Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 28 /09:59

Tarp pretendentų į nacionalines premijas – R.Samuolytė, V.Bubelytė ir G.Grajauskas

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija atrinko 12 kūrėjų, pretenduojančių gauti šių metų Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premijas.
Rasa Samuolytė, Violeta Bubelytė, Gintaras Grajauskas
Rasa Samuolytė, Violeta Bubelytė, Gintaras Grajauskas / 15min / Gedimino Kajėno nuotr.

Į aukščiausią šalies kultūrinį apdovanojimą pretenduoja fotomenininkė Violeta Bubelytė, rašytojai Violeta Palčinskaitė ir Gintaras Grajauskas, dailės istorikė, kritikė, parodų kuratorė Giedrė Jankevičiūtė, dailininkas, vaikų knygų autorius Kęstutis Kasparavičius, aktoriai Albinas Kėleris bei Rasa Samuolytė, vertėja Rūta Kumžienė, tarpdisciplininio meno kūrėja Eglė Rakauskaitė, kostiumų dailininkė Sandra Straukaitė, kompozitorius Mindaugas Urbaitis, juvelyras Sigitas Virpilaitis, antradienį pranešė Kultūros ministerija.

Visuomenė iš viso buvo pasiūliusi 47 menininkus.

Iš dvylikos pretendentų išrinkti šeši Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai paaiškės spaudos konferencijoje gruodžio 11 d.

Nacionalinėmis kultūros ir meno premijomis įvertinami reikšmingiausi kultūros ir meno kūriniai, Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjų sukurti per pastaruosius septynerius metus, taip pat kūriniai, kaip ilgametis kūrėjo kūrybinis indėlis į kultūrą ir meną.

Kasmet skiriamos premijos yra 800 bazinių socialinių išmokų dydžio. Šiuo metu tai sudaro 39,2 tūkst. eurų.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijų laureatų diplomai bei ženklai bus įteikti Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga vasario 16-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius