Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 03

10-metį gyvuojanti kino mokykla ir vėl kviečia moksleivius

Kūrybingi moksleiviai, besidomintys kinu, norintys išbandyti naują veiklą arba tiesiog kūrybiškai praleisti laiką po pamokų, nuo rudens turės vieną iš nedaugelio galimybių Lietuvoje teoriškai ir praktiškai pažinti kiną.
Skalvijos kino akademija
Skalvijos kino akademija

Jau 10 metų gyvuojanti „Skalvijos“ kino akademija (SKA) ir vėl kviečia vyresnių klasių moksleivius mokytis kino. Šiemet būsimieji studentai gali pasirinkti vieną iš dviejų mokymosi SKA krypčių – dokumentinio arba vaidybinio kino programą. Registracija į SKA vyks iki rugsėjo 1 d.

„Pasirinkę vieną iš programų moksleiviai su kino režisieriais ir kitais kino profesionalais bendraus dvejus mokslo metus. Jie skirti susipažinti su kino istorija, pagrindiniais kino kalbos elementais, operatoryste, garso režisūra, vaizdo montažu, praktiškai išbandyti visus kino kūrimo proceso etapus. SKA studentai atliks daug kūrybinių užduočių, kurs semestro darbus, o baigdami studijas – diplominį filmą,“ – apie studijų programą pasakoja „Skalvijos“ kino akademijos koordinatorė Akvilė Gelažiūtė.

Dokumentinio kino pirmakursius kuruos Lietuvoje ir užsienyje pripažintas dokumentinio kino režisierius Linas Mikuta. Studijuodami pagal šią programą, moksleiviai susipažins su dokumentinio kino žanrų įvairove, gilinsis į dokumentinio kino kūrimo specifiką, kurs trumpas istorijas iš realaus gyvenimo. Šalia L. Mikutos, atversiančio dokumentinio kino subtilybes, moksleiviai laukiami ir vaidybinio kino programoje, kuriai vadovaus jaunosios kartos kino ir montažo režisierius Armas Rudaitis.

„Kas yra kinas sužinojau „Skalvijos“ kino akademijoje, kai dar pats buvau SKA studentas, todėl be galo smagu sugrįžti čia visai kitu amplua ir dalintis savo sukauptomis žiniomis su naujaisiais „skalvijukais“. Kai mokai, pats labai daug išmoksti. Kai daliniesi, pats be galo daug gauni. Bus smagu kartu nerti į paslaptingą kino pasaulį ir atrasti ten slypinčius dalykus,“ – sako Armas Rudaitis.

Nuo 2007 m. įkurtoje „Skalvijos“ kino akademijoje teorines ir praktines paskaitas veda įvairių sričių kino profesionalai: kino režisieriai, operatoriai, prodiuseriai, garso režisieriai, kino kritikai. Be to, galima laisvai naudotis šiemet ypač pagausėjusia akademijos technine baze: kameromis, garso ir šviesos įranga, kino montažine, visu tuo, be ko filmavimo aikštelėje neišsiverčia nė vienas kino profesionalas.

SKA studijas baigę moksleiviai dažnai renkasi mokslus Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA), studijuoja Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, JAV, Rusijoje. Būtent SKA pažintį su kino pasauliu pradėjo jaunosios kartos kino režisierės Marija Stonytė, Gabrielė Urbonaitė, Marija Kavtaradzė, operatorius Vytautas Katkus, kultūros žurnalistė Monika Gimbutaitė ir kt.

Šiemet SKA renkami du kursai – vaidybinio kino (vad. kino režisierius Armas Rudaitis) ir dokumentinio kino (vad. kino režisierius Linas Mikuta).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius