Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 16

Sekmadienio krepšinio lyga: vasario 13 dienos apžvalga

Sekmadienio krepšinio lyga: vasario 13 dienos apžvalga
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Antrojo vasario sekmadienio Sekmadienio krepšinio lygos kovose sensacijų neužfiksuota. Didesnė intriga vyko tik pirmuosiuose trijuose dienos susitikimuose. Dramatiškiausiai susiklostė turnyrinės lentelės kaimynų dvikova, kurią rezultatu 36:35 įveikdami „BC Dugną“ triumfavo „Maišiagaliečiai“. Pakito kelios turnyrinės pozicijos. Komandos užimančios nuo 1 iki 7 pozicijos iš savo vietų nepajudėjo, tačiau pasibaigus žaidimams „Maišiagalos“ ir „BC Dugno“ ekipoms turint savo sąskaitoje vienodą pergalių skaičių aukščiau bus „Maišiagala“, kuri nugalėjo tarpusavio dvikovoje.

Į aštuntą poziciją pakilo „BC Auditorija“ ir šiuo metu turi visas galimybes joje ir išsilaikyti. „Lazdynams“ pirtį užkūrę „ChF“ studentai nukrito iš 8 į 9 poziciją. Su turnyro lyderiais garbingai susikovę „BC Diletantai“ nukrito į 10 poziciją ir vis labiau apsunkina savo padėtį reguliarųjį sezoną baigti pirmajame aštuonete. „

„MF“ – 11, „Broliai Šaunuoliai“ – 12, „2Religija“ - 13, „TG Sokol“ -14, „MB–Nuoma.lt“ – 15 ir „Kibirai“, kuriems ant kulnų lipa kelios ekipos, – 16. Į 17 poziciją pakilo „Comma“ ir išsaugojo šansus kovoti dėl vietos kitame etape, tuo labiau kad ekipai liko žaisti su žaidimo nerandančiais „Gangais“ – 21 pozicija ir retai pergalėmis besidžiaugiančiais „Be Pavadinimo“ ekipos vaikinais, kurie kol kas tik 20. „Visad Gatavs“ pralaimėjo „Commai“ ir nors kol kas yra 18, tačiau turnyrine prasme situacija jau ne tokia gera kaip prieš šio savaitgalio rungtynes. „Negeri“ – 19, tačiau dar nė viena iš žemiausias vietas užimančių ekipų neprarado šansų patekti į kitą etapą. Kita vertus, galimybių klysti jau neliko.

Naudingiausias:

„Nekažką – VRA“ komandos lyderis Algirdas Palaima rungtynėse su „MB – Nuomos.lt“ ekipa į varžovų krepšį įmetė 39 taškus (4/6 baudos metimai, 13/18 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai) ir gynyboje buvo sunkiai išsprendžiama užduotis varžovams. Puolėjas dar sučiupo 8 atšokusius kamuolius, vieną kartą asistavo komandos draugams. Po tris kartus perėmė kamuolį ir suklydo. Kartą blokavo varžovų metimą ir prasižengė. Iš viso surinkęs 40 naudingumo balų Algirdas Palaima jau ne pirmą kartą tampa savaitės naudingiausiu. Šoklusis žaidėjas du kartus pamalonino visus atvykusius žiūrėti varžybų galingais dėjimais, kurie į statistikos protokolą neįtraukiami.

Rungtynės:

ChF – LAZDYNAI 58:65. Ramūno Beliūno (24 taškai) vedami „ChF“ studentai rimtai kibo į atlapus į varžybas vangiai susirinkusiems „Lazdynams“. Pastariesiems tik paskutinėmis rungtynių minutėmis pavyko perimti iniciatyvą į savo rankas. „ChF“ ekipai, be ankščiau minėto Ramūno Beliūno, 11 taškų pelnė Juozas Miškinis, tačiau vienas iš komandos ašinių žaidėjų Vaidas Petrulionis pelnė tik tris taškus pataikydamas vienintelį tritaškį metimą iš vienuolikos. „Lazdynų“ gretose Liudvikas Rukšėnas ir Giedrius Mikaila pelnė atitinkamai 25 ir 23 taškus. Paulius Paškauskas pridėjo 11 taškų ir 12 atkovotų kamuolių. Po rungtynių „Lazdynų“ komandos vadovas Paulius Paškauskas, norėjo padėkoti visiems, kas palaikė juos šio žaidimo metu. Paulius minėjo, kad rungtynės buvo kur kas sunkesnės nei parodo galutinė 7 taškų persvara. Komandos vadovas nesidžiaugė, kad žaidėjai sunkiai renkasi į rungtynes. Kita vertus, neslėpdamas pasitikėjimo pasakė: „Jei susirinktų visi, „ChF“ būtų pervažiuoti ir net nesuprastų, kas atsitiko“.

BC DILETANTAI – TORES/SUDERVĖ 45:53. Antrosiose dienos rungtynėse lygos lyderiams pirmojoje žaidimo pusėje nepavyko įgyti apčiuopiamo pranašumo. Prieš trečią kėlinį komandas skyrė tik vienas taškas. Tada galingiau pradėjo „Tores/Sudervė“, kurie privertė varžovus vis dažniau klysti, o patys sužaidė rezultatyviausią kėlinuką, kurį laimėjo 17:7. Nors „BC Diletantai“ ketvirtojo kėlinio metu dar bandė pakreipti įvykius sau naudinga linkme ir net jį laimėjo, tačiau sau naudingo rezultato pasiekti nesugebėjo. Nugalėtojus į pergalę vedė Alikas Lipnievič (24 taškai). Franekas Subatovičius įmetė tik 10. „BC Diletantų“ gretose komandos puolėjas Tadas Kačinskas surinko 13 taškų. Vidas Salietis pridėjo 10. Tačiau naudingiausi abiejų ekipų gretose buvo žaidėjai, kurie puolime neišsiskyrė, tai Erikas Augūnas surinkęs 18 naudingumo balų ir Anatolijus Jedinskij su 12 naudingumo balų. Šie  žaidėjai atkovojo atitinkamai 14 ir 13 kamuolių.

BC DUGNAS – MAIŠIAGALA 35:36. Intriguojančiai ir atkakliai vyko turnyrinės lentelės kaimynų susitikimas. Nerezultatyviausias rungtynes sužaidusi „Maišiagala“ vangiau pradėjo žaidimą ir pirmojo kėlinuko metu „BC Dugnas“, nors kovojo be dviejų svarbiausių priekinės linojos žaidėjų Mariaus Meilūno ir Rapolo Čepės, sugebėjo įgyti nedidelę  persvarą. Tačiau jau antrojo kėlinio metu „Maišiagala“ visiškai uždarė varžovus gynybos gniaužtuose ir laimėjo kėlinį 14:4. Trečiojo kėlinuko metu „Maišiagalos“ komanda įgyjo 12 taškų persvarą. Tada „BC Dugnas“ įgavo antrą kvėpavimą ir visiškai be vargo stabdė varžovų atakas, patys sėkmingai pelnydami taškus. Paskutiniojo kėlinuko metu rungtynės vyko taškas į tašką. Tik Jano Kozuchovskio pelnyti taškai išvedė „Maišigalą“ į priekį, varžovams nepaliekant pakankamai laiko. „BC Dugno“ ekipa mano, kad juos pražudė rungtynių arbitras, neskirdamas akivaizdžios pražangos, kuri buvo sąmoningai daroma, norint stabdyti rungtynių laiką. Situaciją komentuoti sunku, tačiau kaip visada nugalėtojai neteisiami. „Maišiagalos“ gretose Robertas Jodelo pelnė 13 taškų. Kaip vėliau tapo aišku, pergalingus taškus pelnęs Jan Kozuchovski iš viso surinko 8 ir sugriebė 13 kamuolių. „BC Dugno“ ekipoje dvigubu dubliu pasižymėjo Lukas Baškys 11 taškų ir 11 atkovotų kmauolių.

MF – GANGAI 57:44. Nuo pat pradžių savo pergale neabejoję „MF“ vaikinai nors ir truputį išderino žaidimą antrojoje pusėje, tačiau pasiekė reikalingą pergalę.  Rungtynėse nedalyvavo keli svarbūs ekipai žaidėjai, tačiau puolimo arsenalas buvo gana platus. Ignas Zasimavičius pelnė 13 taškų. Po 12 pridėjo gynėjai Raimundas Venskaitis ir Gytis Trilikauskas. „Gangų“ ekipoje taip pat trys žaidėjai pelnė po dviženklį skaičių taškų: Artūras Narsutis 12, Šarūnas Jankauskas 11 ir Ruslanas Andrejavas 10.

MB-nuoma.lt – NEKAŽKĄ-VRA 65:87. Dinamiškose ir didelės spartos rungtynėse „Nekažką - VRA“ sugebėjo antrojo kėlinuko metu nokautuoti 31:10 „MB - Nuoma.lt“ vaikinus ir taip nulemti visų varžybų baigtį. Puolimas abiejų komandų stovyklose dominavo visų rungtynių metu. Gynyboje skylių dažnai atsirasdavo tiek pralaimėjusių, tiek laimėjusių vaikinų žaidime. Varžovus į neviltį varė naudingiausias lygos žaidėjas Algirdas Palaima 39 taškai. Eimantas Vasiliauskas pridėjo 16, Rokas Ramanauskas 11 ir Vilius Urniežius 10. „Nekažką - VRA“ pataikė 7 tritaškius iš 16. „MB - Nuomos.lt“ komandos vedlys Valdemar Narkevič surinko 22 taškus ir visų rungtynių metu negailėjo patarimų savo komandos draugams. Broliai Dolgovičiai kaip visada į komandos taškų kraitį įdėjo svarų indėlį: Andžej 17, Artur 12. Dar 10 taškų pelnė Jaroslav Suboč.

NEGERI – BC AUDITORIJA 56:61. Tris kėlinukus sėkmingiau rungtyniavo „BC Auditorija“, kuri taikliai atakavo iš toli. Tačiau ketvirtajame kėlinyje į šturmą kilo Tomo Buckaus ir Giedriaus Kvakšio vedini „Negeri“. Jie sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 5 taškų, nors po trijų kėlinių jis buvo išaugęs iki 16 taškų. Taikliai šaudęs Darius Žeperka nugalėtojams pelnė  17 taškų. Justas Jankauskas pridėjo 13. „Negerų“ ekipos gretose Tomas Buckus pelnė 24 taškus. Antrojoje rungtynių pusėje įsižaidęs Giedrius Kvakšys pridėjo 11.

COMMA – VISAD GATAVS 52:36. Dėl šanso patekti į kitą turnyro etapą kovojančių ekipų mūšį netikėtai dideliu skirtumo laimėjo „Comma“. Pirmojoje rungtynių pusėje komandos žaidė lygiai ir buvo nepanašu, kad kažkuri  nugalės įtikinamai. „Visad Gatavs“ pirmi susitaikė su varžybų įtampa, kurią sukėlė rungtynių svarba ir laimėjo pirmą žaidimo pusę 25:21. Tačiau per pertrauką susikaupę „Commos“ vaikinai neturėjo kur trauktis ir griebė jautį už ragų. Trečiojo kėlinuko metu sugebėjo panaikinti varžovų pranašumą, o ketvirtajame  galingai spurtuoti ir nokautuoti varžovus 16 taškų skirtumu. Į pergalę komandą vedė Haroldas Paplauskis 18 taškų. Šis puolėjas nesulaikomai rungtyniauja jau kelintas rungtynes iš eilės, o vasario mėnesio varžybose jo pelnomų taškų vidurkis 20,5 taško per rungtynes. Andrėjus Šabanas prie ketvirtos komandos pergalės pridėjo 12 taškų. „Visad Gatavs“ tragiškai atakavo varžovų krepšį iš toli. Vos vienas taiklus metimas iš dvidešimties pasiekė tikslą. Komandos lyderis Vygantas Versockas surinko 9 taškus, tačiau prametė visus 8 mestus tritaškius. Dar vienas svarbus žaidėjas Mindaugas Burba pelnė 8 taškus, tačiau iš toli pataikė vienintelį metimą iš aštuonių bandymų. Rezultatyviausias su 11 taškų buvo komandos naujokas Deividas Milius, kuris sugriebė dar ir 12 kamuolių.

BROLIAI ŠAUNUOLIAI – BE PAVADINIMO 54:46. Pirmajame kėlinyje į vietą „padėję“ komandą „Be Pavadinimo“ rezultatu 21:6 „Broliai Šaunuoliai“ neturėjo rimtesnių problemų ir visų rungtynių metu, nors jaunieji varžovai dar bandė kabintis. Komandos naujokai Tomas Ryliškis ir Paulius Koraliovas pelnė atitinkamai 17 ir 13 taškų. Pirmasis jau kelintose rungtynėse tinkamai imasi lyderio vaidmens ir puikiai pavadavo dėl traumos kurį laiką negalėjusį žaisti komandos lyderį Audrių Labanauską. Į komandos gretas grįžęs puolėjas atakavo beveik be klaidų ir surinkęs 15 naudingumo balų buvo vienas iš geriausių savo komandoj. Iš „Be Pavadinimo“ vaikinų tarpo  išsiskyrė 14 taškų pelnęs Antanas Apulskis ir 11 surinkęs Lukas Puzinas.

KRITULIAI-gyvasalus.lt – KIBIRAI 61:56. Geriausias sezono rungtynes sužaidęs Vladas Jucevičius 22 taškai atvedė „Kritulių-gyvoalaus.lt“ ekipą į dar vieną pergalę. Šį sykį dominavo abiejų komandų krašto puolėjai, kurie ir rinko didžiają dalį komandų taškų. Be jau paminėto Vlado Jucevičiaus, nugalėtojams po 10 taškų pelnė Mindaugas Stonkus ir Robertas Valinčius. „Kibirams“ paskutiniu metu vis gerėjančią sportinę formą demonstruojantis „SKL“ čempionas Tomas Šilingis pelnė 19 taškų. Kovingasis Povilas Mažrimas pelnė 16.  11 pridėjo Simas Pauža, kuris sučiupo dar ir 11 atšokusių kamuolių. Visas rungtynes iniciatyvą turėjusių „Kritulių“ žaidimas ketvirto kėlinio metu šiek tiek užstrigo ir tai leido varžovams sušvelninti skirtumą iki vienženklio.

2RELIGIJA – REAKTORIUS 56:73. Su nepilna sudėtimi rungtyniavusių ekipų susidūrime be didesnių pastangų pergalę iškovojo „Reaktorius“. Rungtynėse komandos daugiausiai dėmesio skyrė puolimui, todėl žaidėjų pelniusių dviženklį skaičių taškų netrūko. „Reaktoriaus“ ekipoje nesulaikomas buvo Ąžuolas Naujikas 24 taškai, Mantas Statauskas 18, Paulius Maciulevičius 12 ir Gediminas Lukšys 10. Paminėti galima ir sėkmingiausias rungtynes sužaidusį Tautvydą Kučinską su 5 taškais. „Reaktoriaus“ jaunimas turi išnaudoti kiekvieną suteiktą progą, kad išsikovotų labiau patyrusių komandos draugų pasitikėjimą ir gautų daugiau minučių aikštelėje. Šį kartą į rungtynes susirinko ir mažesnis būrys „Reaktoriaus“ gerbėjų, turbūt jie žinojo, kad publikos numylėtinis Darius Petrikas išvykęs į Alytų švesti savo komandos pergalės LKF taurės varžybose ir nesivargino atvykti į Baltupių mokyklos sporto salę.

www.krepsinistau.lt informacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius