-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 14

Artūras Kuzmičius: Latvijoje man patinka

Šiemet Artūras įsitvirtino kaip pagrindinis „Latgalės“ vartininkas. Lietuvis vienas daugiausiai rungtyniaujančių vartininkų čempionate.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Sausio dvyliktoji Elektrėnų „Energijai-Orakului“ buvo sėkminga diena. Komanda gerbėjams dovanojo gražią pergalę prieš savo principinius priešininkus, antrą pajėgiausią turnyro komandą, DHK „Latgalę“ rezultatu 3:0.

Lietuviai žaidė fantastiškai. Povilo Verenio negalėjo sustabdyti du ar trys latvių žaidėjai, Laisvydas Rimkus pelnė du įvarčius, o naujasis komandos vartininkas Arūnas Aleinikovas vartuose stovėjo tarsi antžmogis, vieną po kito iš vartų traukęs, atrodė neištraukiamus, varžovų metimus.

Svečiai iš Daugpilio aikštę paliko nuleistomis galvomis, bet liūdniausias atrodė dvidešimtmetis „Latgalės“ vartininkas, tris įvarčius praleidęs, elektrėniškis Artūras Kuzmičius.

Iš pradžių Artūras net nenorėjo pagalvoti apie jokį pokalbį. Sakė, kad nuotaika per prasta, kad galėtų kalbėti ir kuklinosi, sakydamas, kad jis paprastas žaidėjas ir niekam nėra neįdomus.

Tik man atrodė kitaip. Per pusę minutės, kol tarėmės dėl pokalbio su Artūru pasisveikino gal devyni praeiviai ir pora žmonių laukė pusvalandį prie rūbinės, kad jų vaikai galėtų nusifotografuoti su Artūru. Galiausiai Artūras nusileido ir mes pasikalbėjome.

- Kaip tau Daugpilis? Kad komandoje įsitvirtinai matome iš tavo žaidimo ir statistikos, o kaip sekasi tau ten gyventi?

- Man ten patinka. Klubas sudarė tikrai geras sąlygas. Niekuo skųstis negaliu. Ypač gerai maitina. Jokio nemėgstamo maisto, tad visi mano rūpesčiai kuo smarkiau treniruotis ir kuo geriau žaisti. Aišku namų pasiilgstu, bet reikia kažką aukoti norint žaisti.

- Kaip pats vertini savo žaidimą?

- Gan neblogai, išskyrus šias rungtynes. Aišku tobulėti yra kur ir per varžybas, ir per treniruotes. Stengiuosi nuolat kilti aukštyn.

- Nėra sunku žaisti prieš Elektrėnus? Kol čia stovime žmonės vis sveikinasi ir ateina nusifotografuoti. Nepamenu, kad koks kitas žaidėjas būtų sulaukęs tiek dėmesio.

- Ne. Mano toks darbas. Nenori žaisti gali susirasti kitą klubą.

- Kaip manai, kada nors dar grįši į „Energiją“?

- Nežinau.

- Norisi platesnių vandenų?

- Taip, kiekvienam sportininkui norisi žaisti aukštesniame lygyje, kur ir pinigai būtų didesni. Čia, „Energijoje“ pinigai nedideli, kiti jų negauna visai, tad nemažai žaidėjų žaidžia savo malonumui.

- Kaip tau atrodo, ar „Energijoje“ yra vietos tobulėti jaunam sportininkui? Ar tik pačiuožti savo malonumui?

- Ir savo malonumui nelabai pačiuoši, kai čiuožyklų neturi. Neįsivaizduoju kaip „Energija“ treniruojasi, kai rekonstrukcijai uždarė ledo rūmus Elektrėnuose. Treniruotės svarbiausia tobulėjimui. Bet iš šiandienos rezultato matome, kad vis dėlto naudos yra. Vienas rezultatyviausių čempionato žaidėjų Andrejus Židkovas niekur kitur, be „Energijos“, nėra žaidęs.

Šiemet Artūras įsitvirtino kaip pagrindinis „Latgalės“ vartininkas. Lietuvis vienas daugiausiai rungtyniaujančių vartininkų čempionate. Nepaisant to, jis patenka į geriausių vartininkų dešimtuką, per rungtynes vidutiniškai praleisdamas kiek mažiau nei du su puse įvarčio.

Interviu parengė Elektrėnų „Energija/Orakulas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius