Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 09

VKL Elito TOP 5 apžvalga (nuotraukos, video)

Šį kartą ikrauk.lt skaitytojams pateikiame penkių VKL Elito lygoje lyderiaujančių ekipų aprašymus.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Šį kartą ikrauk.lt skaitytojams pateikiame penkių VKL Elito lygoje lyderiaujančių ekipų aprašymus. Netikėtai pirmąjį pralaimėjimą patyrė turnyro favoritai, o juos įveikusi ekipa gana stipriai įsitvirtino pirmajame penketuke. Šiuo metu lyderiaujančios penkios komandos yra šiek tiek atitrūkusios nuo persekiotojų, vis dėlto laukia nemažai įdomių kovų, kurios gali apversti situaciją aukštyn kojomis.

1. Twomenas - siaureslietuva.lt 9 pergalės,  1 pralaimėjimas

Elito lygos favoritai savo statusą 2010 metais išlaikė. Jų įveikti niekam nepavyko. Vis dėlto naujaisiais 2011 metais Twomenas - siaureslietuva.lt netikėtai gavo rimtą pamoką. Komanda patyrė pirmąjį pralaimėjimą šį sezoną megėjų krepšinyje. Juos palaužti sugebėjo įspūdingai šį sezoną rungtyniaujanti „Archstudijos“ ekipa. Komandos vadovas Juozas Tumėnas per daug nenuliūdo dėl pirmojo komandos pralaimėjimo. Atvirkščiai, Juozo manymu, toks pralaimėjimas išpuolė labai laiku ir padės komandai susikaupti – daug skaudžiau būtų buvę pralaimėti atkrentamosiose rungtynėse. Kad žaidėjai padarė išvadas turėjome progą pamatyti jau kitą dieną. Twomenas-siaureslietuva.lt tiesiog nušlavė „Daprėjos“ ekipą.

2. „Ernst & Young“ 8 pergalės, 0 pralaimėjimų

Gana netikėtai Elito diviziono viršūnėje prieš naujuosius metus atsidūrė  „Ernst & Young“  komanda. Jiems 2010 metais Vilniaus krepšinio lygoje įkasti nesugebėjo nei viena ekipa. 2011 metais ši ekipa dar nerungtyniavo. Nors komanda jau užsitikrino vietą TOP 7, tačiau iki tol jų laukia be galo dideli išbandymai. Komanda dar nerungtyniavo su turnyrinės lentelės viršuje esančiomis ekipomis: Twomenas-siaureslietuva.lt, „Stamperija“ ir „Tegra“. Jei šiose dvikovose tiek „Ernst & Young“, tiek jų priešininkai susirinks ir kausis iš visų jėgų, šios rungtynės bus pats geriausias komandos įvertinimo rodiklis. Patekdama į finalinį ketvertą „Ernst & Young“ ekipa gali įrodyti hipotezę, jog geras ūgis yra galingas „smūgis“.

3. „Stamperija“ 6 pergalės, 1 pralaimėjimas

Solidžiai sezoną pradėjo „Stamperijos“ ekipa. 2010 metais „Stamperiją“ įveikti sugebėjo tik „Tegros“ komanda. Tiesa, „Stamperijai“ dar neteko susitikti su aukščiau esančiomis „Twomeno“ ir „Ernst & Young“ ekipomis, o ant kulnų minanti „Tegra“ kaip reikalas pamokė „Stamperijos“ krepšininkus. Ne pirmus metus su „Stamperijos“ ekipa dirbantis strategas Anton Svetnickij labai rūpinasi savo žaidėjais, stengiasi, jog jie nepervargtų. Kol kas šis rūpestis išeina į naudą ir komanda yra visiškai netoli patekimo į TOP 7. „Stamperija“ yra jauniausia TOP 5 esanti komanda. Dažniausiai šią ekipą į priekį veda 1989 metais gimę krepšininkai. 2011 metai šiai komandai turės būti be galo inirtingi, kadangi teks susikauti net su trim šiuo metu TOP 5 esančiomis komandomis.

4. „Tegra“ 6 pergalės,  2 pralaimėjimai

Netikėtu pralaimėjimu 2011 metus pradėjo „Tegros“ ekipa. Jie savo namų arenoje nesugebėjo atsilaikyti prieš svečius iš Nemenčinės. Tiesa, „Tegros“ krepšininkai po šio pralaimėjimo nepalūžo ir jau kitose rungtynėse reabilitavosi įveikdami „SKM Agotos gryčios“ krepšininkus. Jei kreiptumėme dėmesį vien tik į žaidėjų sąrašą „ant popieriaus“, „Tegros“ krepšininkai būtų neabejotini finalinio ketverto dalyviai. Vis dėlto kamuolys apvalus ir kad patektų į finalinį ketvertą „Tegros“ krepšininkai privalės kaip reikalas paplušėti. O ir 2011 metai šiai komandai nusimato gana intensyvūs, kadangi 2010 metais komanda tebuvo sužaidusi vos 6 rungtynes.

5. „Archstudija“ 6 pergalės, 3 pralaimėjimai

Ko gero, didžiausia sezono staigmena – „Archstudijos“ ekipa. Jie galingai pradėjo sezoną ir užsitikrino sau aukštą poziciją prieš 2011 metus. Negana to, 2011 metus „Archstudija“ pradėjo dar galingiau. Jie tapo pirmąja komanda sugebėjusia įveikti Vilniaus mieste pralaimėjimo nepatyrusius „Twomenas-siaureslietuva.lt“ krepšininkus. Nesustabdomas „Archstudijos“ gretose yra sezono eigoje komaną papildęs – jauniausias komandos žaidėjas – Martynas Šatas. Sužaidęs 4 rungtynes Martynas vidutiniškai renka po 45,3 naudingumo balus. Artimiausios dvejos rungtynės „Archstudijai“ bus be galo didelis išbandymas. Jie susikaus su viena poziciją aukščiau esančia „Tegra“ ir pergalių stokojančia, galingąja „Daprėjos“ ekipa.

Taip pat su straipsniu pateikiame VKL 2010 metų vaizdo apžvalgą. Kas dar nespėjote jos peržiūrėti, galite padaryti tai dabar.

VIDEO: Vilniaus Krepšinio lygos apžvalga (5laida, Gruodis)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius