Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 29

10 geriausių šiuolaikinių miuziklų

Nuo gruodžio 9 d. Lietuvos kino teatruose sukasi miuziklas „Kalifornijos svajos“ (La La Land) su Ryanu Goslingu ir Emma Stone, kuriam prognozuojamos „Oskaro“ nominacijos beveik visose esminėse kategorijose. Ta proga pristatome puslapio „The Film Magazine“ sudarytą geriausių šiuolaikinių miuziklų dešimtuką.
Kadras iš miuziklo „Čikaga“
Kadras iš miuziklo „Čikaga“

10. „Mamma Mia!“ (2008)

Jei norite smagaus miuziklo, kurį žiūrėdami galėtumėte dainuoti kartu, tai „Mamma Mia!“ yra būtent tas kūrinys. Brodvėjaus miuziklu paremtas filmas sujungia Abba muziką su Graikijos salų grožiu ir yra be galo linksma patirtis.

Ši juosta nežiūri į save pačią pernelyg rimtai ir niekuomet nesiekia tapti kažkuo daugiau už nuotykį. O pridėkite prie to tokius vardus kaip Meryl Streep, ir sėkmė garantuota.

VIDEO: Mamma Mia! Official Trailer #2 - Meryl Streep, Amanda Seyfried Movie (2008) HD

9. „Siaubų krautuvėlė“ / Little Shop of Horrors (1986)

Tai keistas, tamsokas ir nepaprastai originalus miuziklas. Nors filmo centre dviejų veikėjų meilės istorija, šalia to yra ir didžiulis žmogėdra augalas, grasinantis sunaikinti bet kokią meilę.

Tobulai aktorius atsirinkęs (pagrindinį vaidmenį atlieka Rickas Moranis, o viena blogiukų – Steve’as Martinas) miuziklas pasisemia įtakos iš mokslinės fantastikos ir sukuria išties įspūdingą reginį.

VIDEO: Little Shop of Horrors (1986) - Trailer

8. „Prodiuseriai“ / The Producers (2005)

Ne vienas filmas šiame sąraše yra Brodvėjaus hito ekranizacija, bet „Prodiuseriai“, ko gero, artimiausi originalui. Net pagrindiniai filmo aktoriai – Nathanas Lane’as ir Matthew Brodrickas – persikelia iš scenos į filmą.

Tai labai klasikinis miuziklas, pilnas didelių muzikinių numerių, komiškų konfliktų ir senoviško stiliaus. O ypač daug taškų filmui prideda aktoriai, idealiai tinkantys vienas kitam ir scenarijui.

VIDEO: The Producers - Trailer

7. „Svynis Todas: demoniškas Flyto gatvės kirpėjas“ / Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Jei ir yra režisierius, galintis prikelti tamsų, kruviną Svynio Todo pasaulį kine, tai Timas Burtonas. Nors filmas pilnas kraujo, T.Burtonas niekuomet neperspaudžia.

Muzikiniai numeriai galėjo būti atlikti ir geriau, bet Johnny Deppo, Helenos Bonham Carter ir Alano Rickmano pasirodymai prikelia šią keršto istoriją antram gyvenimui.

VIDEO: Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street - Trailer

6. „Vargdieniai“ / Les Misérables (2012)

Šis filmas yra viena emociškai paveikiausių šio legendinio miuziklo versijų. Tomo Hooperio režisūra, kinematografija ir dizainas puikiai apipavidalina kultinę istoriją. O sprendimas leisti aktoriams dainuoti gyvai užuot žiopčiojus pagal fonogramą leidžia tik dar labiau jais įtikėti.

Ne mažiau pagyrų nusipelno ir aktoriai: Hugh Jackmanas, Anne Hathaway, Russellas Crowe, Eddie Redmayne’as ženkliai prisidėjo prie vieno sėkmingiausių Brodvėjaus perkėlimų į ekraną.

VIDEO: Filmo „Vargdieniai“ anonsas

5. „Kartą“ / Once (2006)

Daugelis sąrašo filmų pradėjo gyvenimą ant scenos. „Kartą“ kelias atvirkščias – šis Airijos filmas vėliau buvo adaptuotas į Brodvėjaus miuziklą. Jo grožis slypi jo paprastume.

Čia nerasite jokių didžiulių muzikinių numerių, jokio teatrališkumo, tik daina išreikštus jausmus. Galbūt juosta tokia natūrali, nes ji autentiška – visas dainas parašė patys aktoriai Glenas Hansardas ir Markéta Irglová.

Ši juosta jaučiasi nepaprastai gyva ir natūrali, tad net jei paprastai miuziklų nekenčiate, „Kartą“ pamatyti būtina.

VIDEO: Once (2006) - trailer

4. „Evita“ (1996)

Andrew Lloydo Webberio miuziklą apie Evą Peron perkelti į kiną turėjo būti kankinančiai sunki užduotis. Tačiau ši užduotis pavyko. Visų pirma, dėl to dėkoti reiktų Madonnai.

Pasamdyti pagrindiniam vaidmeniui dainininkę atrodo logiškas sprendimas, tačiau kas būtų galėjęs atspėti, kad Madonna sugebės šitaip vaidinti? Ji amžiams pakeitė Evitos rolę ir jos vienos užtenka, jog filmas taptų klasika.

VIDEO: "Evita" Theatrical Trailer (1996)

3. „Aukšta klasė“ / Pitch Perfect (2012)

Tai tobulas šių laikų miuziklas. Jis nėra adaptacija – „Aukšta klasė“ parašyta tiesiai ekranui ir parašyta nuostabiai. Jam išėjus daugelis tikėjosi saldaus, netikro popso, tačiau „Aukšta klasė“ yra smagi, juokinga ir netgi kieta.

Kiekviena daina čia pateisinama naratyvo, o su personažais nesunku susitapatinti. Galbūt dėl tokio paprastumo šis filmas taip užburia.

VIDEO: Pitch Perfect - Trailer (HD)

2. „Čikaga“ / Chicago (2002)

Šešis „Oskarus“ laimėjusi „Čikaga“ taip pat yra Brodvėjaus miuziklo adaptacija. Tačiau šis filmas kone vienintelis pralenkia sceninį pastatymą.

Tai visiškas šedevras – viskas, pradedant kostiumus, baigiant aktorių darbą, čia puikiai susideda į vientisą kūrinį. „Čikagos“ stilius sugeba užfiksuoti ištisą erą, tuo pačiu gudriai perteikdamas savo personažų smurtą, aistrą ir liūdesį.

VIDEO: Chicago (2002) Official Trailer - Catherine Zeta Jones, Richard Gere Movie HD

1. „Mulen Ružas“ / Moulin Rouge! (2001)

Šiame sąraše nėra nei vieno filmo, panašaus į „Mulen Ružą“. Bazas Luhrmannas sukūrė naują, inovatyvų miuziklą, kuris klasikinę estetiką sujungė su Antikinės Graikijos tragedijomis ir to laikmečio muzika (tokia kaip Eltonas Johnas).

Tai idealus klasikos ir modernybės mišinys. „Mulen Ružas“ yra stipriai stilizuotas ir ryškus filmas, pradėjęs naujų miuziklų erą.

VIDEO: Moulin Rouge | #TBT Trailer | 20th Century FOX

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius