Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sėkmingos santuokos paslaptis – niekada nesirodyti vyrui be makiažo?

Įsivaizduokite, kaip gyventi, kai bijai nusivalyti nupieštą veidą prieš savo pačios vyrą? Esame tikros, kad visos norite gražiai atrodyti savo mylimajam, tačiau gyventi kasdien su makiažo sluoksniu ir baimintis, kad išrinktasis jus pamatys natūralią, turbūt yra tikrai ne pats maloniausias potyris. O gal makiažo sluoksniu slopinamas nepasitikėjimas savimi ir nesaugumo jausmas?
Makiažas
Makiažas / Fotolia nuotr.

Štai net apklausa atskleidžia, kad trečdalis moterų atsikelia anksčiau, kad slapta pasidažytų, o net trys proc. tikina, kad vyras jų niekada nematė be makiažo. Ir negalvokite, kad tai tik teorija. Tokios moterys egzistuoja ir realybėje.

Baiminasi, kad vyras palaikys nepatrauklia

Kiekvieną vakarą, prieš eidama miegoti, Samantha Micklethwaite (31 m.) nusistato du žadintuvo laikus. Ketvirtą valandą ryto, kol vyras dar saldžiai miega, ji skuba į vonios kambarį nusivalyti makiažo ir tam, kad vėliau jo užsiteptų dar daugiau. Ji viena iš tų moterų, kurios vyras nėra matęs be makiažo. O juk 31-erių moteris atrodo išties puikiai ir būdama visiškai natūralios išvaizdos! (Nuotraukas galite pamatyti teksto gale paspaudę ant nuorodos).

„Aš bijau, kad vyras mane pamatęs nepasidažiusią pagalvos, kad esu nepatraukli“, – teigia moteris, kuri ištekėjo už mylimojo po trejų metų draugystės. – Jis mane matęs tik su makiažu, ir, žinoma, tai vargina, kasdien dažytis, tačiau manau, jog Wayne‘as mane įsimylėjo tokią ir nesidomėtų, jeigu nesidažyčiau“, – mano Samantha.

Štai žvaigždžių vizažistė 41-erių Charlotte Tilbury taip pat tikina, kad nei jos buvęs, nei esamas vyras nėra jos matęs nepasidažiusios. „Mano mama visada sakydavo – išlaikyk paslaptį, taigi vakare aš užsirakinu vonios kambaryje, nusivalau makiažą ir kiek paryškinu akių kontūrą ir padažau blakstienas. Tai mano naktinis makiažas“, – teigia vizažistė.

Tačiau ar moteris gali santuokoje būti laiminga ir, kas svarbiausia, SVEIKA, jeigu neleidžia sau pasirodyti tokia, kokia yra – natūrali? 

Taip pat skaitykite: Vaizdo įraše užfiksuota, kaip per 1000 metų keitėsi makiažo tendencijos

„Daugelyje santykių dažniausiai ateina metas, kai moterys pasijaučia saugios dėl to, kad jos yra mylimos už tai, kokios jos yra, taip pat ir dėl to, kaip atrodo“, – sako santykių ekspertė Jo Hemmings. Ilgainiui kartelė nuleidžiama, todėl damos nustoja dažytis lūpas, akis ir leidžia savo partneriui pamatyti jas tokias, kokias sutvėrė gamta. Būti ištekėjusioms ar su kažkuo kurti ilgalaikius santykius ir visą laiką vis tiek neišsiversti be makiažo, tikrai nėra sveika, mano specialistė.

Tai reiškia, kad moteris nesijaučia santykiuose stipri, negali būti savimi, todėl bijo, kad santykiai be makiažo gali nukentėti. Specialistai tai lygina su plastinių operacijų poveikiu, kai moteris vis keičiasi bandydama atrasti, kada ji pagaliau taps graži. Samantha dažytis pradėjo vos 13-kos, kai kažkas pasijuokė iš jos strazdanų. Nuo to laiko ji pradėjo jas slėpti ir mano, kad su makiažo pagalba neatrodo sau pablyškusi, it serganti.

Taip pat skaitykite: Ar visoms moterims tinka putlios lūpos?

Nepaisant grožio kankynės, kuri prasideda 4 ryto, moteris dar ir išleidžia nemažai pinigų kosmetikai. Vien makiažo pagrindas, kurio pakanka kelioms savaitėms, kainuoja 50 svarų.

„Aš šimtą kartą sakiau Samanthai, kad ji atrodo pribloškiamai, tačiau niekaip negaliu jos įtikinti, kad jai nereikia makiažo. Manau to jai reikia labiau nei man“, – teigė Samanthos vyras Wayne‘as.

Tuo metu pati Samantha sako, kad kartais, kai ji būna viena namuose, leidžia sau pavaikščioti be makiažo, kad oda pailsėtų. Tačiau būtinai užsirakina duris, kad tik negrįžtų jos vyras. Ir jeigu taip nutinka, ji skuba dažytis – tam reikia bent 5 minučių. O štai pilna jos makiažo versija trunka apie valandą.

Fotolia nuotr./Blakstienos
Fotolia nuotr./Blakstienos

Kosmetika jai suteikia pasitikėjimo 

Sylvia Jarret (70 m.), ištekėjusi antrą kartą prieš šešerius metus už savo vyro Geoffo, taip pat nusprendė makiažo nebeatsisakyti. „Tai padeda mūsų santuokoje palaikyti romantiką“, – tikina moteris. Net pirmas pasimatymas su antruoju vyru buvo suorganizuotas taip, kad moteris atrodytų kuo dailiau – „norėjau sudaryti tobulybės iliuziją“, todėl dabar ji daro viską, kad kas rytą jos vyras matytų savo žmoną dailiai pasidažiusią.

Taip pat skaitykite: Nuogas grožis: filmukas, kaip korėjietė valosi makiažą, sulaukė 3,5 mln. peržiūrų

Be to, psichoterapeutė Sylvia visada laukia, kol jos vyras Geoffas užmigs, kad galėtų nusivalyti makiažą, ir tai erzina tada, kai ji nori eiti miegoti, o jis ne. Moteris makiažu susidomėjo tada, kai šiai tebuvo 12 metų: „Eksperimentavau su savo seserimis, todėl dabar galiu pasakyti, kad kosmetika man suteikia pasitikėjimo savimi“, – teiga Sylvia.

Prieš dešimtį metų išsiskyrusi su pirmuoju vyru moteris sako, kad tada jai nerūpėjo makiažas taip, kaip dabar. Visgi ji mano, kad galbūt tai būtų padėję pirmojoje santuokoje patirti daugiau laimingų akimirkų.

Sylviai jos antrasis vyras kartoja tą patį, ką ir Samanthai jos išrinktasis – „tau tikrai nebūtina darytis makiažo kasdien, kadangi tu visada atrodai gražiai“, tačiau moteris apie tai nenori net girdėti. 

Į lovą – su naktiniu makiažu

Štai Susan Evans (46 m.), kuri anksčiau vaikščiodavo be makiažo, dabar taip pat dažosi kasdien. „Mano savijauta buvo ne pati geriausia po skyrybų, todėl nusprendžiau dažytis kasdien ir supratau, kad vyrai su manimi elgiasi kur kas maloniau ir gražiau“, – tikina Susan.

Jos kosmetikos rutina apima „tris įvaizdžius“ – ryte tai užtrunka 15 minučių, vėliau dieną makiažas paryškinamas, o vakare ateina metas sunkiajai artilerijai. Kadangi Susan renkasi tik brangius ir žinomus kosmetikos ženklus, tai kasmet jai atsieina šimtus svarų.

Kai moteris sutiko savo naująją meilę Carltoną, tarė sau, kad jis niekada jos nepamatys be makiažo ir to pažado laikosi. Beje, vyrukui makiažas net labai patinka, kadangi būtent pasidažiusioms moterims jis ir teikia pirmenybę, tad netgi finansuoja brangų savo moteris įprotį: „Ji tampa patrauklesne ir žavesne su makiažu, taip pat parodo, kaip ji stengiasi ir mane myli“, – tikina Carltonas.

Taip pat skaitykite: Veido kontūravimas per kelias minutes: 2 spalvos ir teptukas

Moteris nustato net tris žadintuvo laikus, kad atrodytų taip, kaip trokšta ji pati ir jos mylimasis. Ir nors draugai ją vadina tuščia, Susan sako, kad moterys tiesiog nori tikėti, kad atrodo gerai, būdamos natūralios išvaizdos vyrų akyse.

Visų trijų moterų nuotraukas su makiažu ir be galite pamatyti ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius