-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 16

Šį savaitgalį startuos ralis „Classic Rally Druskininkai“

Rugsėjo 17 dieną Druskininkų apylinkėse vyks paskutinis šių metų Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Rugsėjo 17 dieną Druskininkų apylinkėse vyks paskutinis šių metų Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas. Šeštajame pirmenybių etape bus sudėlioti visi taškai, paaiškės visų klasių Lietuvos čempionai ir prizininkai. Be to, ralyje varžysis ir 14 Lietuvos automobilių sporto federacijos taurės varžybų dalyvių ekipažų.

Pirmasis šeštadienį 8 val. 30 min. į 7,6 km ilgio pirmojo greičio ruožo startą išvažiuos Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko („Mitsubishi Lancer EVO X") ekipažas. Būtent šie „Juta Racing" komandos nariai laimėjo trejas paskutines Lietuvoje vykusias lenktynes - gegužės mėnesį jie buvo greičiausi Vilniaus ralyje, birželį - trečią kartą iš eilės nugalėjo „Saulės" ralyje, o rugpjūtį antrą sykį iš eilės pirmavo „300 ežerų" ralyje. Tik liepą Latvijoje vykusiame „Latgale" ralyje, kuris buvo ketvirtas Lietuvos čempionato etapas Vytautas ir Žilvinas turėjo pripažinti Deivido Jociaus ir Gedimino Žliubo pranašumą.

Antrasis starto numeris atiteko puikiai sezoną pradėjusiam Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus („Mitsubishi Lancer EVO X") duetui. Dar nepraradę šansų pakovoti dėl N4 klasės Lietuvos čempionų vardų sportininkai bandys pamiršti skaudžią avariją „300 ežerų" ralyje, dėl kurios jie buvo priversti pasitraukti iš kovos labai svarbiose lenktynėse.

Treti į distanciją išvažiuos „Open" klasėje šalies čempionų vardus dar kartą užsitikrinę Rokas Lipeikis ir Inga Lipeikytė („Mitsubishi Lancer EVO VIII").

Benediktas Vanagas ir Irina Kolomeytseva strato protokole įrašyti aukščiausiai tarp „Subaru" automobilius pasirinkusių ekipažų - po lyderių trijulės, važiuosiančios „Mitsubishi", greitas ir ambicingas ekipažas staruos ketvirtas. Nors N4 klasėje šis ekipažas kol kas yra tik penktas, tačiau turi realių galimybių pakovoti dėl prizinės vietos bendroje sezono rikiuotėje.

5-asis numeris starte atiteko Rokui Kvaraciejui ir Mariui Samuoliui („Mitsubishi Lancer EVO X"), po jų lenktynes pradės 2009 m. Lietuvos N4 klasės čempionai Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas („Mitsubishi Lancer EVO IX"), o Deividas Jocius ir Gediminas Žliubas, važiuosiantys nauju „Mitsubishi Lancer EVO X" startuos septinti.

Pirmajame dešimtuke dar bus Giedriaus Notkaus/Dainiaus Aleknos („Subaru Impreza STI"), Arūno ir Manto Vaičiūnų („Subaru Impreza STI") bei Mindaugo ir Arūno Daunoravičių („Mitsubishi Lancer EVO IX") ekipažai.

Kol kas labai daug neaiškumų A2000 ir L2000 klasių dalyvių rezultatų lentelėse, tad kova tarp 2 ratais varomą techniką pasirinkusių ekipažų turėtų būti labai atkakli. Pirmi tarp 2WD įskaitoje kovojančių sportininkų startuos Dmitrijus Miačinas ir Kęstutis Būzius (Nr. 15, „Honda Civic", kol kas 3 vieta A2000 klasėje), juos vysis Vytautas Baranauskas ir Mindaugas Čepulis („Renault Clio", jie pirmauja L2000 klasėje). A 2000 klasės lyderiai Egidijus Savickas ir Arūnas Jackonis („Honda Civic") startuos 18-i. Publikos numylėtiniams Dovilui Čiutelei ir Aleksandrui Dainiui (VAZ 2105) atiteko 21 starto numeris.

Iš viso „Classic Rally Druskininkai" lenktynėse dalyvauti turėtų per 50 ekipažų, pamatysime lenktynininkus iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Ukrainos.

Organizatorių informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius