Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 22

Savaitgalį lankininkai namo parsivežė net 4 trofėjus

Šį savaitgalį Lietuvos lankininkai kovojo trimis frontais: Vilniuje, Rygoje ir Varšuvoje. Užfiksuoti 5 nauji Lietuvos rekordai, o taip pat lankininkai namo grįžo net su keturiais trofėjais.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Šį savaitgalį Lietuvos lankininkai kovojo trimis frontais: Vilniuje, Rygoje ir Varšuvoje. Užfiksuoti 5 nauji Lietuvos rekordai, o taip pat lankininkai namo grįžo net su keturiais trofėjais.

Vilniuje vyko varžybos, skirtos Olimpinei dienai paminėti. Bendroje vyrų ir moterų olimpinių lankų grupėje stipriausia buvo vienintelė mergina Miglė Petruškevičiūtė, finale įveikusi Gytenį Janušą. Trečią vietą užėmė Povilas Paukštė, o ketvirtąja vieta turėjo tenkintis Vladas Šakauskas.

Skriemulinių lankų grupėje triumfavo Vilniaus Sietyno sporto mokyklos auklėtinis Vilnius Švedas, užfiksavęs naujus jaunimo Lietuvos rekordus tiek kvalifikacijoje, tiek iškritimuose. Jis finale įveikė patyrusį šaulį Sigitą Miškinį. Mažajame finale kovojo taip pat patyrę sportininkai Jonas Ivancevičius ir Petras Dagys. Bronzą iškovojo J. Ivancevičius.

Paprastaisiais ir tradiciniais lankais šaudantys sportininkai kartu su pradedančiaisiais, šaudančiais olimpiniaislankais, taip pat kovojo bendroje vyrų ir moterų grupėje, kurioje stipriausias buvo vilnietis Nerijus Švedas. Antas liko Mindaugas Junevičius, o trečia Milda Tracevskienė.

Kita grupė lankininkų Lietuvos garbę gynė Latvijoje, Rygos miesto Taurės varžybose.

Rygos miesto savivaldybė suteikė puikią galimybę šaudymui iš lanko grįžti į miesto centrą – į Daugavos stadioną, kuriame paskutinį kartą strėlės į taikinius smigo 1976 metais. Iki šiol lankininkai varžybas rengdavo savo treniruočių aikštėje netoli Jūrmalos. Puikiai organizuotos varžybos sulaukė teigiamų dalyvių atsiliepimų, todėl tikimasi, kad varžybos miesto centre bus rengiamos dar ne kartą. Lietuviai varžėsi olimpinių ir skriemulinių lankų vyrų grupėse ir iškovojo puikias pergales.

Olimpinių lankų vyrų grupėje sau lygių neturėjo kaunietis Arvydas Čepulionis, iš pradžių nugalėjęs kvalifikacijoje, o po to ir visose dvikovose. Finale jis nugalėjo Estijos atstovą Paulo Santos, bronza atiteko kitam estui Jaan Lott. Kitas Lietuvos atstovas Ignas Morkeliūnas užėmė 9 vietą.

Skriemulinių lankų vyrų grupėje Rygos miesto Taurę iškovojo vilnietis Valerijus Denisovas, taip pat buvęs stipriausias kvalifikacijoje, vėliau įtikinamais rezultatais nugalėjęs visus varžovus. Antroje vietoje liko latvis Viktors Avsjuks, o trečias taip pat Latvijos sportininkas Pavels Šatrava.

Tuo metu Lietuvos rinktinė, besiruošianti atstovauti Lietuvai Pasaulio čempionate, vyksiančiame Italijoje liepos 3 – 10 dienomis, savo jėgas išbandė Varšuvoje vykusiame Irenos Šydlovskos atminimo taurės turnyre. I. Šydlovska 1972m. Miunchene vykusiose Olimipėse žaidynėse iškovojo sidabro medalį. Turnyras jos atminimui šiemet buvo surengtas jau 28 kartą ir sulaukė dalyvių ne tik iš Lenkijos, bet taip pat iš Anglijos, Ukrainos ir Lietuvos. Iš viso varžybose dalyvavo daugiau nei 200 lankininkų.

Puikių rezultatų pasiekė skriemuliniais lankais šaudantys kauniečiai Vladas Šigauskas ir Jelena Babinina. V. Šigauskas kvalifikacijoje užėmė 2 vietą. Dvikovose lietuvis suklupo tik pusfinalyje, kuriame pralaimėjo ukrainiečiui Wadym Golovko kurį po to įveikė ir varžybų nugalėtoju tapo kitas ukrainietis Dmytro Lvovskyy. Mažajame finale V. Šigauskas nugalėjo dar vieną ukrainietį Konstyatyn Sholnyy. Kitas Lietuvos atstovas Mindaugas Baranauskas iš kovos pasitraukė ketvirfinalyje, prieš tai kvalifikacijoje užfiksavęs naują Lietuvos senjorų rekordą.

Skriemulinių lankų moterų grupėje Jelena Babinina kvalifikacijoje užėmė 7 vietą, kartu užfiksavusi ir naują Lietuvos rekordą. Dvikovose ji taip pat patyrė pralaimėjimą pusfinalyje, tačiau tai nesutrukdė lietuvei sėkmingai pasirodyti mažajame finale, kuriame ji įveikė lenkė Magadaleną Zarzycką. Varžybų nugalėtoja tapo ukrainietė Dina Kuritsyna, sidabras atiteko Marynai Tairovai, pusfinalyje įveikusiai lietuvę J. Babininą.

Olimpinių lankų jaunių grupėje šaudė kauniečiai Lukas Lipkevičius ir Lukas Gataveckas. L.Lipkevičius kvalifikacijoje užėmė 11 vietą ir iš varžybų pasitraukė ketvirtfinalyje, o L.Gataveckas, kvalifikacijoje parodęs 12 rezultatą, pralaimėjo aštuntfinalyje.

Olimpinių lankų merginų grupėje vilnietė Gerda Pociūnaitė kvalifikacijoje užfiksavo naują Lietuvos merginų rekordą šaudant iš 60m atstumo. Po kvalifikacijos ji užėmė 12 vietą ir aštuntfinalyje pasitraukė iš varžybų.

Olimpinių lankų moterų grupėje kovojo Inga Kizeliauskaitė, kuri kvalifikacijoje parodė 16 rezultatą, o olimpinių lankų vyrų grupėje šaudę Kęstutis Timinskas ir Ugnius Timinskas kvalifikacijoje užėmė 30 ir 34 vietas. Visi trys sportininkai nepakliuvo į stipriausiųjų šešioliktuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius