Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 19

Savaitgalį Klaipėdoje - kiemo krepšinio turnyras

Rytoj, rugpjūčio 20 dieną, klaipėdiečiai kviečiami išbandyti jėgas ir susirungti kiemo krepšinio turnyre. Varžybos vyks atnaujintoje lauko krepšinio aikštelėje, esančioje Debreceno g. 32- ojo namo kieme. Krepšinio aikštelės renovaciją iniciavo ir krepšinio šventę gyventojams dovanoja aplinkinius daugiabučius namus prižiūrinčios „Pempininkų valdos"
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Rytoj, rugpjūčio 20 dieną, klaipėdiečiai kviečiami išbandyti jėgas ir susirungti kiemo krepšinio turnyre. Varžybos vyks atnaujintoje lauko krepšinio aikštelėje, esančioje Debreceno g. 32- ojo namo kieme. Krepšinio aikštelės renovaciją iniciavo ir krepšinio šventę gyventojams dovanoja aplinkinius daugiabučius namus prižiūrinčios „Pempininkų valdos". Tai - daugiabučių kiemų atgaivinti siekiančios iniciatyvos „Mūsų kiemas" dalis. Šią iniciatyvą visoje Lietuvoje įgyvendina Nacionalinė pastatų administratorių asociacija.

„Artėjant Europos krepšinio čempionatui, mes, drauge su daugiabučius namus administruojančiomis įmonėmis, dar šį pavasarį nusprendėme atkreipti dėmesį į kiemuose esančias krepšinio aikšteles. Dauguma uostamiesčio kiemuose esančių krepšinio aikštelių pamirštos dešimtmečiais ir paliktos likimo valiai. Savivaldybė neturi pakankamai lėšų ir nėra pajėgi sutvarkyti visų mieste esančių aikštelių. Vasaros pradžioje su „Marių valdomis" ėmėmės iniciatyvos ir atnaujinome pirmąją krepšinio aikštelę Nidos ir Naikupės gatvių sankryžoje. Tai tapo sektinu pavyzdžiu ir dabar turėsime dar vieną atnaujintą aikštelę Klaipėdoje. Smagu, kad administratoriai labai entuziastingai pasižiūrėjo į šią akciją ir ėmėsi aikštelių renovacijos darbų, nors tai ir nėra jų darbo funkcija" - sakė Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos (NPAA) Klaipėdos regiono atstovas Mindaugas Genys.

Kiemo krepšinio turnyras - krepšinio aikštelės atidarymo renginys įvyks šį šeštadienį, rugpjūčio 20 d., 12 val. Debreceno g. 32-ojo namo kieme esančioje aikštelėje. Klaipėdiečiai kviečiami suburti komandą iš trijų narių ir renginio dieną užsiregistruoti ir dalyvauti grupiniame turnyre 3 prieš 3 arba sudalyvauti vienoje iš individualių rungčių - kamuolio varymo ar mėtymo į krepšį.

„Šią aikštelę klaipėdiečiai jau senokai buvo užmiršę, o dabar smagu matyti ją vėl atgijusią. Visada pilnas kiemas jaunimo. Atrodo visai nedaug rėkėjo, tik pakeisti stovus, pakabinti naujas lentas, krepšius, šiek tiek dangą paremontavome ir vėl krepšinio aikštelė atlieka savo tiesioginę paskirtį. O savaitgalį gyventojai dar galės ir kaimyniškai susirungti krepšinio turnyre, pabendrauti" - džiaugėsi turnyrą rengiančios įmonės „Pempininkų valdos" direktorė Birutė Jevdokimenko.

Artimiausiu metu „Mūsų kiemas" iniciatyva daugiabučius administruojančios įmonės Klaipėdoje planuoja atnaujinti ir daugiau lauko krepšinio aikštelių.

Iniciatyva „Mūsų kiemas" Klaipėdos daugiabučių kiemuose įgyvendinama nuo 2010 m. spalio  mėnesio. Iki šiol, įgyvendindamo iniciatyvą, daugiabučius namus namus administruojančios įmonės Klaipėdos mieste įrengė vaikų žaidimų aikštelę Kauno g., kur žiemą veikė ir atvira ledo čiuožykla, renovavo dvi krepšinio aikštelės, surengė eglučių įžiebimo bei Velykų šventes daugiabučių kvartaluose.

Prie iniciatyvos „Mūsų kiemas" Klaipėdoje yra prisijungusios net šešios daugiabučius namus administruojančios įmonės: „Marių valdos", „Mūsų namų valdos", „Buitis be rūpesčių", „Ąžuolyno valda", „Pempininkų valdos" ir „Vingio valdos".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius