Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 10 17

Eurolygos starte „Žalgirio“ laukia tituluotas varžovas

Pirmadienį prasideda dar vienas, jau 55-asis stipriausios Europos krepšinio lygos - Eurolygos sezonas. Šį kartą garbę atidarymo rungtynėmes vadintis turi amžinų varžovų - Kauno „Žalgirio" ir Maskvos CSKA dvikova.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Pirmadienį prasideda dar vienas, jau 55-asis stipriausios Europos krepšinio lygos - Eurolygos sezonas. Šį kartą garbę atidarymo rungtynėmes vadintis turi amžinų varžovų - Kauno  „Žalgirio" ir Maskvos CSKA dvikova.

Šių komandų dvikova yra principinė yra jau ne vieną dešimtį metų. Beveik visa „Žalgirio" istorija yra perpinta su Maskvos CSKA klubu. Šių ekipų dvikova Sovietų Sąjungos laikais žmonėms reikšdavo labai daug - tai būdavo tarsi kova už laisvę. Aistros nenurimo ir po nepriklausomybės atkūrimo.

Per pastarąjį dešimtmetį „Žalgirio" ir CSKA keliai susikirto kartus. 2003 - 04 sezone Kauno „Žalgiris" su Arvydu Saboniu Maskvoje nusileido 9 taškais, o Kauno Sporto halėje buvo pralaimėta vos 3 taškų skirtumu. Iš Kauno "Žalgirio" komandos nuo tų dvikovų yra likęs tik vienas krepšininkas - Paulius Jankūnas. 2006 - 07 metų reguliariajame sezone buvo patirti dar du pralaimėjimai - 59:78 namuose ir 72:88 išvykoje. 2007 -08 metų sezone „Žalgiriui" taip pat nepavyko nugalėti CSKA komandos - nusileista 78:70 išvykoje ir 60:88 namuose. Ko gero įsimintiniausia dvikova su CSKA Eurolygoje buvo 2009-10 metų Top - 16 etape. Tada „Žalgiris" iššvaistė 15 taškų persvarą ir pralaimėjo būtent tokiu taškų skirtumu. Nieko nelėmusiose rungtynėse Maskvoje "Žalgirio" žaidimas paliko gerą įspūdį, tačiau Popso Mensah - Bonsu dėka trinktelėti durimis nepayko - pralaimėta 84:71.

Tiesa, šiame laikotarpyje „Žalgiris" vienerias rungtynes prieš CSKA laimėjo. Tai įvyko tame pačiame 2009-10 sezone, kai Marcusas Brownas pelnė 37 taškus, o "Žalgiris" šventė pergalę rezultatu 67:63. Tai įvyko VTB Vieningoje lygoje.

Tarpsezoniu stipriausia Rusijos ekipa gerokai pasistiprino. Ją papildė 2009-10 metų sezono Eurolygos naudingiausias žaidėjas Milošas Teodosičius, Šolė „Basket" buvęs lyderis Sammy Mejia, mums visiems puikiai pažįstamas Darjušas Lavrinovičius bei Serbijos rinktinės kapitonas Nenadas Krstičius. Tačiau visi šie žaidėjai nublanksta prieš CSKA didžiausią žvaigždę, į kurią bus nukreipti visų žvilgsniai - Andrėjų Kirilenką. 206 cm ūgio žaidėjas jau dešimtmetį rungtyniauja Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA), tačiau ją sukausčius sąstingiui bent jau iki lokauto pabaigos persikėlė į Rusijos čempionų ekipą. Prie šių žaidėjų pridėjus senbuvius Ramūną Šiškauską, Viktorą Chriapą, Jamontą Gordoną ir kitus, gausime įspūdingą ekipą, kurios tikslas kiekvienais metais būna tik vienas - Eurolygos nugalėtojų taurė.

Maskvos ekipoje gausu lietuviškų veidų. Be jau minėtų žaidėjų Darjušo Lavrinovičiaus bei Ramūno Šiškausko ir trenerio Jono Kazlausko ekipoje taip pat darbuojasi Lietuvos rinktinės fizinio parengimo treneris Evaldas Kandratavičius bei skautas Benas Matkevičius.

Šioms rungtynėms teisėjaus graikas Christos Christodoulou, latvis Olegs Latiševs bei serbas Milija Vojinovičius.

Šios rungtynės visoje Europoje, ypač Lietuvoje kelia didžiulį ažiotažą. Kauno „Žalgirio" arenoje neturėtų likti nei vienos laisvos vietos. Rungtynių pradžia - pirmadienį, spalio 17 dieną 21:45 Lietuvos laiku.

24krepsinis.lt - Objektyvios krepšinio naujienos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius