ekipos.

Puikią formą pastaruoju metu demonstruojantis M.Teodosičius šį sezoną aikštėje praleidžia 26 minutes ir per jas pelno po 10,2 taško, atlieka po 4,9 rezultatyvaus perdavimo ir po krepšiais atkovoja po 2,1 atšokusio kamuolio.

Bilbao ekipos amerikietis A.Jacksonas šį sezoną aikštėje praleidžia po 25 minutes ir į varžovų krepšį meta po 8,1 taško, atlieka po 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir sugriebia po 2,6 atšokusio kamuolio.

„Gescrap BB“ ekipos įžaidėjas jau ne sykį yra pridaręs nemažai problemų didžiausiems Eurolygos grandams, o paskutinį kartą puikiai tuo įsitikino kita Ispanijos ekipa – Madrido „Real“. Tuomet įžaidėjas per 28 minutes pelnė 15 taškų, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir surinko 28 naudingumo balus.

Įdomūs faktai:

  • Maskvos CSKA ekipa pirmauja Eurolygoje pagal pelnomus per rungtynes taškus – 86,2;
  • Andrejus Kirilenko pirmauja Eurolygoje pagal blokuotus metimus per rungtynes – 2,3;
  • M.Teodosičiui priklauso Eurolygos atkrintamųjų varžybų serijos rezultatyvių perdavimų vidurkio rekordas – 8;
  • D.Fischeris per paskutinias septynerias Eurolygos rungtynes blokavo bent po 1 varžovo metimą;
  • Rauliui Lopezui reikia perimti dar 2 kamuolius norint pasiekti 100 perimtų kamuolių ribą;
  • „Gescrap BB“ ekipa šį sezoną padarė daugiausiai klaidų iš visų kitų Eurolygos komandų – 230.

Trenerių komentarai

Jonas Kazlauskas (Maskvos CSKA, vyr.treneris): „Šiuo metu visiškai negalvoju apie seriją. Visas mano dėmesys skirtas tik šioms rungtynėms ir esu įsitikinęs, jog varžovai galvoja taip pat. „Gescrap BB“ komandoje yra nemažai gerų metikų ir mes privalome juos sustabdyti. Iš kitos pusės, mes turime nemažai aukštaūgių ir Bilbao ekipa turės stabdyti juos. Rungtynės bus žaidžiamos komanda prieš komanda, todėl manau, jog ši serija bus labai įdomi ir intriguojanti, nes joje susitinka dvi labai stiprios komandos.“

Fotiosas Katsikaris (Bilbao „Gescrap BB“, vyr.treneris): „Pirmą kartą žaisime Eurolygos ketvirtfinalyje, todėl trokštame sužaisti gerai. Prieš rungtynes ketinu paprašyti savo žaidėjų, jog lemiamais momentais nebijotų priimti sprendimų. Tai yra krepšinis ir turime siekti išnaudoti savo šansą. Privalome laikytis savo plano ir žaisti taip kaip mokame, nes CSKA yra labai galinga ekipa, kuri laimėjo didžiąją dalį rungtynių. Laukia labai sunkios rungtynės.“

Rungtynių pradžia – 18.10 val. Lietuvos laiku. Rungtynes tiesiogiai iš Maskvos transliuos VIASAT Sport Baltic televizija. Rungtynių eigą sekti galėsite ir KREPŠINIS.LT portale.

Sienos „Montepaschi“ – Pirėjo „Olympiacos“

Antrus metus iš eilės Eurolygos ketvirtfinalyje Rimanto Kaukėno atstovaujama Sienos „Montepaschi“ ekipa susitinka su Martyno Gecevičiaus atstovaujama Pirėjo „olympiacos“ ekipa.

Praėjusį sezoną „Montepaschi“ krepšininkai pasiekė Eurolygos finalinį ketvertą, tačiau šiemet viskas prasideda iš naujo. Italijos klubas šį sezoną Eurolygoje iškovojo 12 pergalių ir patyrė 4 nesėkmes.

„Olympiacos“ ekipa, kurioje rungtyniauja M.Gecevičius, šį sezoną iškovojo 9 pergales ir patyrė 7 nesėkmes. Įdomu tai, jog vienintelė Atėnų „Panathinaikos“ komanda sugebėjo nuglėti Sienos ekipą jų pačių tvirtovėje per pastarąjį dešimtmetį.

Traumos

Pirėjo „Olympiacos“ ekipa pirmąsyk šį sezoną į Eurolygos rungtynes išvyko turėdama visus 16 savo krepšininkų. Tiesa, Panos Vasilopoulos šį sezoną aikštėje dar nebuvo pasirodęs, tačiau jis taip pat su komanda išskrido į Italiją.

Sienos ekipos gretose traumuotas tik Rimantas Kaukėnas, kuriam šis sezonas jau baigtas ir jis aikštėje nebepasirodys. Lietuvis traumą patyrė dar lapkričio mėnesį, kuomet atlikus tyrimus paaiškėjo, kad 34 metų 192 cm ūgio gynėjui trūko kryžminiai kairiojo kelio raiščiai. Analogišką traumą vilnietis buvo patyręs ir 2008 metais.

Mikrodvikova

Tikriausiai pati įdomiausia mikrodvikova Eurolygos ketvirtfinalių serijoje vyks būtent šioje poroje. Sienos „Montepaschi“ ekipos lyderis Bo McCalebbas stos į dvikovą su Pirėjo „Olympiacos“ gynėjui Vassiliu Spanouliu.

Abu gynėjai šį sezoną demonstruoja įspūdingą formą ir yra pagrindiniai savo komandų pergalių kalviai.

Makedonijos rinktinės ir „Montepaschi“ įžaidėjas B.McCalebbas šį sezoną aikštėje praleidžia 27 minutes ir per jas pelno po 17,4 taško, atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja po 2,3 ir perima po 1,5 kamuolio.

„Olympiacos“ lyderis V.Spanoulis šį sezoną aikštėje praleidžia 31 minutę ir per ją pelno 18,1 taško, atlieka po 4,1 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja po 1,8 atšokusio kamuolio.

Sustabdžius vieną iš šių žaidėjų – komandos žaidimas visiškai pasikeičia. Kam pirmajam pavyks „išjungti“ savo pagrindinį varžovą ir ar to išties pakaks pergalei?

Įdomūs faktai:

  • Sienos „Montepaschi“ ekipa buvo taikliausia TOP16 tapo tritaškių metikė – 44,7%;
  • B.McCalebbas jau 14 rungtynių iš eilės pelno bent 10 taškų;
  • Kšištofui Lavrinovičiui trūksta 17 taškų iki 1000 taškų ribos Eurolygoje;
  • Vasilis Spanoulis yra rezultatyviausias krepšininkas Eurolygoje, kurio komanda tęsia kovas dėl stipriausios Europoje komandos vardo – 18,1;
  • Lazaros Papadopoulos žaidė kartu su K.Lavrinovičiumi Maskvos „Dynamo“ ekipoje 2004/2005 metų sezono metu;
  • Dušanas Ivkovičius buvo pirmasis „Montepaschi“ gynėjo Nikos Zisio treneris.

Trenerių komentarai

Simone Pianigiani (Sienos „Montepaschi“, vyr.treneris): „Komandoms pasiekusios atkrintamųjų varžybų etapą pergalių siekia visur ir nesvarbu prieš kokio pajėgumo varžovą tenka žaisti. Privalome gerai žaisti kiekvienose rungtynėse, kiekvieną rungtynių akimirką ir negalime nė minutės būti atsipalaidavę. Turime prisiminti, jog vienos rungtynės gali nulemti visos serijos baigtį.“

Dušanas Ivkovičius (Pirėjo „Olympiacos“, vyr.treneris): „Sienos ekipa yra labai stipri komanda. Jie kartu žaidžia jau daug metų ir jie žino kaip reikia žaisti tokio lygio rungtynes. Mes norime žaisti gerą krepšinį ir padaryti viską ką mokame geriausiai, jog pasiektume pergalę. Praėjusį sezoną serija su „Montepaschi“ buvo visiškai kitokia. Šiemet privalome sustabdyti jų pagrindinį lyderį – Bo MacCalebbą. Visi mūsų komandos žaidėjai yra sveiki, todėl esu labai laimingas, jog pirmąsyk šį sezoną į Sieną skrenda visi 16 komandos žaidėjų.“

Rungtynių pradžia – 21.45 val. Lietuvos laiku. Rungtynių eigą sekti galėsite ir KREPŠINIS.LT portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius