Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kulinarijos pamokėlė: kaip pasiruošti aromatinių žolelių kubelių

Šviežios žolelės prieskonių mišinėlių ir dirbtinių skonio priedų laikais – tikra atgaiva ir malonumas.
Aromatinės žolelės
Aromatinės žolelės / bioradar.net nuotr.

Mažas žiupsnelis raudonėlių, mėtų ar čiobrelių ruošiamam patiekalui suteikia puikaus aromato ir skonio. Vasarą visai paprasta – užtenka nedidelio darželio ar balkono su vazonais, ir aromatinės žolelės keliauja tiesiai ant jūsų stalo. O ką daryti žiemą? Štai vienas įdomus pasiūlymas, kaip konservuoti aromatines žoles.

Jums tereikės prisiraškyti mėgstamiausių prieskoninių žolelių ir įsigyti alyvuogių aliejaus. Visa kita – šaldymo kameros darbas. Aukščiausios kokybės alyvuogių aliejuje užšaldytos žolelės nepraranda savo aromato ir skonio. Na, o labiausiai tinkančios šaldymui aromatinės žolelės yra rozmarinas, šalavijas, čiobreliai, raudonėliai ir mėtos.

Jums reikės:

- šviežių aromatinių žolelių;
- alyvuogių aliejaus;
- ledukams šaldyti skirtos formelės;
- plėvelės maistui konservuoti.

Kaip paruošti:

- Žoleles susmulkinkite ir išdėliokite formelėje į ledukams skirtas vietas. Geriausia, jei žolelės užima 2/3 kubelio.
- Kiekvieną kubelį su žolelėmis užpildykite alyvuogių aliejumi.
- Pridenkite maistine plėvele ir palikite šaldymo kameroje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius