Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudeninis pasiūlymas: 5 madingiausi paltai

Kad ruduo nepastovus ir aikštingas, gyvendamos Lietuvoje žinome turbūt kiekviena. Vieną savaitgalį jis mus lepina bobų vasara, o nusitraukus šalį ar pasipuošus per plona striukyte, griebia už balso stygų ir priverčia įsikabinti į arbatos puodelius, lyg apsigalvojęs ir apipylęs niūriais debesimis ir lietumi.
Paltas
Paltas / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Ruduo Paltas

Ką gi, reikia įprasti – žvilgčiojimas į termometro stulpelį ar į orų aplikaciją išmaniajame telefone turi tapti įpročiu. Tačiau mums ramybės neduoda dar vienas klausimas: kokį viršutinį drabužį rudenį išsirinkti?

Paltas turi būti ne tik patrauklus ir stilingas, bet ir universalus, komfortiškas, šildantis bei jaukus. Siūlome pažvelgti į mūsų favoritus – parinkome jums įsimintiniausius variantus, spalvas bei modelius, kuriuos siūlo tiek mados namai, tiek greitos mados parduotuvės.

Ryškus ir gaivalingas

Lietuvių dizainerė Kristina Vikoren, įsikūrusi Norvegijoje, instinktyviai jaučia, ko taip trūksta mūsų tautiečiams žiemą – vitamino D, saulės ir teigiamų emocijų! Pozityvią stiliaus terapiją siūlome pradėti jau rudenį, įsisupus į štai tokį ryškų paltuką su auksinėmis sagomis.

Katalogo nuotr./„Kristar Design“ 2015-2016 m. rudens-žiemos kolekcija.
Katalogo nuotr./„Kristar Design“ 2015-2016 m. rudens-žiemos kolekcija.

Turint tokį drabužį stiliumi net ir rūpintis nebereikia: čiupkite neutralius šio sezono hitus – klasikines pilkšvas tiesias kelnes aukštu liemeniu, plonytės medvilnės ar kašmyro golfą aukštu kaklu, ir atsipalaidavusi elegancija – garantuota.

Taip pat skaitykite: Dizainerė Kristina Vikøren negaili lietuvių moterų stiliui kritikos ir naudingų patarimų

Nemonotoniška juoda

Ilgas klasikinis paltas su nauja gaidele – tokį dizainą siūlo kūrėjas Robertas Kalinkinas. Tradicinis palto modelis su apačioje įsiūtu kailio audiniu tiks toms, kurios niekaip negali apsispręsti tarp kailinukų ir klasikinio palto silueto.

Katalogo nuotr./„Robert Kalinkin“ 2015-2016 m. rudens-žiemos kolekcija.
Katalogo nuotr./„Robert Kalinkin“ 2015-2016 m. rudens-žiemos kolekcija.

Šioje konstrukcijoje jungiasi iškart dvi skirtingos medžiagos bei stiliai, atskirti plonyte odine juostele! Derinkite tokį paltą prie griežto biuro stiliaus arba, kaip dizaineris pasirinko savo įvaizdinėje fotosesijoje, prie bohemiškos, tamsios plačiakraštės skrybėlės.

Didelis ir pūkuotas

Nors iš antrų pusių, prisipažinsime, ir yra tekę išgirsti pastabų, kad su tokiais meno kūriniais atrodytume nebe kaip elegantiškos damos, o greičiau jau kaip stručiai, mūsų artilerijoje – dvi gynybinės frazės.

Taip skaitykite: Spintos revizija pagal stilistę Agnę Gilytę: drabužių deriniai kiekvienam figūros tipui

Pirma – mylėsite mus tokias, kokios esame. Antra – nieko nesuprantate apie madą! Juokai juokais, bet minkšta, gausu ir pūkuota – tiesioginiai žodžio „šilta“ sinonimai madoje.

A photo posted by RODARTE (@officialrodarte) on

O su tokiu kailiniu apdaru gal ir atrodysite vizualiai platesnės, bet žiemą šis rūpestis sumenksta, kai pradeda šalti kaulai, tiesa? Tad jei žavu ir patinka – pirmyn.

Ryškus minimalizmas

Švelniai rausvas koralas ir išdirbtas ilgas, minimalistinis siluetas – tai gal ir ne per daug netikėta, tačiau akį traukianti naujiena dizainerio Narciso Rodrigueso kūryboje. Ir, turbūt drąsiai galima sakyti, šios rudens kolekcijos pažiba.

Su tokio ilgio paltu galite traukti ir į operą, ir į verslo kelionę – jis puikiai subalansuotas griežtoms ar tiesiog savarankiškoms, nepriklausomoms moterims, mėgstančioms dėmesį ir puikiai žinančioms, už ką jo susilaukia – ne už išorinį grožį, bet už žavesį, skvarbų protą ir spinduliuojantį šarmą.

Smėlio spalva

Gal kam jau kiek pabodusi, kitiems – nuslopusi, tačiau taip tikriausiai atrodo tik todėl, kad smėlio spalva nesitraukia iš mados viršūnių jau nebesuskaičiuojamą skaičių sezonų.

Taip pat skaitykite: Stilingiausios rudens rankinės

Prognozės tapo realybe – dabar smėlio tonai, o ypač  camel (kupranugario, arba tamsesni smėlio atspalviai) įtraukti į klasikos paletę ir dėstomi jauniesiems dizaino, mados ir tendencijų prognozių studentams kaip stipriausi pastarųjų metų mados elementai. Tad drąsiai galima teigti – smėlio atspalvio paltą pasirinkusi niekad neprašausite pro šalį.

Katalogo nuotr./„New Yorker“ 2015-2016 m. rudens-žiemos kolekcija.
Katalogo nuotr./„New Yorker“ 2015-2016 m. rudens-žiemos kolekcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius