-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 22

Ką veikia rašytojai, kai nerašo?: nuo audimo ir kovos menų iki grybavimo ištisus metus

Prancūzijos literatūros klasikas Volteras ne tik rašė dramas ir filosofinius traktatus, bet laisvu laiku savo malonumui dar ir laikrodžius taisė. Vokiečių rašytojas Johannas Wolfgangas von Goethe taip mėgo našlaites, kad jų sėklas barstė visur, kur tik vaikščiojo – ilgainiui Veimaro apylinkės, kur jis gyveno, buvo nusėtos šiomis gėlėmis ir jos net imtos vadinti „Gėtės gėlėmis“.
Rašytojų laisvalaikis
Skandalai literatūroje / 15min montažas

Oscaras Wilde‘as, kaip ir priklauso tikram dendžiui, rinko portsigarus, vaikščiojimo lazdas ir kaklaraiščių segtukus. Gerokai pikantiškesnis buvo Franzo Kafkos pomėgis – jis kaupė pornografijos kolekciją. Pulitzerio premijos laureatė, poetė Sylvia Plath domėjosi astrologija, burdavo Taro kortomis ir augino bites.

Detektyvų žanro klasikės Agathos Christie vyras buvo archeologas, tad ir ji ne kartą drauge lankėsi įvairiose ekspedicijose Artimuosiuose Rytuose, kur su didžiausiu malonumu imdavosi tyrinėjimų. Ernestas Hemingway mėgo net tik pasiboksuoti ringe, bet ir turėjo silpnybę medžioklei, žvejybai bei katėms. Harukis Murakamis daugiau nei keturis dešimtmečius bėgioja ilgas distancijas ir apie tai net yra parašęs knygą.

O kuo užsiima šiuolaikiniai Lietuvos rašytojai, kai nesėdi prie kompiuterių ir nerašo savo kūrinių? Kokie yra jų pomėgiai, leidžiantys atsitraukti nuo kūrybos ir atsiduoti dar nuo vaikystės puoselėtoms, o gal visai neseniai atrastoms laisvalaikio veikloms?

Apie savo pomėgius pasakoja rašytojos Renata Šerelytė, Agnė Žagrakalytė, Jurga Tumasonytė, Jurgita Jasponytė bei rašytojai ir poetai Gintaras Grajauskas, Gytis Norvilas, Alvydas Šlepikas, Gintaras Bleizgys ir Laurynas Katkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius