Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 05 03

„Grizliai“ nesiliauja stebinti

Tiems, kas domisi krepšiniu, o ypač stipriausia krepšinio lyga pasaulyje NBA, šių metų atkrintamosios varžybos, ko gero, jau spėjo palikti neišdildomą įspūdį.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Tiems, kas domisi krepšiniu, o ypač stipriausia krepšinio lyga pasaulyje NBA, šių metų atkrintamosios varžybos, ko gero, jau spėjo palikti neišdildomą įspūdį. Tiek netikėtų rezultatų ir atkaklių kovų jau senokai nebuvo. Neabejotinai vienas didžiausių siurprizų – Memfio „Grizzlies“ ekipos žaidimas. Ši komanda, dar visai neseniai buvusi nematoma spaudoje, šiandien yra bene pagrindinis JAV bei kitų šalių krepšinio žiniasklaidos dėmesio centras.

Dabar atvirai sau prisipažinkit: ar daug „grizlių“ rungtynių matėte, ar sekėte jų rezultatus šį sezoną ar praeitą, ar dar seniau? Nežinau, kaip Jūs, mieli skaitytojai, tačiau, prisipažinsiu, šį sezoną mačiau vos keletą šios komandos rungtynių iki atkrintamųjų varžybų. Serija su „Spurs“ man, ko gero, buvo viena įdomesnių iš visų ketvirtfinalio serijų. Visos rungtynės atkaklios, visose rungtynėse galėjau gėrėtis kova dėl kiekvieno centimetro ir visose rungtynėse Memfio vyrukai nepaliaujamai stebino savo užsidegimu, kieta gynyba ir komandiniu puolimu.

Nepaliaujamai stebina ir toliau. Štai šiąnakt „grizliai“ dantis suleido į Oklahomos „Thunder“ ekipos atlapus. Tas pats kietas žaidimas gynyboje, daug išprovokuotų varžovų klaidų, tas pats dinamiškas žaidimas puolime, kurio ašis  – Zachas Randolphas. Neslėpsiu, dar visai neseniai aš šio vyruko visiškai nevertinau ir laikiau jo sėkmingą žaidimą trumpalaikiu išsišokimu, tačiau klydau. Stebėdamas Memfio žaidimą šiose atkrintamosiose varžybose priėjau prie išvados, jog Z.Randolphas yra puikus juodadarbis gynyboje, labai universalus puolime bei, kaip krepšininkų terminais sakoma, „atidirbęs“ metimą. Labai sunku sustabdyti tokį universalų aukštą žmogų, tuo labiau, kai jis ne tik puikiai atakuoja krepšį, bet ir ne ką prasčiau mato aikštę bei dalina perdavimus atsidengusiems komandos draugams.

Apie „Grizlių“ gynybą jau esu rašęs savo tinklaraštyje, tik pridėsiu, jog taip kietai žaidžiančios komandos šiemet atkrintamosiose dar nemačiau. Žinoma, galima teigti, jog Kevinas Durantas šiąnakt darė ką norėjo, tačiau juk jeigu „grizliai“ būtų gynybą telkę apie Keviną Durantą, tuomet progų įsižaisti gautų visi kiti „Thunder“ krepšininkai. Galima spėlioti, kas padarytų daugiau žalos, tačiau reikia pripažinti, jog šiąnakt „grizlių“ gynybos strategija suveikė neblogai. Komanda praleido 101 tašką, tačiau privertė varžovus, o ypač vieną lyderių Russellą Westbrooką (7 klaidos), suklysti net 18 kartų. Perimti kamuoliai leido pelnyti nemažai „lengvų“ taškų puolime.

Kalbant apie „grizlius“ visada pirmiausia norisi akcentuoti jų gynybą, kuri yra vizitinė šios komandos kortelė, tačiau šiąnakt ekipos puolimas veikė tiesiog be priekaištų – 21 rezultatyvus perdavimas ir tik 7 klaidos, taip pat nepamirštant 114 pelnytų taškų, kas šiai ekipai yra labai retas skaičius. Stebint „grizlių“ žaidimą neįmanoma nesižavėti kamuolio judėjimu. Perdavimai, „prakirtimai“ po krepšiu, daugybė užtvarų be kamuolio – visi šie elementai leidžia atsidengti arba atsidurti patogiose pozicijose kertiniams komandos žaidėjams ir sėkmingai atakuoti krepšį. Galima buvo įžvelgti „Thunder" problemą ginantis – tai nemobilus Kendrickas Perkinsas, kuris negali tinkamai gintis nei prieš Z.Randolphą nei prieš Marcą Gasolį. Abu šie „grizlių" bokštai – puikūs metikai, todėl, jiems atsidūrus toliau nuo krepšio, neišvengiamai K.Perkinsas turi palikti baudos aikštelę, dėl to po krepšiu atsiranda daug erdvės, kurią puikiai išnaudoja „prakirtę" Memfio ekipos gynėjai.

Žinoma, išvadas daryti dar anksti. „Thunder“ krepšininkai tikrai dar turi neišnaudotų resursų – jų mėgiamas greitas puolimas, R.Westbrooko geresnis nusiteikimas mačui, kieta ir mobili gynyba, kurios pirmosiose rungtynėse nebuvo. Belieka tik laukti sekančių šios poros mačų ir tikėtis didesnės intrigos nei pirmajame. Abi komandos yra jauniausios atkrintamosiose varžybose, todėl ambicijų kovoti dėl pergalės ir užsidegimo joms abejoms turėtų netrūkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius