Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 24

Nacionaliniai jėgos aitvarų čempionato nugalėtojai kausis varžybose Norvegijoje

Geriausiai atvirajame Lietuvos 2011 metų žiemos jėgos aitvarų čempionate pasirodę lietuviai vyks į varžybas Norvegijoje.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Susumavus šią žiemą šalyje vykusio atvirojo Lietuvos 2011 metų žiemos jėgos aitvarų čempionato („Snow Kite Grand Prix 2011“) dviejų etapų rezultatus, maratono ir kurso rungčių nacionaliniu nugalėtoju tapo 39 m. vilnietis Artūras Morauskas, o bendroje šių rungčių įskaitoje – svečias iš Latvijos 32 m. Oskars Brivkalns. Laisvojo stiliaus karaliumi tapo 22 m. panevėžietis Dominykas Smilga, kliūčių ruožo – 38 m. neringiškis Artūras Gudauskas.

O.Brivkalns laimėjo „Surfhouse“ įsteigtą prizą – lenktyninę, jėgos aitvarams skirtą snieglentę „Nobile – Remi Meum Pro“. Stipriausieji lietuviai – A.Morauskas ir A.Gudauskas laimėjo kelialapius į legendines tarptautines „Red Bull Ragnarok 2011” žiemos jėgos aitvarų varžybas Norvegijoje, į kurias kviečiama tik 200 pačių pajėgiausių planetos sportininkų.

Varžybų vyriausiojo teisėjo Roberto Gradausko, atstovaujančio VšĮ „Ekstremalus sportas”, teigimu, jėgos aitvarų sportininkai šiemet tikisi savotiško revanšo – praėjusiais metais čempionato nugalėtojai, tarp kurių buvo ir vienas šių metų nugalėtojų – Artūras Gudauskas, į šias varžybas nepateko dėl Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio ir dėl to sutrikusių lėktuvų reisų. „Mes džiaugiamės, kad mūsų siunčiami šalies atstovai, kiekvienais metais užimantys prizines vietas ir gerinantys savo asmeninius pasiekimus šiame sporte, yra iš tiesų rimti varžovai kitų šalių jėgos aitvarų virtuozams“, – įsitikinęs R.Gradauskas.

„Šią žiemą pavyko surengti tik du iš trijų planuotų etapų, – sako Eduardas Silva, VšĮ „Ekstremalus sportas” atstovas ir čempionato organizatorius. – Deja, sniego pritrūko trečiajam etapui Trakuose. Džiaugiamės, kad šiais metais pavyko įvesti naujų rungčių, kas savo meistriškumą leido pademonstruoti iki šiol mažiau žinomiems sportininkams“.

Šiais metais Lietuvos jėgos aitvarų čempionate dalyvavo per 60 šios sporto šakos aistruolių.  Balandžio pradžioje planuojama užbaigti dokumentinį filmą apie čempionatą, kurio paskutiniai epizodai bus fiksuojami Norvegijoje, „Red Bull Ragnarok 2011“ varžybose. Čempionato metu jėgos aitvarų virtuozams, skriejantiems ant ledo snieglentėmis ar slidėmis, teko įveikti įvairias rungtis – kurso (angl. Cource Race), 250-500 m greičio trasą laikui (angl. Speed Race), laisvojo stiliaus čiuožimą su oro akrobatika (angl. Freestyle), jėgos aitvarų krosą (angl. Kite Boarder Cross) ir kliūčių ruožą atliekant laisvojo stiliaus elementus (angl. Jibbing).

Čempionato nugalėtojų apdovanojimai vyks penktadienį 21 val. klube „Havana social club (Šermukšnių g. 4A, Vilniuje, Juodojoje salėje).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius