Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 07

Lietuvos stalo futbolininkai iškovojo 9 prizines vietas tarptautiniame turnyre

„Liverpool Open 2012“ – svarbiausias 2012 metų sezono tarptautinis stalo futbolo turnyras Didžiojoje Britanijoje.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Liverpool Open 2012“ – svarbiausias 2012 metų sezono tarptautinis stalo futbolo turnyras Didžiojoje Britanijoje. Jam suteikta aukšta ITSF turnyro kategorija – „Master Series“. Turnyras vyko ant „Garlando“ stalų ir truko tris dienas (Sausio 27–29). Jame dalyvavo apie 120 sportininkų iš įvairių šalių. Lietuvai atstovavo 7 sportininkai: Ieva Čižiūnaitė, Greta Lazutkaitė, Greta Skrupskelytė, Titas Gailius, Rapolas Jamontas, Rytis Mitkus ir Mantas Motieka.

Naujas kamuolys ir neįprasti stalai

Anot Lietuvos atstovų, pirmąją turnyro dieną buvo sunku priprasti prie naujojo „Garlando High Control Kicker Ball“ kamuoliuko ir turnyrui naudojamų „Garlando Master Champion“ stalų (Lietuvoje turnyruose naudojami aukštesnės klasės „Garlando World Champion“ stalai). Žaidėjai dalijosi įspūdžiais, kad ne vienam buvo sunku priprasti prie neįprastų žaidimo sąlygų, bet, kaip parodė laikas, – tai išėjo tik į naudą.

Turnyro žvaigždė ir puolėjų siaubas Mantas Motieka.

Anglijos žaidėjai pirmą kartą susidūrė su 2010 metų Lietuvos Taurės čempionu – Mantu Motieka. Prie geriausiu Lietuvos gynėju tituluojamo žaidėjo ginamų vartų nesėkmingai užsibaigdavo nepadoriai didelis priešininkų atakų skaičius, dėl to antrą turnyro dieną apie įspūdingą šio Lietuvos žaidėjo žaidimą turnyro patalpose jau sklandė mitai. Mantas ne tik gerai gynėsi, bet taip pat itin rezultatyviai atakavo iš vartų zonos žaisdamas dvejetų rungtyse, tai atsispindi šio žaidėjo rezultatuose:

3 vieta „Open Doubles“ rungtyje kartu su R.Mitkum, tai aukščiausias visų laikų Lietuvos žaidėjų pasiekimas tarptautiniame turnyre už Lietuvos ribų.

2 vieta „PRO Singles.

2 – „Pro Doubles kartu su Rapolu Jamontu.

Įspūdingas Lietuvos jaunių pasirodymas

Lietuvos jaunių žaidėjai (iki 18 metų) Rapolas Jamontas ir Titas Gailius triumfavo Junior Doubles“ rungtyje, Rapolas Jamontas taip pat iškovojo pirmą vietą „Junior Singles“ rungtyje. Šios Lietuvos jaunųjų žaidėjų pergalės buvo gan lauktos nes Lietuvos jaunieji žaidėjai yra laikomi itin perspektyviais pasauliniame „Junior Singles“ reitinge. R. Jamontas po šio turnyro pakilo iki 4 vietos pasaulyje!

Jaunių duetas R.Jamontas ir T.Gailius iškovojo ir garbingą 5 vietą „Open Doubles“ rungtyje. Itin įtemptoje kovoje vieno taško skirtumu (7:8) lemiame mače pralaimėję Andrew Nubberto ir Robo Davey komandai. Su šia britų komanda taip pat teko net du kartus susidurti ir anksčiau minėtam lietuvių R.Mitkaus ir M.Motiekos duetui. Pirmąjį susitikimą lietuviai tada laimėjo ir vėl susitiko su šiais anglais kovoje dėl patekimo į finalą, pastarąjį pralošė lemiamame mače vieno taško skirtumu (7:8).

Visi turnyro rezultatai

Tarptautinis asmeninis reitingas Tarptautinis šalių reitingas

Lietuva kyla pasauliniame reitinge

Po šio turnyro Lietuva bendroje pasaulio įskaitoje iš 18 vietos pakilo į 16 iš 40 dalyvaujančių šalių. Aukščiausią tarptautinį reitingą atvirose kategorijose turi sukaupęs Rytis Mitkus, po šio turnyro jis pakilo dar per 5 pozicijas aukščiau į 44 vietą iš 2254 „Open Singles“ kategorijoje reitinguojamų žaidėjų. „Open Doubles“ kategorijoje šis žaidėjas šoktelėjo net per 25 pozicijas ir šiuo metu užima garbingą  46-ą vietą iš 2897 žaidėjų.

Tarptautinio reitingo aukščiausią poziciją „Women Singles“ kategorijoje iki šio turnyro turėjo Greta Lazutkaitė, ji buvo 44. Po šio turnyro ją aplenkė Ieva Čižiūnaitė, kuri pakilo į 31 poziciją šioje kategorijoje. „Women Doubles“ G. Lazutkaitė pakilo iki 11 pozicijos (8 pozicijom aukščiau negu prieš šį turnyrą).

Lietuvos jaunieji žaidėjai tarptautiniame „Junior Singles“ reitinge Rapolas Jamontas po šio turnyro pakilo iki 4 vietos pasaulyje! „Junior Doubles“ įskaitoje šis žaidėjas pakilo iki 11 pozicijos.

Artėjantys turnyrai

Kitas turnyras Lietuvos stalo futbolo žaidėjams vyks 2012 vasario 17–19 dienomis. „Foosin“ stalo futbolo klube įvyks pirmasis 2012 metų Lietuvos čempionato etapas – „Foosin Multitable Challenge“. Šis turnyras ypatingas tuo, kad bus žaidžiamas ant trijų iš penkių oficialių ITSF stalų („Garlando“, „Roberto Sport“ ir „Bonzini“). Šios turnyrų serijos pagrindinis prizas – trys kelialapiai į 2012 ITSF Pasaulio Čempionatą Nantes, Prancūzijoje!

Lietuvos rinktinė ruošiasi pasaulio čempionatui

Lietuvos rinktinė pradeda ruoštis artėjančiam „Roberto Sport“ stalų pasaulio čempionatui, kuris įvyks Balandžio 12–15 dienomis, Lenkijoje. Šiame čempionate Lietuvai ketina atstovauti net trys rinktinės: moterų, vyrų ir jaunių.

„Foosin“ stalo futbolo klubo informacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius