Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 04

Vilniaus regbio komanda sutriuškino Panevėžį (nuotraukos)

Spalio 2 dieną Vilniaus regbio komanda sutriuškino Panevėžį.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Vakar, Spalio 2d., 14 valandą į Vilniaus Vingio parko regbio stadioną susirinkusių Vilniaus regbio akademijos sirgalių nenuvylė stebėtos varžybos. Stadione susitiko Vilniaus „Regbio akademijos“ ir Panevėžio „Ryšių statybos“ komandos. Visi džiaugėsi VRA pirmuoju laimėjimu antrajame etape ir nors vilniečiai iškovojo pergalę, varžybos tikrai nebuvo lengvos.

Tik žaidimui prasidėjus buvo jaučiamas abiejų komandų ryžtas ir agresyvumas. Tai įrodė Vilniaus komandos prasižengimas 7-tąją žaidimo minutę, kai priešininkų komanda, pasinaudodama susiklosčiusia situacija pelnė pirmuosius žaidimo taškus įspirdama baudą. O jau 11-tą žaidimo minutę prasižengusi Panevėžio komanda „padovanojo“ Vilniui tris baudos taškus, taip išlygindama rezultatą 3-3. Nors varžyboms prasidėjus abiejų komandų rodomas žaidimas buvo panašus, bet jau 18-tą minutę kamuolį į rankas gavęs, 12-tu numeriu žaidžiantis VRA žaidėjas, Edmundas Grybauskas pelnė savo komandai penkis taškus kamuolį prispausdamas įskaitiniame plote. O 15-tas numeris, Eimantas Badaška, tiksliai įspyrė realizaciją. Didėjantį taškų skirtumą tarp komandų labai palaikė sirgaliai, dar garsiau dėkoję savo komandai, kai jau 31-ają žaidimo minutę tie patys žaidėjai pelnė dar septynis taškus Vilniaus komandai. Penki taškai už Edmundo Grybausko kamuolio prispaudimą ir dar du už tikslų Eimanto Badaškos spyrį į vartus.

Nors sirgalių nebuvo tiek daug, kaip prieš dvi savaites, bet susirinkusiųjų riksmai bei plojimai buvo gerai girdimi ne tik stadione, bet ir už jo ribų. Panevėžio komanda tikrai neketino pasiduoti, bet pelnyti taškų jai neleido puiki VRA žaidėjų gynyba. Priešininkų pusėje besigindami, o užskaitinio ploto link atakuodami vilniečiai pelnė dar septynis taškus. 39-ąją žaidimo minutę Robertas Žuravskis, žaidžiantis 8-tu numeriu, tvirtai prispaudė kamuolį užskaitiniame plote, o tarp sirgalių „taikliąja koja“ vadinamas Eimantas Badaška įspyrė realizacijos smūgį. Rezultatu 24-3 pirmąjį kėlinį laimėjo Vilniaus regbio akademija ir nors taškų skirtumas buvo didelis, sirgalių ovacijose jautėsi nerimas dėl antrojo kėlinio. Visi susirinkę sirgaliai bei abi komandos žinojo, kad regbyje – įmanoma viskas.

Tik prasidėjus antrajam kėliniui kamuolį gavęs Mantas Visminas jį perdavė Gintautui Biliauskui, o jis greitai nubėgęs į užskaitinį plotą prispaudė jį prie žemės pelnydamas dar penkis taškus Vilniaus komandai. Greita ataka ir nuostabiu susižaidymu sužavėti sirgaliai dar labiau šėlo, kai Eimantui Badaškai pavyko įspirti realizaciją. Taškų skirtumui vis didėjant, vis labiau ir garsiau džiūgavo susirinkę sirgaliai, palaikydami komandą bei besidžiaugdami rezultatu 31-3. Kiekvieną kartą kamuolį į rankas gavę Panevėžio „Ryšių statybos“ komandos žaidėjai atkakliai bandė pelnyti taškus, bet Vilniaus komanda ryžtingai ir apsukriai nuolat atimdavo iš jų kamuolį.

Jonas Danielkus 48-ąją žaidimo minutę būtent taip ir atėmė kamuolį iš varžovų, perdavė jį Donatui Jonkui, o jis, prasibrovęs pro varžovų gynėjus, pelnė dar penkis taškus Vilniaus komandai. Kamuolį į vartus įspyręs Eimantas Badaška pelnė dar du taškus taip pakeisdamas rezultatą 38-3. Pralaimėjimą pradėję jausti Panevėžio komandos vyrai iš susijaudinimo pradėjo daryti vis daugiau klaidų, taip apsunkindami žaidimą sau, bet duodami vis daugiau progų VRA pelnyti taškus. Jau 54-ąją žaidimo minutę VRA žaidėjas Eimantas Badaška laikydamas tvirtai rankose kamuolį greitai nubėgo į užskaitinį plotą, prispaudė kamuolį, o vėliau, dar ir įspyrė realizacijos smūgį, taip padidindamas rezultatą 45-3 Vilniaus naudai.

Sirgalių tribūnos šėlo, o dažnai girdimas Vilniaus komandos treneris Vidmantas Valys, besidžiaugdamas puikiu savo komandos žaidimu, visai nebebuvo girdimas. Nors atrodė, kad stadione tvyrančios geros nuotaikos neįmanoma sugadinti, bet, deja. 5-tu numeriu žaidžiantis Edgaras Zajančkovskij nugriuvo, pečiu trenkdamasis į žemę. Atsistoti jam padėjo komandos draugai, o atbėgusi seselė išsivedė jį iš aikštės. Gausiais plojimais visi sirgaliai bei komandos draugai palydėjo gerą žaidėją bei draugą. Nors ir nemaloniom nuotaikom, bet žaidimas vyko toliau, gan ilgą laiką nei viena komanda nepelnė taškų, dirbo tik gynyboje.

66-ąją žaidimo minutę pargriuvo Mantvydas Šakalys, vienas geriausių ir aktyviausių VRA žaidėjų. Jis patyrė kojos traumą ir buvo priverstas pasitraukti iš žaidimo. Šį žaidėją palydėjome taip pat garsiais plojimais ir šauksmais. Pamačiusi, kad praranda geriausius savo žaidėjus Vilniaus regbio akademijos komanda susiėmė, o Eimantas Badaška gavęs kamuolį, tvirtai prispaudė jį užskaitiniame plote. Nors realizacijos jam nepavyko įspirti, bet galėjome pasidžiaugti didžiuliu taškų skirtumu 50-3.

Jau po keturių minučių panevėžiečių komandos 11-tas numeris gavo kamuolį į rankas ir labai greitai, taip, kad jo nesugebėjo pavyti niekas, prispaudė kamuolį užskaitiniame plote. Realizacijos jiems nepavyko įspirti, ir nors priešininkų pelnyti taškai nėra džiugus dalykas, iš sirgalių girdėjau „tegu pasidžiaugia“.

Kad Vilniaus komanda greitesnė, stipresnė ir vakar buvo nenugalima įrodė VRA komandos kapitonas Augustinas Terleckas, žaidžiantis 15-tu numeriu, kai 80, t.y. paskutinę, žaidimo minutę, paskutinį kartą tą dieną prispaudė kamuolį užskaitiniame plote pelnydamas dar penkis taškus Vilniaus komandai.

Taip ir baigėsi rungtynės, rezultatu 55-8 nugalėjo Vilniaus regbio akademijos komandos žaidėjai, geriausiu žaidėju buvo pripažintas Algimantas Žvinklys. Sirgaliai, išeidami iš stadiono, sveikino vieni kitus su pergale bei dalinosi įspūdžiais nuostabaus ir nepamirštamo žaidimo. Visų sirgalių bei žaidėjų vardu linkiu Edgarui Zajančkovskij bei Mantvydui Šakaliui kuo greičiau išgyti, dėkojame už pasiaukojantį žaidimą ir laukiame jūsų sugrįžtant. Na, o VRA komanda turi savaitę pailsėti ir pasiruošti ateinančioms varžyboms, kurios vyks Šiauliuose.

Staipsnį parašė : Ieva Lazauskaitė

Nuotraukos: Tomas Bazys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius