-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 01

Lietuvos vandens slidininkų sąjunga Lietuvos vandens slidinėjimo čempionatą buvo priversta vykdyti Latvijoje (nuotraukos)

Pirmą kartą per daugiau nei 40 metų Lietuvos vandens slidinėjimo istorijos, 2011 m. Lietuvos vandens slidinėjimo čempionatas dėl Aplinkos ministerijos valdininkų vilkinimo įvyko ne Lietuvoje, bet... Latvijoje.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Pirmą kartą per daugiau nei 40 metų Lietuvos vandens slidinėjimo istorijos, 2011 m. Lietuvos vandens slidinėjimo čempionatas dėl Aplinkos ministerijos valdininkų vilkinimo įvyko ne Lietuvoje, bet... Latvijoje.

Nepaisant to, kad visą 2011 m. slidinėjimo sezoną treniruotės pagrindinėje Lietuvos vandens slidinėjimo bazėje Gelūžės ežere Vilniuje negalėjo vykti dėl Aplinkos ministerijos valdininkų trukdžių, vandens slidininkai neprarado ryžto ir, Latvijos sportininkų padedami, Lietuvos vandens slidinėjimo 2011m. čempionatą surengė Latvijoje.

Nors oras rugpjūčio 27 d. buvo šiltas ir saulėtas, tačiau dėl stipraus vėjo teko stabdyti varžybas ir laukti, kol vėjas nurims. Stiprus vėjas daro įtaką vandens telkinio bangavimui, o tai gali neigiamai įtakoti sportininkų rezultatus. Pirmąją vietą užėmė daugkartinis Lietuvos čempionas bei rekordininkas Ričardas Lažinskas, kateriui buksyruojant slidininką maksimaliu 58 km/h greičiu, virvės ilgiui esant 13 m, jis apiplaukė 3 plūdurus. Antrasis buvo V.Valentėlis 3/14.25 m/58 km/h, trečiąją vietą užėmė A.Mešlius su rezultatu 3/18.25/55.

Lietuvos vandens slidininkų sąjungos (LVSS) prezidentas Vytautas Valentėlis nerimauja dėl būsimų varžybų ir vandens slidinėjimo ateities Lietuvoje ir tikisi, kad rudenį vyksiančiose varžybose nuotaikos bus optimistiškesnės: „Lietuvos vandens slidininkus palaiko tiek Vilniaus m. savivaldybė, tiek Kūno kultūros ir sporto departamentas prie LRV, LR Ministro pirmininko tarnyba ir kt. institucijos, todėl tikimės, kad artimiausios varžybos „Auksinis ruduo 2011", kaip ir kasmet, vėl galės vykti Vilniuje, Gelūžės ežere, o ne pas kaimynus latvius".

Viliamasi, kad Aplinkos ministerijos valdininkai nustos žlugdyti vandens slidinėjimą Lietuvoje ir priims taip reikalingą Aplinkos ministro įsakymo pataisą, kuri leis LVSS vykdyti treniruotes bei varžybas Lietuvoje.

Lietuvos vandens slidininkų sąjunga įkurta 1968 m. Jos veikla vienija vandens slidininkų klubus Vilniuje, Kaune, Kėdainiuose, Ukmergėje, Zarasuose, Anykščiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius