-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 25

Ventėje prasideda tarptautinės burlenčių varžybos „Baltic Cup“

Penktadienį Ventėje prasideda pirmojo iš trijų tarptautinių burlenčių taurės „Baltic Cup“ etapo varžybos.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Penktadienį, gegužės 27 dieną, Ventėje poilsio ir laisvalaikio centre „Ventainė“ prasideda pirmojo iš trijų tarptautinių burlenčių taurės „Baltic Cup“ etapo varžybos. Tris dienas Kuršių mariose truksiančiose varžybose sportininkai rungsis burlenčių formulės klasės rungtyse.

„Tai – svarbiausios metų burlenčių sporto varžybos, – sako VšĮ „Ekstremalus sportas“ vyriausiasis teisėjas Robertas Gradauskas. – Šių varžybų reitingo taškai yra pripažįstami pasaulio burlenčių taurės formulės klasės varžybose, todėl pastarosios tradiciškai pritraukia ne tik pajėgiausius mūsų šalies sportininkus, bet ir burlenčių formulės klasės meistrus iš kitų šalių“. Anot R.Gradausko, tikimasi, kad šįmet varžybų dalyvių bus ne mažiau nei pernai, jų skaičius viršys 50. Pernai šiose varžybose Lietuvoje dalyvavo pajėgiausi Lenkijos, Rusijos, Latvijos, Estijos ir Suomijos burlenčių formulės klasės meistrai.

„Baltic Cup“ varžybos – tai pasaulinės burlenčių formulės klasės „Formula Windsurfing" taurės Baltijos lyga, susidedanti iš trijų etapų. Lietuvos etapas yra pirmasis, kiti vyks  Latvijoje ir Estijoje. Galutinis „Baltic Cup“ 2011 metų nugalėtojas paaiškės susumavus visų trijų etapų rezultatus.

Šios varžybos yra išskirtinės tuo, kad kiekvienas etapas traktuojamas kaip pasaulio taurės „Formula Windsurfing" etapas, o kiekvieno etapo taškai lemia burlentininko poziciją pasauliniuose reitinguose, – aiškina VšĮ „Ekstremalus sportas“ atstovas. – Todėl sportininkams svarbus yra ne tik galutinis rezultatas, bet ir kiekviename etape surinkti taškai“.

Sportininkai vyrai ir moterys atskirai varžysis trijose amžiaus grupėse – jauniai iki 20 metų, meistrai – daugiau kaip 35, o moterys daugiau nei 30 metų, grand meistrai – daugiau kaip 45, o moterys daugiau nei 40 metų amžiaus, taip pat bendroje įskaitoje ir pagal svorį – iki bei daugiau kaip 75 kg svorio.

Šios varžybos Lietuvoje organizuojamos jau šeštus metus iš eilės. Praėjusiais metais absoliučiu „Baltic Cup“ nugalėtoju tapo 34 metų latvis Janis Preissas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius