Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 02 01

Kauno „Žalgiriui“ ir Vilniaus „Lietuvos rytui“ prasideda trečiasis Eurolygos TOP-16 turas

Trečiadienį ir ketvirtadienį į TOP-16 etapą patekusios komandos sužais trečiojo turo kovas. Po šių rungtynių, kai kuriems klubams patekti į kitą etapą šansai gali tapti tik teoriniai.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Trečiadienį ir ketvirtadienį į TOP-16 etapą patekusios komandos sužais trečiojo turo kovas. Po šių rungtynių, kai kuriems klubams patekti į kitą etapą šansai gali tapti tik teoriniai.

Tarp tokių komandų nenori atsidurti Kauno „Žalgiris“, kuriam rytoj išvykoje teks ne tik kovoti, bet ir laimėti prieš grėsimingąją Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ekipą su Darjušu Lavrinovičiumi ir Šarūnu Jasikevičiumi. Stambulo komanda kol kas nėra patyrusi nesėkmių Eurolygos TOP – 16 etape ir yra vadinama viena reliausių kandidačių patekti į finalo ketverto varžybas.

Kauno klubas, patyręs dvi nesėkmes iš eilės TOP-16 etape, trauktis nebeturi kur, kiekviena pergalė – aukso vertės. Jeigu Kauno „Žalgiris“ pralaimėtų šią dvikovą, teoriniai šansai pakliūti į kitą etapą liktų, jeigu Laikinosios sostinės krepšininkai antrajame rate laimėtų visas trejas rungtynes.

Siekti pirmosios pergalės TOP – 16 etape Kauno ekipai nebus lengva. Komandą išretino ligų ir traumų antplūdis. Į Turkiją dėl ligos tikrai nevyksta Mindaugas Kuzminskas, taip pat paslaptis gaubia ir Bobano Marjanovičiaus likimą. Šeštadienį per rungtynes su Panevėžio „Techasu“ serbas susižeidė koją. Piršto skausmus vis dar kenčia Mantas Kalnietis.

Nors Kauno „Žalgirio“ treneriui Elias Zourosas nerimą kelia žaidėjų ligos bei traumos, jis pažadėjo, jog komanda nepasiduos ir kovos iki galo.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ sieks revanšo

Sostinės klubo sirgaliai puikiai pamena 2009–2010 metų sezono paskutiniasiąs Eurolygos reguliaraus sezono rungtynes, kurias savo aikštėje „Lietuvos rytas“ rezultatu 71:73 pralaimėjo „Unicaja“ krepšininkams ir apmaudžiai iš rankų išleido kelalapį į TOP–16 etapą. Šį ketvirtadienį Malagoje Vilniaus „Lietuvos rytas“ turės galimybę atsirevanšuoti už šią nesėkmę ispanų klubui.

Po vieną pergalę ir pralaimėjimą savo sąskaitoje turintis sostinės klubas praėjusią savaitę rezultatu 89:86 svečiuose parklupdė kitą Ispanijos komandą – Valensijos „Caja Laboral“.

Vilniaus „Lietuvos rytui“ mače prieš ispanus jau galės padėti Martynas Gecevičius. Žaidėjas per rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“ patyrė traumą ir nesitreniravo dvi savaites. Vakarykštėje treniruotėje ne visa jėga taip pat sportavo Jonas Valančiūnas ir Simas Jasaitis, tačiau tikimasi, jog kovoje su „Unicaja“ jie padėti galės.

Tiesiogiai rungtynes iš Stambulo trečiadienį 20 val. 10 minučių bus galima stebėti per VIASAT SPORT BALTIC kanalą.

Tiesiogiai rungtynes iš Malagos ketvirtadienį 21 val. 40 minučių bus galima stebėti per VIASAT SPORT BALTIC kanalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius