-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 13

Basketnews.lt iššūkio taurės finalinio ketverto apžvalga

VKL – Basketnews.lt Iššūkio Taurės 2010/2011 m. sezonas pasiekė savo finišą.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

VKL – Basketnews.lt Iššūkio Taurės 2010/2011 m. sezonas pasiekė savo finišą. Jau šį savaitgalį paaiškės stipriausios komandos ir pirmasis VKL Taurės savininkas. Į šį trofėjų viso sezono metu pretendavo 34 komandos, iš kurių lemiamą etapą pasiekė „ŠKMK'83 - EASTING EXPRESS“, „BC Fenix“, „Kreditas“ ir „KK Žaibas“. Pabandykime įvertinti ekipų galimybes FINAL-4 rungtynių metu.

ŠMKM'83 EASTING EXPRESS 80 proc. – BC Fenix 20 proc.

Lygos favoritai pirmajame pusfinalyje susigrums su didžiausia sezono staigmena. "ŠMKM' 83 - EASTING EXPRESS" stiprybė yra meistriškumas, krepšinio supratimas bei didžiulė patirtis, susikrauta nuo vaikystės laikų. "BC Fenix" pasižymi tvirta valia bei galingu komandiniu žaidimu. Nemažą vaidmenį ekipoje atlieka ir komandos treneris bei emocinis lyderis - Justas Černiauskas. Viso sezono metu "ŠMKM" demonstravo pakankamai solidų žaidimą ir tik paskutinėse, nieko nelemiančiose, reguliaraus sezono rungtynėse patyrė pralaimėjimą, nusileisdami "Normaliok" ekipai. Tuo tarpu "BC Fenix" rungtyniavo labai banguotai. Vienu metu ši komanda atrodė, jog gali pralaimėti bet kam, o kitose rungtynėse jau galėdavo netikėtai įveikti vienus iš favoritų. Kaip ir kiekviename etape (nuo Play-off pradžios) "BC Fenix" varžovai bus laikomi favoritais, tačiau komanda sezono metu ne kartą pademonstravo, jog gali įveikti stipresniais laikomus krepšininkus. "BC Fenix" ekipos galią jau pajuto aukštus tikslus kėlusios "Champion" ir "VPP" ekipos. Ar pavyks "ŠMKM'83 - EASTING EXPRESS" sugriauti feniksų favoritų eliminavimo tradiciją, pamatysime jau pirmojoje šventės dvikovoje.

A.Pikturna (ŠMKM'83 - EASTING EXPRESS): "Nors nuo sezono pradžios daugelis "ekspertų" mums klijavo favoritų etiketę, negalėčiau teigti, kad mes tokiais jautėmės viso reguliariojo sezono metu. Daugiau pasitikėjimo pradėjome gauti per atkrintamąsias rungtynes, kur susitikome su tikrai stipriais varžovais, neleisdavusiems mums atsipalaiduoti nei minutei. Lemiami rungtynių lūžiai įvykdavo tik mūsų susikoncentravimo bei nusiteikimo dėka - tokiomis mintimis mes eisime ir į lemiamas rungtynes. O pagrindinis "ŠMKM'83″ komandos Final 4 tikslas yra medaliai - tai būtų puikus ekipos, susirinkusios po 10 metų pertraukos, pirmojo sezono užbaigimo rezultatas!"

A.Lebednykas (ŠMKM'83 - EASTING EXPRESS): "Kiekvienos komandos, patekusios į FINAL-4 tikslas yra laimėti taurę. Ne išimtis - ir mes. Žaisime prieš komandą, kuri atkrintamosiose varžybose nugalėjo stiprius priešininkus bei įrodė, jog yra verti FINAL-4. Laukia sunkios rungtynės, kuriose nugalėtoją gali nulemti smulkmenos. Šiame etape favoritų nebėra."

L.Šlepikas (BC Fenix): "Mūsų tikslai paprasti - pasirodyti kiek įmanoma geriau, kovoti iki galo ir nepasiduoti, kad ir koks galingas varžovas pakliuvo. Medalis, be abejo, yra siekiamybė, o spalva nėra mums svarbi. Pasižiūrėsime, kur yra "BC Fenix" galimybių ribos."

J.Černiauskas (BC Fenix): "Norime sužaisti gerai. Žinome savo galimybes ir jeigu pasiseks jas atskleisti pusfinalyje, galima tikėtis įdomių rungtynių. Visame ketvertuke nebūsime favoritais, todėl stengsimės kovoti tyliai ir parodyti tai, ką galime. Sėkmės visiems FINAL-4 dalyviams - tenugali stipriausias !"

A.Urbaitis (BC Fenix): "Visa "BC Fenix" bendruomenė nekantriai laukia finalinio ketverto varžybų. Sirgaliai ruošia skanduotes, o komanda staigmenas pusfinalio varžovams - "ŠMKM83-EASTING EXPRESS" komandai. Manau, daugelis sutiks, kad "ŠMKM'83″ yra ne tik šio pusfinalio, bet ir viso finalinio ketverto favoritai. Tai bus rimčiausias iššūkis "BC Fenix" komandai šį sezoną. Stengsimės niekuo nenusileisti ir garbingai kovoti."

Kreditas 55 proc. – KK Žaibas 45 proc.

Dvi viena kitos vertos ekipos susigrums ir antrajame pusfinalyje. Žvelgiant į reguliarųjį sezoną, favoritais turėtų būti "KK Žaibo" ekipa. Tačiau nors ir užėmę žemesnę vietą reguliariajame sezone, "Kredito" krepšininkai nėra prastesni. Sezoną komanda pradėjo pralaimėjimų virtine, tačiau vėliau reabilitavosi ir pabaigė jį gana solidžiai. "KK Žaibas" galingai atrodė viso sezono metu ir reguliarųjį etapą pabaigė turėdami savo sąskaitoje tik vieną pralaimėjimą prieš "SK Bitino" komandą. Pastarąją ekipą iš atkrentamųjų varžybų eliminavo būtent „Kredito" vyrukai. Šis sutapimas parodo, jog "Kreditas" yra tikrai pajėgus mesti iššūkį B grupės nugalėtojams. Abi ekipos yra labai priklausomos nuo pagrindinių žaidėjų. "Kredito" ekipai be galo svarbūs yra - Mantas Radvilas, Juozas Petravičius ir Andrius Zaikauskas, tuo tarpu "KK Žaibas" labai stipriai priklausomas nuo Žygimanto Gurevičiaus bei Edvino Šalkausko dueto. Abiejų ekipų salės erdvios, todėl ir vieni ir kiti FINAL-4 metu turėtų jaustis kaip namie. Po traumų atsigavę "Kredito" aukštaūgiai ir suteikia komandai nedidelį pranašumą, tačiau jį dar reiks išnaudoti. Nemažą įtaką turės tai, kiek sirgalių atvyks palaikyti savo mėgiamos komandos ir kaip triukšmingai tai darys.

J.Petravičius (Kreditas): "Šiuo metu mintys sukasi tik apie pusfinalį. Varžovas stiprus, nes užėmė pirmąją vietą savo pogrupyje. Nors priešininkų ir nepažįstame, tačiau tikimės lygiavertės kovos. FINAL-4 nebūna kasdien, todėl turime vienintelį savo šansą padaryti kažką ypatingo. Kodėl tuo šansu nepasinaudojus ?"

J.Karosas (KK Žaibas): "Manau, jog pasiekėme savo sezono tikslus. Dabar svarbiausia yra gera nuotaika ir gražios varžybos. Žinoma, būtų labai smagu sudalyvauti finale ar laimėti kokį nors medaliuką (šypsosi)."

E.Šalkauskas (KK Žaibas): "Labai laukiame šio savaitgalio. Per tokį laiko tarpą be varžybų jau spėjome išsimušti iš ritmo. Tikėkimės, jog tai kojos nepakiš. Jei atvirai - nepasiekus finalo komanda nebūtų labai patenkinta. Būtent žaisti ten ir yra pagrindinis mūsų tikslas. Patekti į finalą bus nelengva, nes priešininkas labai stiprus. "Kreditas" turi gerų žaidėjų keliose pozicijose, o komanda yra ne kartą pademonstravusi aukšta žaidimo lygį. Dėsime visas pastangas, jog įtemptoje ir gražioje kovoje triumfuotų "Žaibo" komanda."

AIM public 50 proc. - Merkurijus BORGA 50 proc.

Įdomi kova nusimato Mažosios Basketnews.lt taurės finale. "AIM public" ekipos vadovas Žilvaras Zinkevičius ilgą laiką buvo įsitikinęs, jog būtent jo ekipa iškovos Mažąją Basketnews.lt taurę. Visgi sezono pabaigoje komanda neteko savo lyderio Manto Joniko. Tai atėmė iš "AIM public" favoritų statusą. Sezono metu ekipa parodė labai didelį kovingumą, čempionatui artėjant link pabaigos gana gausiai rinkdavosi ir aikštelėje negailėdavo savęs. Tuo tarpu "Merkurijus BORGA" tapo vienintele komanda čempionate, nesugebėjusia susirinkti į rungtynes. Tačiau visa tai - jau praeitis. Kituose frontuose "Merkurijaus" kovos jau pasibaigė, todėl Mažosios Basketnews.lt taurės finale galima laukti tikrai pajėgios sudėties. Vienas iš komandos lyderių - Valerij Rybak prieš keletą metų rungtyniavo "BC Žvėryno" ekipoje su būsimu šeštadienio dvikovos varžovu Žilvaru Zinkevičiumi. Būtent pastarosios komandos pagrindu Žilvaro iniciatyva ir buvo sukurta "AIM public". Šios ekipos privalumas reguliariajame čempionate buvo mažytė jų salė. Finale jie šį pranašumą praras, kadangi VPU didžioji salė yra visiška priešingybė Pavilnio arenai. Visą sezoną išvykose žaidžiančiai "Merkurijaus" komandai dar viena "išvyka" greičiausiai niekuo nepakenks, o svarbi pichologinė pergalė derbyje prieš "Vievio Žiedą" neabejotinai paskatins komandą tik pergalei.

Ž.Zinkevičius (AIM public): "Savo tikslą oficialiai deklaravome tik pradėję kovas dėl Mažosios Basketnews.lt Taurės - laimėti ją. Visa komanda yra tarsi vienas kumštis ir jis sutraiškys varžovus."

R.Stiklius (Merkurijus - BORGA): "Ypatingai džiaugiuosi, jog Mažosios Basketnews.lt Taurės pusfinalyje pavyko nugalėti Vievio komandą jų pačių aikštelėje, nors ir žaidėme praktiškai be gynėjų. Noriu pagirti Marių, kuris sužaidė tikrai geras rungtynes. Dabar laukia Mažosios Taurės finalas. Kadangi į jį patekome atkrintamosiose nepatyrę nė vieno pralaimėjimo, stengsimės laimėti ir šeštadienį. Nenoriu sakyti, kad laimėsime, bet mes eisime kovoti. O kai kovoji su dideliu noru, tada būna ir pergalės."

Ateik ir pasigrožėk krepšinio šventės vaizdais!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius