Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 28

Vilniaus regbio akademijos triumfas (nuotraukos)

Spalio 24 dieną įvyko paskutinės šiais metais Lietuvos vyrų regbio čempionato rungtynės. Rezultatu 23-15 pergalę, o taip pat ir trečiosios vietos laimėjimą šventė Vilniaus regbio akademija.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Sekmadienį, Spalio 24 dieną įvyko paskutinės šiais metais Lietuvos vyrų regbio čempionato rungtynės. Rezultatu 23-15 pergalę, o taip pat ir trečiosios vietos laimėjimą šventė Vilniaus regbio akademija, tą dieną nugalėjusi Klaipėdos „Kuršių“ komandą. Nors vilniečiai iškovojo pergalę, varžybos tikrai nebuvo lengvos.

Nuo pat pirmųjų žaidimo minučių rungtynės tapo agresyvios bei sėkmingos Vilniaus regbio akademijos atžvilgiu. Jau šeštą žaidimo minutę septintu numeriu  žaidžiantis Mantas Imbrasas tvirtai prispaudė kamuolį užskaitiniame plote, taip pelnydamas pirmuosius taškus šiose varžybose. Nors Eimanto Badaškos realizacijos spyris nebuvo taiklus, nusiminti nebuvo kada, nes prieš akis toliau vyko žaidimas, žadantis dar daugiau taškų. Abi komandos žaidė labai agresyviai, tai įrodė 18-tą minutę už grubų žaidimą geltoną kortelę gavęs Augustas Ilgas.

Apskritai, pirmasis kėlinys pasižymėjo puikia gynyba abiejų komandų atžvilgiu. Tai turbūt ir yra pagrindinė priežastis, kodėl tądien abiem komandoms nepavyko pelnyti daug taškų. Tik dvidešimt šeštą žaidimo minutę, teisėjui įvertinus per grubų klaipėdiečių žaidimą, Eimantas Badaška gavo šansą pelnyti tris taškus įspiriant baudos smūgį. Tai jam pavyko įvykdyti ir Vilniaus regbio akademija įsiveržė į priekį aštuonių taškų skirtumu.

Įnirtinga kova vyko toliau, abi komandos buvo pasiryžusios apginti savo užskaitinį plotą ir kaip įmanoma toliau nustumti priešininkus. Pagaliau, 39-tą žaidimo minutę vilniečiui Eimantui Badaškai pavyko pelnyti taškus. Jis taikliai įspyrė baudos smūgį, taip užbaigdamas pirmąjį kėlinį rezultatu 11-0. Vilniaus Vingio parko regbio stadione susirinkę sirgaliai tiesiog šėlo, tai buvo pergalingai laimėtas pirmasis kėlinys, žiūrovų akyse įžiebęs viltis taip pat laimėti ir antrąjį.

Netrukus žaidėjai vėl grįžo į aikštę ir žaidimas tęsėsi toliau. Nežinia, ar Klaipėdos komanda susiėmė, ar vilniečiai, pajutę galimybę laimėti, atsipalaidavo. Aišku tik viena – kaip visuomet, antrasis kėlinys buvo visiškai kitoks negu pirmasis abiejų komandų atžvilgiu.

Jau penkiasdešimt pirmą žaidimo minutę, pasinaudojęs spraga vilniečių gynyboje, penkis taškus pelnė 12-tas „Kuršių“ žaidėjas. Nors realizacijos spyris buvo netaiklus, taškų skirtumas tarp komandų mažėjo. Vilniečių sirgaliai su nerimu stebėjo kaip jų mylima komanda bandė perimti žaidimą į savo rankas. Tai puikiai pavyko VRA žaidėjui  Mantui Visminui, kuris, gavęs kamuolį, mikliai nunešė ir prispaudė jį užskaitiniame plote, pelnydamas taip reikalingus penkis taškus savo komandai. O „taikliąja koja“ vadinamas Eimantas Badaška įspyrė realizaciją.

Stadione susirinkę sirgaliai džiūgavo  ir plojimais sveikino savo komandą. Dar dešimt minučių stadione vyko įnirtinga kova, ir nors per jas nei vienai komandai nepavyko pelnyti taškų, buvo labai įdomu stebėti agresyvų žaidimą. Bet, septyniasdešimtą žaidimo minutę pro vilniečius prasibrovęs 7-tas „Kuršių“ žaidėjas prispaudė kamuolį užskaitiniame plote. Nors dar dviejų realizacijos taškų klaipėdiečiams nepavyko pelnyti, rezultatu 18-10, jie gerokai sumažino anksčiau buvusį taškų skirtumą. Dabar Vilniaus komandai žūtbūt reikėjo pelnyti daugiau taškų, nes žinant regbį – per dešimt minučių įmanoma viskas.

Tai padarė Gintautas Biliauskas, 7-tu numeriu žaidžiantis Vilniaus regbio akademijos žaidėjas, ir nors Eimantui Badaškai nepavyko pelnyti dviejų taškų realizacijos įspyrimu, iš tribūnų jau girdėjosi „mes laimėjom“ dainos. Antro kėlinio paskutinės minutės ėjo į pabaigą, sirgaliai jau atsistoję dėkojo savo komandai už pergalę, o priešininkų komandos atsarginiai žaidėjai jau rinko daiktus ilgai kelionei namo. Netikėtai paskutinę varžybų minutę Klaipėdos „Kuršių“ komandos pelnyti penki taškai kamuolio prispaudimu nebekėlė emocijų niekam – nei pačiai jų komandai, nei priešininkams, nei sirgaliams. Visi susirinkę Vilniaus komandos gerbėjai garsiai plojo, bei dėkojo komandai už pergalę.

Rezultatu 23-15 pergalę iškovoję VRA žaidėjai paskutinį kartą šiais metais nusilenkė savo ištikimiems sirgaliais, dėkodami už palaikymą.

Triumfo nuotaikos dar ilgai tvyrojo stadione. Pasveikinę, pakalbėję, padėkoję, su komanda nusifotografavę komandos fanai pradėjo skirstytis, o komanda, dar ilgai sveikino vieni kitus bei dėkojo treneriui Vidmantui Valiui. Patys ištikimiausi Vilniaus regbio akademijos sirgaliai, žaidėjai, rėmėjai, taip pat treneris, fotografas, teisėjas buvo pakviesti šventinės vakarienės kavinėje.

Vadinamasis „trečiasis kėlinys“ dar ilgai išliks visų atmintyse. Uždarame „savų“ žmonių ratelyje išgirdome pačius gražiausius ir nuoširdžiausius žodžius. Žaidėjai dėkojo vieni kitiems, treneriui, komandos kapitonui, rėmėjams bei gerbėjams.

Kalbų buvo daugybė: optimistiškų, paskatinančių, dėkojančių, atvirų bei nuoširdžių. Tylos banketinėje salėje nebuvo nė minutės – pasisakė beveik visi trisdešimt trys žmonės, o kalbos netilo netgi karšto patiekalo valgymo metu. Man ypač patiko Luko Makevičiaus pasakyta kalba. Jis, neseniai iš jaunių komandos perėjęs į suaugusių, dėkojo komandai už šiltą priėmimą, treneriui – už galimybę žaisti, o kalbos pabaigoje Vilniaus regbio akademijos komandą įvardijo kaip draugiškiausią bei šilčiausią atmosferą turinčią komandą.

Sportininkai pasižadėjo vieni kitiems neprarasti sportinės formos žiemos periodu, toliau uoliai mankštintis ir neapleisti komandos. Didžiulę staigmeną visiems padovanojo UAB „Elviolė“. Komandai buvo padovanotas didelis tortas, ant kurio – Vilniaus regbio akademijos simbolis. Ar tortas buvo skanus, net klausti  nereikėjo: atsirado norinčių kepiniu paskanauti antrą, arba, kaip Augustas Ilgas, net trečią kartą. Dar valandžiukę pasisėdėję, optimistiškai nusiteikę, prisipildę teigiamų emocijų svečiai pradėjo skirstytis. Džiaugsmingą nuotaiką blaškė tik viena mintis – dabar kelis mėnesius neteks matyti žaidžiamo regbio, bet esu įsitikinusi, kad sniegui nutirpus ir sezonui prasidėjus Vilniaus Vingio parko regbio stadionas vėl prisipildys bendraminčių, dievinančių šį sportą.

Antros grupės, kitų rungtynių rezultatai: Šiaulių „Šiauliai“ 12-10 laimėjo prieš Šiaulių „BaltRex-PRC, o Panevėžio „Ryšių statyba“ 19-12 namuose laimėjo prieš Latvijos „Remus“.

Turnyrinė lentelė - komanda, pergalių taškai: 1. Šiaulių „Šiauliai“ 15 2. Šiaulių „BaltRex-PRC“ 11 3. Vilniaus regbio akademija 11 4. Klaipėdos „Kuršiai“ 9 5. Panevėžio „Ryšių statyba“ 7 6. Latvijos „Remus“ 7

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius