Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 29

U19 Pasaulio krepšinio čempionas A.Butkevičius: „Apsispręsti, kur studijuoti, nebuvo sunku“

Pasaulio jaunių (iki 19 m.) čempiono auksą liepos pradžioje Rygoje kartu su komanda iškovojęs krepšininkas Arnas Butkevičius nuo rudens intensyvų sportininko gyvenimą bandys suderinti su studento.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Pasaulio jaunių (iki 19 m.) čempiono auksą liepos pradžioje Rygoje kartu su komanda iškovojęs krepšininkas Arnas Butkevičius nuo rudens intensyvų sportininko gyvenimą bandys suderinti su studento. Vilniaus „Sakalų" gynėjas nuo rugsėjo 1-sios papildys Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos (VU TVM) pirmakursių gretas.

„Tarptautinio verslo studijas pasirinkau dėl to, kad jos labiausiai atitinka mano ateities lūkesčius ir planus. Nors krepšinis šiuo metu mano gyvenime yra svarbiausias, visą gyvenimą profesionaliai kažin ar sportuosiu. Baigus krepšininko karjerą, reikės kažkuo užsiimti. Galbūt savo verslą kursiu, tad studijų metu įgytos žinios, tikiu, man tikrai pravers", - pasakojo A. Butkevičius. Anot pasaulio jaunių čempiono, vietą, kurioje norėtų studijuoti, jis rinkosi ne atsitiktinai - pasidomėjo ne viena mokymosi įstaiga, jų siūlomomis studijų programomis, dėstytojais. „Apie Tarptautinio verslo mokyklą iš pažįstamų girdėjau tik gerų atsiliepimų, tad apsispręsti nebuvo sunku", - patikino sportininkas.

Dieninę studijų programą pasirinkęs krepšininkas teigia bandysiantis spėti ir gerą sportinę formą palaikyti, ir mokslų neužleisti. „Kol mokiausi mokykloje, į pamokas nueidavau kartą ar kelis kartus per savaitę. Mokytojai dėl to labai nepykdavo, nes mokiausi savarankiškai, atsiskaitydavau visus testus ir kontrolinius. Tikiu, kad ir su dėstytojais pavyks susitarti. Apie galimybę studijuoti neakivaizdiniame skyriuje nesvarsčiau, nes nenorėjau, kad studijos būtų ilgesnės nei įprasta 4 metų bakalauro programa", - atviravo A. Butkevičius.

Pasaulio jaunių čempionas patikino, kad dauguma jo pažįstamų sportininkų turi aukštąjį išsilavinimą ar yra pasiryžę pastarojo siekti. „Tarp krepšininkų - ne vienas studentas. Mokytis ir profesionaliai sportuoti nėra lengva, tačiau įmanoma. Reikia tik norėti, tikėti ir to siekti", - įsitikinęs jaunuolis. Anot jo, universitete įgytos žinios atveria platesnes duris į pasaulį, suteikia daugiau galimybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius