Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 02

Donatai Rimšaitei uždrausta atstovauti Rusijos rinktinei

Trečiadienį Tarptautinė penkiakovės federacija paskelbė, jog D.Rimšaitė šiais metais negalės atstovauti už Rusijos rinktinę jokiose varžybose.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

2010 metų gruodžio pabaigoje Lietuvos penkiakovininkė,  Europos pirmenybių bronzos medalio laimėtoja – Donata Rimšaitė – oficialiai paskelbė toliau atstovaujanti Rusijai. Iki šiol sportininkės pasitraukimą iš Lietuvos gaubia paslaptis.

Oficialiai penkiakovininkė yra paskelbusi, jog jos sprendimą pasitraukti iš Lietuvos nulėmė ne tik materialinė padėtis, bet ir meilės reikalai. Donatos Rimšaitės pabėgimas į Rusiją sukėlė skandalą ne tik tėvynėje, bet vis daugiau dėmesio sulaukia ir kaimyninėse šalyse.

Trečiadienį Tarptautinė penkiakovės federacija (UIPM) paskelbė, jog D.Rimšaitė šiais metais negalės atstovauti už Rusijos rinktinę jokiose varžybose. Viena iš priežasčių, kodėl sportininkei neleista startuoti už kaimyninę valstybę – nepakankamas reikiamų dokumentų kiekis. Šis sprendimas nulėmė, jog penkiakovininkė negalės dalyvauti pasaulio taurės etapuose, bet ir svarbiausiuose Europos ir pasaulio čempionatuose.

Durys D.Rimšaitei uždarytos ir į kitais metais vyksiančią olimpiadą Londone. Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) uždraudė sportininkei olimpiadoje atstovauti bet kuriai kitai šaliai.

Taip pat į Rusijos glėbį pabėgusi atletė turės paploninti savo piniginę. Olimpinis komitetas sieks, jog penkiakovininkė grąžintų jai išmokėtus pinigus. D.Rimšaitė iki šiol gaudavo Olimpinio komiteto solidarumo fondo premiją, kuri siekė 2080 litų. Atėmus šią stipendiją iš penkiakovininkės bus siūloma ją perduoti 73-iai pasaulio raketei Ričardui Berankiui. Taip pat atletė Olimpiniam komitetui turės grąžinti stipendiją už keturis mėnesius tai – 8320 litų.

Populiariausias rusų sporto žurnalas „Sovetskij Sport“ pateikia intriguojančius skaičius: rusų sportininkas, užėmęs pirmąją vietą 2008 metų Pekino olimpiadoje gavo po 110 tūkst. eurų, o Lietuva už auksą olimpiadoje skyrė  115 tūkst. eurų.

Nuotrauka: Juliaus Kalinsko / 15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius