Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 09

NUOMONĖ. Europos krepšinio čempionato nelaukiant...

Likus iki krepšinio čempionato 21 dienai galima būtų padiskutuoti, koks gi vaizdas bus mūsų tribūnose. Kas ir kaip palaikys rinktinę? Ar galima bus išvysti organizuotą rinktinės palaikymą, tokį, kokį sukuria tiek mūsų šalies, tiek užsienio šalių klubų sirgaliai?
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Likus iki krepšinio čempionato 21 dienai galima būtų padiskutuoti, koks gi vaizdas bus mūsų tribūnose. Kas ir kaip palaikys rinktinę? Ar galima bus išvysti organizuotą rinktinės palaikymą, tokį, kokį sukuria tiek mūsų šalies, tiek užsienio šalių klubų sirgaliai?

Iškarto atsakysiu į paskutinį ir, manau svarbiausia, klausimą – organizuoto krepšinio palaikymo mūsų šalyje nebus. Kodėl? Visų pirmą dėl bilietų stygiaus ir kainos. Juos greitai išpirko bilietų perpardavinėtojai, susirinko remėjai, politikai ir t.t. Lietuvos krepšinio federacijai nerūpi organizuotas (su vaizdinėm priemonėm, suderintu garsu) palaikymas. Ko negalima būtų pasakyti apie mūsų šalies klubus, kurie glaudžiai bendrauja su ištikimaisiais sirgaliais, sprendžia iškilusius klausimus ir padeda juos išspręsti. Jeigu ir bus klubų sirgaliai, „Ultros“ , tai tik išsimėtę po visą salę ir save parodantys pasikabindami išskirtines vėliavas, su klubo arba grupuotės logotipais.

Bet tokio vaizdo, kurį pamatysime Lietuvoje vykstančiame krepšinio čempionate, manau, nematė nei vienas žmogus, dalyvaujantis tiek Europos, tiek Pasaulio krepšinio čempionatuose. Išmarginti veidai, trispalviai perukai, rankovės, marškinėliai, kelnės, kojinės, birbynės, būgnai, kaukės ir dar daugybę atributikos, kurį sirgalių pavers į klouną. Tarkim, Havajų gėlių imitacija, nuspalvinta mūsų trispalvės spalvomis, prisidės prie gražaus vaizdo tribūnose, ar tik prajuokins atvykusius sirgalius? Sirgalių dūda? Įsivaizduojate garsą ir kai jų aplinkui tūkstančiai? Ir palyginkit jį su tūkstančiais, darniai suderintų sirgalių, kurie dainuoja dainas šlovinančias mūsų šalies rinktinę. Nėra ką kalbėti apie Afrikoje vykusiame futbolo čempionate išpopuliarėjusią „vuvuzelą“, kuri yra uždrausta netgi futbolo stadionuose, o pas mus išdidžiai puikuojasi reklamose su kvietimų pasiimti ją į salę. Sirgaliam ypač siūloma įsigyti etnologiniais motyvais margintų Užgavėnių kaukių bei amuletų. Įsivaizduokit tūkstančius sėdinčių sirgalių su tokiomis kaukėmis ir ne per užgavines ar „helowyną“, o per Europos krepšinio čempionatą.

Tai kas bus ištikrųjų tie sėdintis tribūnose? Klounai, cirko artistai, ponai, kuriems krepšinis rūpi tol, kol laimi rinktinė ar tie sirgaliai, kuriems Lietuvos Trispalvė yra šventa, o ne „tiesiog gražios spalvos"?

Nesityčiokim iš savęs ir mūsų Trispalvės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius