Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 08

Kas bus priverstas atsisveikinti su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine?

Tęsti treniruotes su nacionaline rinktine liko 14 krepšininkų, tačiau ne visi iš jų liks galutinėje sudėtyje. Komandos treneris Kęstutis Kemzūra turės dar kartą „pašalinti" du žaidėjus iš ekipos.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę po pergalės prieš Čekijos rinktinę paliko Martynas Gecevičius, Donatas Motiejūnas ir Renaldas Seibutis.

Šie trys krepšininkai jau nebeapsivilks nacionalinės rinktinės marškinėlių Europos krepšinio čempionate, kuris vyks Lietuvoje.

Tęsti treniruotes su nacionaline rinktine liko 14 krepšininkų, tačiau ne visi iš jų liks galutinėje sudėtyje. Komandos treneris Kęstutis Kemzūra turės dar kartą „pašalinti" du žaidėjus iš ekipos.

Nors treneris pripažino, kad rinktinę greičiausiai paliks du aukštaūgiai, tačiau tai neturėtų garantuoti saugios vietos nei vienam likusiam gynėjui.

„Iki galo nesu apsisprendęs ar turėti 6 didelis ir 6 mažus, ar turėti 7 didelius ir 5 mažus. Kai turėjome Mačiulį, jis buvo per pusę. Jis buvo 7 mažas ir 6 didelis. Šiuo atveju jo trūksta, bet suksimės iš padėties.", - teigė treneris.

Pagrindiniai žaidėjai aiškūs?

Rinktinėje vietą tikriausiai jau užsitikrino Jonas Valančiūnas, kuris sužaidė įspūdingas rungtynes prieš Čekijos krepšininkus, pelnydamas 26 taškus ir po krepšiais sugriebdamas 11 atšokusių kamuolių.

Kartu su šiuo krepšininku saugiai gali jaustis ir du rinktinės įžaidėjai - Mantas Kalnietis ir Šarūnas Jasikevičius. Tai tikriausiai pati saugiausia pozicija rinktinėje, nes su vienu įžaidėju žaisti būtų rizikinga. Šarūnas nors ir turi daug patirties ir paskutinėse rungtynėse įrodė, kad gali žaisti aukštame lygyje, tačiau net ir tokio aukšto kalibro žaidėjui, žaisti be keitimų - nebeįmanoma.

Vietą rinktinėje greičiausiai užsitikrino ir Darius Songaila bei Rimantas Kaukėnas, kurie taip pat įrodė, kad dar turi parako žaisti ir paliko teigiamą įspūdį ne tik rinktinės treneriams, tačiau ir Lietuvos rinktinės sirgaliams. Kiek labiau reikėtų atkreipti dėmesį į Dariaus Songailos žaidimą.

Nors antrose rungtynėse Songaila pelnė tik 4 taškus, tačiau tai ką jis pademonstravo susitikime su Slovėnija - palieka itin gerą įspūdį. 19 minučių aikštėje praleidęs aukštaūgis pelnė 10 taškų (2/4 dvitaškiai, 6/6 baudos metimai) ir atkovojo 6 atšokusius kamuolius. Taip pat šio krepšininko žaidime galime įžvelgti ir lyderiui būdingų savybių, kas yra labai svarbu visam rinktinės žaidimui, nes šiuo metu komanda neturi tikro lyderio, toks kaip pernai buvo Linas Kleiza.

Vietą rinktinė užsitikrinęs ir jos kapitonas - Robertas Javtokas, kuris praėjusiame pasaulio čempionate buvo vienintelis vidurio puolėjas ir demonstravo išties gerą ir stabilų žaidimą, kuriuo pasižymi ir šiame pasiruošimo cikle.

Rinktinei Europos čempionate veikiausiai atstovaus ir broliai Lavrinovičiai, kurie žaidė pirmose draugiškose rungtynėse ir kartu pelnė 20 taškų. Kartu su šiais krepšininkais vietą turėtų išsaugoti ir Simas Jasaitis bei Martynas Pocius.

Rinktinę paliks Mindaugas Lukauskis, Marijonas Petravičius, Paulius Jankūnas ar Tomas Delininkaitis?

Dėl išlikimo stipriai dirbti veikiausiai turėtų Mindaugas Lukauskis, Marijonas Petravičius ir Tomas Delininkaitis. Veikiausiai du iš šių krepšininkų bus priversti atsisveikinti su nacionaline rinktine šią vasarą.

Nors Lukauskis pasižymi puikiu žaidimu gynyboje, tačiau norint būti svarbiu žaidėju reikia sugebėti ne tik perimti kamuolius, tačiau ir įmesti į krepšį. Būtent tai ir gali lemti Mindaugo likimą. Gynėjas pirmose rungtynėse pelnė 4 taškus, o į čekų krepšį neįmetė nė taško. Tiesa, pirmose rungtynėse krepšininkas perremė net 3 kamuolius.

Marijonas Petravičius - po traumos į aikštelę grįžęs aukštaūgis. Klausimas ar aukštaūgis pilnai atsigavęs po traumos ir ar sugebės žaisti prieš stipresnius varžovus nei čekai? Nors į čekų krepšį aukštaūgis ir įmetė 12 taškų, tačiau jo žaidimas išblanksta prieš įspūdingą Jono Valančiūno žaidimą ar stabilų Roberto Javtoko indėlį rinktinėje.

Bene sudėtingiausia Tomo Delininkaičio situacija. Gynėjas, galintis žaisti ir įžaidėjo pozicijoje, tačiau šiuo metu nerodantis visiškai jokio žaidimo. Pirmose rungtynėse - 4 taškai, antrose - 6. Aikštėje Delininkaitis neranda vietos bei dažnai klysta, kas gali ir lemti trenerio apsisprendimo šio žaidėjo nenaudai.

Į rinktinės žaidimą kolkas visiškai neįsilieja ir kitas žalgirietis - Paulius Jankūnas, kuris aikštėje visiškai nepastebimas ir panašu, kad dar neatgavęs formos, kurią demonstravo klubinio sezono metu. Rungtynėse su čekais Paulius pelnė vos du taškus, o aikštėje buvo beveik nepastebimas.

Taigi, kas iš tikrųjų paliks rinktinę sužinosime tikriausiai po paskutinių draugiškų rungtynių. Ar tai bus Jankūnas ir Petravičius, o gal Lukauskis ir Delininkaitis?

BallinEurope Lietuva

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius