Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 04

Derrickui Rose‘ui ir „Bulls“ kompanijai žadintuvas nuskambėjo per vėlai

Tęsiasi stipriausios pasaulio krepšinio lygos NBA atkrentamųjų varžybų batalijos. Gegužės antrosios vakarą neįprastai tylioje Čikagos „United Center“ arenoje vietos krepšininkai gavo nemalonią pamoką, kad atkrentamosios varžybos ir reguliarusis sezonas – tai du skirtingi dalykai.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Tęsiasi stipriausios pasaulio krepšinio lygos NBA atkrentamųjų varžybų batalijos. Gegužės antrosios vakarą neįprastai tylioje Čikagos „United Center“ arenoje vietos krepšininkai gavo nemalonią pamoką, kad atkrentamosios varžybos ir reguliarusis sezonas - tai du skirtingi dalykai.

Jeigu pažvelgtume, kaip šioms dviems komandoms sekėsi kovoti reguliariajame sezone, tai abejonių, kas favoritai šioje serijoje, ko gero, niekam nekiltų. Tikriausiai nekilo ir Čikagos „Bulls" krepšininkams, kurie rungtynes pradėjo ramiai, pasitaupydami ir, matyt, tikėdamiesi vienaip ar kitaip palaužti savo varžovus ir iškovoti pergalę. Taip neįvyko. Vyrukai iš Atlantos į Čikagą atskrido kupini pasitikėjimo savo jėgomis po istorinės serijos su Orlando „Magic“ ekipa. Atrodo darosi dėsninga, jog stipriausios reguliariojo sezono komandos neranda savęs atkrentamųjų varžybų sūkuryje.

Tokių komandų sąrašas nuolat pildosi. Nekalbant apie fiasko patyrusias San Antonijaus „Spurs“ bei „Magic“ ekipas. Su rimtomis problemomis, rungtyniaudami prieš akivaizdžiai silpnesnius varžovus, susidūrė ir Los Andželo „Lakers“, išliejusi ne vieną litrą prakaito kovoje su ambicingai nusiteikusiais Naujojo Orleano „Hornets" krepšininkais, ir jau minėta „Bulls“ ekipa, kuri tikrai nepasižymėjo užtikrintumu serijoje su „Pacers“, o pirmose konferencijos pusfinalio rungtynėse gavo dar vieną skaudžią pamoką.

Mokytis iš „Hawks“ vyrukų Čikagos krepšininkai tikrai turėjo ko. „Mažiukų“ vedami svečiai iš Atlantos tritaškius pataikė net 53% (7-13) taiklumu, o komandos atakų smaigalyje nuolat figūravęs Joe Johnsonas sužaidė, ko gero, geriausias rungtynes šį sezoną (34 taškai; 5/5 tritaškiai). Paradoksalu, jog „Bulls“ antroji linija laikoma viena geriausiai besiginančių lygoje - Derricko Rose‘o, Keitho Boganso ir Ronnie Brewerio trijulė dažniausiai išjungia varžovų lyderius gynėjus. Tik ne šįkart.

Nepaisant akivaizdžiai kiauros „Bulls“ gynybos, Čikagos krepšininkai nevengė pasitaupyti ir puolime. Tik momentais, parodę sportinį pyktį, vietos krepšininkai sugebėdavo kiek sušvelninti skirtumą, o trečiajame kėlinyje net persverti rezultatą. Agresyvumo stoką vaizdžiai iliustruoja komandos lyderio Derricko Rose‘o žaidimas. Gynėjas surinko 24 taškus, tačiau retai kėlė problemų savo nesustabdomais reidais po krepšiu - nemetė nei vieno baudos metimo. Tiesa, pyktį dėl savo bei komandos nesėkmių puolime, labai nepatogiu metu išreiškė Joakimas Noahas, emocingu gestu užsidirbęs techninę pražangą. Galų gale „Bulls“ nesėkmių virtinę pačioje susitikimo pabaigoje užbaigė komandos lyderio trauma. Paskutiniais duomenimis, D.Rose‘as išbėgs į aikštelę antrosiose serijos rungtynėse.

Neseniai internete pasirodė statistika, jog „United Center“ arena Čikagoje - lankomiausia NBA lygoje. Galbūt ir lankomiausia, tačiau tikrai ne triukšmingiausia. Įpratus prie kurtinančio triukšmo keliamo dvigubai ar net trigubai mažesnėse salėse Europoje, dvidešimt tūkstančių vietų talpinanti arena Čikagoje savo komandos pirmąjį mačą NBA Rytų konferencijos pusfinalyje pasitiko labai tyliai. Susidarė įspūdis, jog sintezatorių neraginami fanai garsiau prabildavo tik per savo palaikomos komandos spurtus, kurių nebuvo daug šiame mače. Žinoma, komandų palaikymo kultūra JAV visiškai kitokia nei Senajame žemyne, tačiau buvo sunku suprasti, kodėl Čikagos reprezentacinė ekipa buvo žymiai garsiau palaikoma per ketvirtfinalio mačą su Indianos „Pacers“ krepšininkais. Gal dėl to, kad „Bulls“ tuomet nuolat pirmaudavo?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius