-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 24

Savaitgalį Pakruojyje vykusiose lankininkų varžybose vos spėta fiksuoti rekordus

Savaitgalį vykusiose varžybose skriemulinių lankų grupėje buvo užfiksuoti net 6 Lietuvos rekordai!
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Šį savaitgalį įvyko tarptautinės šaudymo iš lanko varžybos „Saulės miestas 2011“. Varžybos vyko gana neįprastoje vietoje – pirmą kartą jos surengtos Pakruojo mieste, bet akivaizdu, kad varžybos čia sugrįš dar ne kartą, nes visi dalyviai buvo sužavėti nuostabia atmosfera ir profesionaliu renginio organizavimu. Varžybos vyko Pakruojo dvaro kieme ir tai buvo bandomasis renginys prieš kitais metais Šiaulių rajone, kuriam priklauso ir Pakruojo miestas, vyksiančias pasaulio sportas visiems TAFISA žaidynes į kurias taip pat įtrauktas ir šaudymas iš lanko. Bandomosios varžybos pavyko puikiai ir sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo, todėl tikimasi, kad kitais metais į žaidynes susirinks nemažai lankininkų tiek iš Lietuvos, tiek ir iš kaimyninių šalių.

Šeštadienį savo jėgas išbandė olimpiniais lankais šaudantys sportininkai. Moterų grupėje nugalėjo Vilniaus Sietyno sporto mokyklos auklėtinė Gerda Pociūnaitė, taip pat pagerinusi jaunimo merginų kvalifikacijos rekordą iš 70 m atstumo. Ji po atkaklios kovos finale įveikė kitą vilnietę Ingą Kizeliauskaitę. Bronzos medaliu džiaugėsi senjora Dalia Čiupailienė.

Vyrų grupėje nuo pat varžybų pradžios užtikrintai pirmavo ir iki varžybų pabaigos lyderio pozicijas išlaikė kitas Vilniaus Sietyno sporto mokyklos auklėtinis Adrianas Kovalevskij, kuris finale įveikė šiaulietį Modestą Šliauterį. Mažajame finale vilnietis Ugnius Timinskas nugalėjo patyrusį šaulį iš Šiaulių Edmundą Butkų. Šį kartą vyrų varžybose rekordų užfiksuota nebuvo.

Olimpinių lankų komandinėse varžybose Lietuvos čempionai Auksinio šaulio komanda sadaryta iš M. Šliauterio, K. Šliauterio ir E. Butkaus tiesiog nušlavė visus varžovus ir užėmė pirmą vietą, finale nugalėję LSK 1 komandą, kuriai atstovavo A. Kovalevskij, K. Timinskas ir G. Janušas. Bronza laimėjo LSK 2 komanda, kurioje šaudė U. Timinskas, R. Čiupaila ir V. Šakauskas.

Šeštadienį, šaudant olimpiniams lankams buvo pagerintas vienas Lietuvos rekordas, o sekmadienį skriemulinių lankų grupėje buvo užfiksuoti net 6 Lietuvos rekordai.

Šį kartą skriemuliniais lankais šaudantys sportininkai nebuvo atskirti į atskiras vyrų ir moterų grupes, visi šaudė bendroje grupėje. Varžybas laimėjo kaunietis Vladas Šigauskas, kuris pastaruoju metu demonstruoja puikią sportinę formą. Jis pagerino skriemulinių lankų kvalifikacijos Lietuvos rekordą ir net 3 kartus iš eilės – ketvirfinalyje, pusfinalyje ir finale pagerino dvikovų rekordą. Svarbiausia tai, kad finale užfiksuotas naujasis Lietuvos rekordas yra aukštesnis už dabartinį pasaulio rekordą, tačiau jis negalėjo būti užskaitytas, nes šios varžybos neatitiko reikalavimų pasaulio rekordui užfiksuoti, todėl 8 vietą pasaulio reitinge užimančiam V. Šigauskui reikėjo tenkintis tik labai aukštu nauju Lietuvos rekordu. Varžybose sidabro medalis atiteko vilniečiui Valerijui Denisovui, o bronzą namo išsivežė viešnia iš Latvijos Julija Oleksejenko. Penktą vietą galutinėje įskaitoje užėmusi Jelena Babinina taip pat pagerino 2 Lietuvos moterų rekordus – kvalifikacijos ir dvikovų.

Skriemulinių lankų komandinės varžybos pasibaigė labai netikėtai: kvalifikacijoje užfiksavusi Lietuvos rekordą, iš pradžių įtikinamai pirmavo KŠLA komanda, kuriai atstovavo V. Šigauskas, J. Liubarskis ir N. Mikelionis. Tačiau finale ši komanda gana dideliu taškų skirtumu turėjo pripažinti tarptautinės Moterų skriemulinių lankų komandos pranašumą. Komandinių varžybų nugalėtojomis tapo J. Oleksejenko, J. Babinina ir J. Oleksejenko. Trečiąją vietą užėmė LSK komanda, kurią sudarė V. Denisovas, T. Liekis ir J. Ivancevičius.

Sekmadienį, kartu su skriemuliniais lankais šaudė ir paprastieji lankai. Šioje grupėje stipriausias buvo Mindaugas Junevičius. Antrąją vietą užėme Vytautas Trakimas, o trečiąją Rimvydas Gavelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius