Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 28

LMKL: šeštadienio apžvalga

Savaitgalį sužaistos rungtynės tarp Kauno „LKKA-Aistės“ ir Šiaulių „Rūta“ komandų bei Utenos „Utena“ ir Kauno „VIČI-Aistės“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Kauno „LKKA-Aistės“ - Šiaulių „Rūta“ 87:70 (19:15; 28:18; 26:19; 14:18)

Pirmus keturis taškus rungtynėse pelnė Kauno „LKKA-Aistės“. Šis kėlinys priminė apžvalgos ratą - aukštyn kildavo tai viena, tai kita komanda. Kaunietės vienu metu turėdavo 7 taškų persvarą, po minutės - jau tik minimali persvara. Tačiau, nepaisant tokio scenarijaus, Šiaulių „Rūta“ šiame kėlinyje nė karto nebuvo išsiveržusi į priekį. Sužaidus tris minutes 4:3, įpusėjus ketvirčiui 9:5, likus trims minutėms 12:9, pasibaigus kėliniui - 19:15.

Antrojo kėlinio pradžioje „Rūta“ taškus dar rinko, tačiau visiškai subyrėjo gynyboje - per dvi minutes į davo krepšį praleido 11 taškų, ir kaunietėms leido susikrauti trylikos taškų persvarą - 30:17. Kėlinio viduryje komandos jau žaidė taškas į tašką. Likus 2 minutėms Sandra Baliutavičiūtė sumažino savo komandos deficitą iki 7 taškų (38:31), tačiau „LKKA-Aistės“ paleido tris tolimus šūvius ir išėjo ilsėtis turėdamos 14 taškų persvarą - 47:33.

Trečiajame kėlinyje aikštelės šeimininkės greitai padidino savo persvarą iki dvidešimties taškų - 56:35 ir šiame kėlinyje pastoviai toks ir laikėsi. „Rūta“ daugiausiai buvo sumažinusi deficitą iki 16 taškų, kuomet rezultatas buvo 68:52. Pasibaigus kėliniui - 73:52.

Sukaupusios tokią persvarą „LKKA-Aistės“ ją stengėsi išlaikyti, ką jos darė užtikrintai - sužaidus tris minutes 77:59, įpusėjus kėliniui 78:61. Tuomet šiaulietės pakilo į lemiamą šturmą - likus dviems minutėms skirtumas - dešimt taškų (80:70). Tačiau laiko dar kažką pakeisti jau nebeliko. Galutinis rungtynių rezultatas - 87:70.

Šeimininkėms daugiausiai taškų pelnė Santa Okockytė - 20, 13 įmetė Vitalija Kaminskytė. Saulės miesto atstovėms iškovoti pergalės nepadėjo net S.Baliutavičiūtė, įmetusi 25 taškus, atkovojusi 17 kamuolių ir surinkusi 28 naudingumo balus.

Utenos „Utena“ - Kauno „VIČI-Aistės“ 57:94 (15:26; 16:25; 22:24; 4:19)

Rungtynes pradėjo Astos Daujadienės tritaškis metimas, pirmą ir paskutinį kartą šiose rungtynėse į priekį išvedęs „Utenos“ komandą. Sužaidus tris minutes rezultatas 5:9, taškus „VIČI-Aistėms“ rinko tik Courtnay Pilypaitis ir Giedrė Paugaitė (C.Pilypaitis 5, G.Paugaitė - 4). Sužaidus šešias minutes Amanda Kemežys baudos metimu padidino persvarą iki 10 taškų (7:17). Pasibaigus kėliniui - 15:26.

Komandos antrojo kėlinio pradžioje žaidė taškas į tašką, kaunietės visą laiką laukė tinkamos progos atsiplėšti. Ir galiausiai sulaukė: uteniškėms prametus keletą metimų ir kėliniui einant į pabaigą Kauno „VIČI-Aistės“ ėmė didinti persvarą, o po kėlinį užbaigusio Mildos Sauliūtės tritaškio su sirena turėjo 20 taškų persvarą - 31:51.

Trečiajame kėlinyje žaidė taškas į tašką, „Utena“ nebeleido Lietuvos čempionėms bėgti į priekį, tačiau ir pačios skirtumo nesumažino, nors kėlinio pabaigoje pataikė keletą tritaškių - sužaidus tris minutes 35:54, įpusėjus kėliniui 37:60, likus trims minutėms 45:69, pasibaigus kėliniui 53:75.

Prieš prasidedant ketvirtajam kėliniui viešnios nusprendė nebejuokauti ir tvirtai užbaigti rungtynes, kas iš karto pasijuto - uteniškės šiame kėlinyje tepelnė vos keturis taškus, visus juos - baudų metimais. Pamačiusi, jog varginti lyderes - beprasmiška, „Utenos“ komandos trenerė Sinilga Bartaševičiūtė įleido į aikštę atsargines, tarp jų buvo ir Austėja Serbentaitė bei Vaida Skardžiūtė - pirmoji žaidė savo antrąsias rungtynes, o antrajai tai apskritai buvo debiutas LMKL pirmenybėse. Rungtynės baigėsi rezultatu 57:94.

Daugiausiai taškų aikštelės šeimininkėms pelnė A.Daujadienė - 16 taškų, 13 sumetė Kristina Palaimaitė. Kauno „VIČI-Aistės“: G.Paugaitė 17 taškų, Marina Solopova ir A.Kemežys - po 15 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius