Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 30

Lietuvos rinktinė startuos kovodama su Didžiosios Britanijos krepšininkus

Jau rytoj, trečiadienį (08.31), Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradeda kovą Europos vyrų krepšinio čempionate. Panevėžyje A grupės rungtynėse lietuviai susitiks su Didžiosios Britanijos krepšininkais. Didžiosios Britanijos vyrų krepšinio rinktinei šis čempionatas Lietuvoje yra tik antrasis per visą šalies istoriją. Pirmąkart britai Europos čempionate dalyvavo 2009 metais ir iškovojo 15 vietą.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Jau rytoj, trečiadienį (08.31), Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradeda kovą Europos vyrų krepšinio čempionate. Panevėžyje A grupės rungtynėse lietuviai susitiks su Didžiosios Britanijos krepšininkais.

Didžiosios Britanijos vyrų krepšinio rinktinei šis čempionatas Lietuvoje yra tik antrasis per visą šalies istoriją. Pirmąkart britai Europos čempionate dalyvavo 2009 metais ir iškovojo 15 vietą.

Kartu tik nuo 2008 metų

Didžiosios Britanijos pasiekimai labai labai skurdūs. Ši komanda dalyvavo 1948 metų olimpiadoje, kurioje užėmė vos 20 vietą. britai daugiau nedalyvavo nei vieneriose Olimpinėse žaidynėse ar pasaulio čempionatuose. Teisybės dėlei reikia pasakyti - Didžioji Britanija kartu žaidžia tik nuo 2008 metų, kuomet paaiškėjo, jog 2012 metais Londone vyks olimpiada. Prieš tai atskirai rungtyniavo Škotija, Velsas ir Anglija - nereikia net sakyti, jog visos šios valstybės niekaip neprasimušdavo į finalinį Europos čempionato etapą ir apskritai, daugiausia laiko praleisdavo B divizione.

Tarp ekipos lyderių - NBA žvaigždė

Išskirti Didžiosios Britanijos lyderius tikriausiai būtų paprasta kiekvienam besidominčiam krepšiniu. Akivaizdus britų lyderis - Čikagos „Bulls" narys Luolas Dengas. Puolėjas NBA pirmenybėse praėjusį sezoną rinkdavo po 17,4 taško, atkovodavo po 5,8 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo. Nors L.Dengas prie rinktinės prisijungė ir vėliau nei kiti krepšininkai, tačiau iškart atrado savo vietą komandoje.

Vertėtų paminėti ir tikriausiai didžiausią Didžiosios Britanijos netektį - Beną Gordoną. Krepšininkas dėl NBA lokauto ir draudimo negalėjo atstovauti savo šaliai Lietuvoje vykstančiame Europos vyrų krepšinio čempionate.

Tarp britų lyderių vertėtų paminėti ir itin universalų aukštaūgį Joelį Freelandą, kuris savo vertę įrodė praėjusio sezono metu bei viso pasirengimo ciklo metu. Šiam aukštaūgiui neblogai talkina ir buvęs bendraklubis Robertas Archibaldas.

Didžiosios Britanijos vyrų krepšinio rinktinė panaši ir į Lietuvos krepšinio rinktinę. Britai šią vasarą į čempionatą pasikvietė ne vieną krepšininką, kuriam jau virš 30 metų. Tarp šių krepšininkų patenka ir jau minėtasis Robertas Archibaldas, taip pat net 37 metų Nathanas Renkingas. 30 metų jau sulaukę ir Andrew Sullivanas bei Michaelis Lenzly.

Nors britai turi nemažai ir vyresnės kartos žaidėjų, tačiau ekipos sudėtyje kita dalis krepšininkų yra itin jauni. Devonas Van Oostrumas rinktinėje žaidžia būdamas 18 metų.

Pasiruošimo ciklas

Draugiškų rungtynių ciklą britai, kaip ir buvo galima tikėtis, pradėjo su pajėgumu nepasižyminčiomis komandomis. Pirmose draugiškose rungtynėse britai 96:70 sutriuškino Olandijos krepšininkus.

Kiek vėliau sekė pergalė prieš Nigerijos vyrų krepšinio rinktinė. Po šios pergalės laukė jau daug pajėgesnis varžovas - Prancūzija.

Didžiosios Britanijos krepšininkai turėjo pripažinti prancūzų pranašumą, rezultatu 60:82. Po to Didžioji Britanija po atkaklios kovos, rezultatu 70:75 neatsilaikė prieš Kroatiją. Rinktinę, kaip įprasta, į priekį tempė Joelas Freelandas, jam neblogai talkino jaunasis Danielis Clarkas.

Bene labiausiai intriguojanti britų dvikova vyko prieš Serbijos rinktinę. Po taiklaus Milošo Teodosičiaus tritaškio metimo, serbai šventė pergalę rezultatu 97:95. Britų gretose išsiskyrė Ericas Boatengas, kuris pelnė 15 taškų.

Rungtynėse su Kinijos krepšininkais rungtyniavo ir Luolas Dengas, kuris jau pirmose rungtynėse pelnė 15 taškų ir atvedė savo šalies ekipą į pergalę prieš Kinijos krepšininkus - 64:56.

Rungtynėse su Australija vėl įvyko įprastas scenarijus - britai pralaimėjo paskutinėmis sekundėmis 90:91, o komandą į priekį tempė net 26 taškus įmetęs Luolas Dengas.

Pasiruošimo ciklą britai baigė gėdingu pralaimėjimu Latvijos krepšininkams, kurie bent jau šią vasarą nedemonstravo gero krepšinio. Latviai namuose 74:51 sutriuškino Didžiosios Britanijos krepšininkus.

Ar pavyks sėkmingai startuoti?

Nors lietuvių demonstruotas žaidimas draugiškų rungtynių metu, tikrai, nesuteikė daug vilčių, tačiau dabar viskas prasideda iš naujo. Kiekviena pergalė tampa svarbi, o kiekvienas pralaimėjimas itin svarbus.

Rungtynių pradžia - 21.00 val., rungtynes tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

BallinEurope Lietuva

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius