-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 01 10

NBA apžvalga: sausio 9-oji (nuotraukos, video)

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lokautui sutrumpinus 2011/2012 metų sezoną komandas slegia įtemptas tvarkaraštis, ko pasekoje kiekvieną dieną žaidžiama daugybė rungtynių. 24krepsinis.lt nuo šiol kiekvieną dieną trumpai apžvelgs visų įvykusių NBA rungtynių statistikas, įdomiausius momentus ir pateiks dienos geriausių žaidėjų penketukus.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 NBA

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lokautui sutrumpinus 2011/2012 metų sezoną komandas slegia įtemptas tvarkaraštis, ko pasekoje kiekvieną dieną žaidžiama daugybė rungtynių. 24krepsinis.lt nuo šiol kiekvieną dieną trumpai apžvelgs visų įvykusių NBA rungtynių statistikas, įdomiausius momentus ir pateiks dienos geriausių žaidėjų penketukus.

Pirmoji ispanų akistata baigėsi J.Calderono pergale

Šiąnakt įvyko pirmoji Jose Calderono iš Toronto „Raptors” ir Ricky Rubio iš Minesotos „Timberwolves” ekipos akistata. Šįsyk pranašesni buvo „Raptors” krepšininkai, kurie namuose 97:87 nugalėjo R.Rubio atstovaujamą „Vilkų” ekipą.

Tarpusavio dvikovą šįsyk laimėjo J.Calderonas, kuris į „Timberwolves” krepšį įmetė 14 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 3 atšokusius kamuolius. Labai nedaug nusileidęs R.Rubio pelnė 10 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus bei atkovojo 4 atšokusius kamuolius.

Triuškinanti „Bulls“ pergalė namuose

Įspūdingą pergalę savo aikštėje iškovojo Čikagos „Bulls“ krepšininkai, kurie rezultatu 92:68 sutriuškino Detroito „Pistons“ekipą. Detroito klubui tai buvo jau ketvirtoji nesėkmė iš eilės.

„Bulls” ekipą į pergalę vedė praėjusio sezono naudingiausias žaidėjas Derrickas Rose’as bei puolėjas Carlosas Boozeris. Abu šie krepšininkai pelnė 45 iš 92 visos komandos taškų ir buvo tiesiog nesulaikomi tiek puolime tiek gynyboje.

Paskelbti antrosios savaitės naudingiausi žaidėjai

Naudingiausiu NBA rytų konferencijos krepšininku išrinktas Majamio „Heat” ekipos puolėjas LeBronas Jamesas. Tuo tarpu naudingiausiu Vakarų konferencijos žaidėju tapo Los Andželo „Lakers” lyderis Kobe Bryantas. Antrąsyk iš eilės naudingiausiu savaitės žaidėju tapusio L.Jameso ekipa praėjusią savaitę iškovojo tris pergales per ketverias žaistas rungtynes. “Heat” žvaigždė žaidė trejose rungtynėse ir aikštėje pelnydavo po 31 tašką, atlikdavo po 9,3 rezultatyvaus perdavimo bei atkovodavo po 7,3 atšokusio kamuolio. K.Bryanto vedama „Lakers” ekipa praėjusią savaitę taip pat iškovojo tris pergales iš keturių galimų, o ekipos lyderis vidutiniškai pelnydavo po 33 taškus bei atlikdavo po 6,3 rezultatyvaus perdavimo.

Geriausi dienos žaidėjai

Naudingiausiu šios dienos žaidėju tapo Niujorko „Knicks” puolėjas Tysonas Chandleris, kuris padėjo savo ekipai iškovoti pergalę prieš Šarlotės “Bobcats” ekipą, rezultatu 91:87. 38 minutes aikštėje praleidęs puolėjas pelnė 20 taškų (7/8 dvitaškiai, 6/8 baudos metimai), atkovojo 13 atšokusių kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė 3 kamuolius ir blokavo tiek pat varžovų metimų bei surinko 37 naudingumo balus.

Rezultatyviausiu dienos žaidėju tapo Joshas Smithas, kuris 26 taškais prisidėjo prie Atlantos „Hawks” pergalės prieš Naujojo Džersio „Nets” ekipą. Už savo nugaros „Hawks” lyderis paliko Amare Stoudemire ir Carmelo Anthony iš „Knicks” bei Carloso Boozerį ir Derricką Rose’ą iš Čikagos „Bulls” ekipos.

Atkovotų kamuolių statistikos skyrelyje ir toliau pirmauja Kevinas Love’as. Minesotos „Timberwolves” puolėjas rungtynėse su Toronto „Raptors” ekipa atkovojo 14 atšokusių kamuolių ir vėl užėmė pirmąją vietą pagal atkovotus kamuolius. „Vilkų” lyderis už savo nugaros paliko puikiai šiąnakt rungtyniavusius T.Chandlerį ir A.Stoudemire.

Daugiausiai rezultatyvių perdavimų šiąnakt atliko iš Stambulo „Bešiktaš” sugrįžęs Deronas Williamsas. Naujojo Džersio „Nets” įžaidėjas rungtynėse su „Hawks” ekipa atliko 14 rezultatyvių perdavimų. Antroje vietoje liko Naujojo Orleano „Hornets” įžaidėjas Jarrettas Jackas, kurio sąskaitoje – 9 perdavimai.

Gražiausi dienos epizodai (TOP10)

Gražiausiu šios dienos epizodu išrinktas Carlo Landry iš Naujojo Orleano „Hornets” dėjimas per Denverio „Nuggets” aukštaūgį Nene.

Antroje vietoje liko „Knicks” duetas. Carmelo Anthony pademonstravo sugebėjimą ne tik atakuoti krepšį, tačiau ir perduoti kamuolį komandos draugams. „Knicks” lyderis „pakabino” kamuolį Tysonui Chandleriui, kuris ataką užbaigė galingu dėjimu.

Trečioje vietoje dar vienas „Hornets” krepšininkas – Alo-Farouq Aminu. A.Aminu blokavo „Nuggets” puolėjo Nene bandymą įdėti į krepšį.

VIDEO: NBA Top 10 Plays of the Night: January 9

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius