Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 20

5 svajingi ir magiški animaciniai filmai savaitgaliui

Animacija prie ekrano gali prikaustyti ne tik vaikus, bet ir suaugusius. Animacijoje nėra nieko neįmanomo. Šiame pasaulyje visiškai natūralu, kad gyvūnai kalba, žmonės skraido, o magija veikia geriau nei fizika. Tad jei savaitgalį žadate jaukiai leisti namuose, šis nuotaikingų, muzikalių ir spalvingų filmų sąrašas – kaip tik jums.
Kadras iš filmo „Dainuok“
Kadras iš filmo „Dainuok“

1. „Dainuok“ / Sing (2016)

Mieste, kuriame nėra žmonių, koala Busteris stengiasi išsaugoti savo muzikos klubą. Jo idėja – surengti dainų konkursą, o nugalėtoją apdovanoti dideliu piniginiu prizu. Norinčių išbandyti jėgas netrūksta, tad gyvūnai netrukus ima būriuotis už durų.

Tačiau greitai paaiškėja, kad įtikinti savo talentu komisiją ir auditoriją – tik vienas iš laukiančių iššūkių. Konkurso dalyviai kaip ir tikrame gyvenime, susiduria su asmeniniais išbandymais: vieną kankina didžiulė scenos baimė, kita yra kasdieniuose rūpesčiuose paskendusi mama, o trečio tėtis pagal profesiją yra bankų plėšikas, ir visiškai nesižavi sūnaus noru dainuoti.

„Dainuok“ yra kupinas veiksmo, humoro ir, žinoma, muzikos. Jame ne tik atskleidžiami pramogų verslo užkulisiai, bet ir subtiliai pašiepiami per televiziją rodomi talentų konkursai. Muzikos jame tikrai atras kiekvienas. Girdėsite tiek roko klasika tapusių grupių „Queen“, „The Beatles“ ir „Van Halen“ hitus, tiek ir šiuolaikinių pop atlikėjų, tokių kaip Beyonce ir Carly Rae Jepsen, kūrinius.

VIDEO: SING Trailer # 2 (Animation Blockbuster - 2016)

2. „Berniukas ir pasaulis“ / Boy and the World (2013)

Šis per 40 apdovanojimų gavęs brazilų animacinis filmas stengiasi parodyti pasaulį vaiko akimis. Siužetas labai paprastas – berniukas Kuka leidžiasi ieškoti iš kaimo į miestą dirbti išvykusio tėvo. Tačiau ši paprasta istorija sugeba parodyti labai daug.

Žiūrėdami atkreipkite dėmesį kaip keičiasi ir intensyvėja animacijos stilius, idiliškus kaimo peizažus keičiant svetimiems ir net agresyviems miesto vaizdams. Atkreipkite dėmesį į reklamas, barų scenas ir pramonės revoliuciją, kuri į istoriją įpinama be galo subtiliai.

Tai filmas, kuriame nėra kalbos – tokios, kuri turėtų prasmę. Vietoje to, dialogų metu skamba kažkas, kas primena kalbą (iš tikrųjų tai – atbula portugalų). Raidės čia irgi tėra tik simboliai, kurių Kukas dar nepažįsta, ir žiūri į tai tik kaip į formų rinkinį. Tačiau filme skambanti muzika, kurią atlieka vieni geriausių Brazilijos muzikantų, perteikia nuotaiką kur kas geriau nei žodžiai.

VIDEO: „Berniukas ir pasaulis“ anonsas

3. „Balerina“ / Ballerina (2016)

1987-iųjų Europa. Raudonplaukė Felicija pabėga iš Anglijos našlaičių namų kartu su draugu Viktoru pabėga į Paryžių. Čia jis tampa Gustavo Eifelio, tuo metu kaip tik statančio garsųjį bokštą, pameistriu, o ji, apsimetusi turtinga mergina, pradeda šokti baletą Paryžiaus Operoje.

Tai jau klasika tapęs motyvas – kaip nuoširdumu, aistra ir sunkiu darbu iš skurdo pakylama į visuomenės aukštumas. Žinoma, kai kurios filmo scenos tikrai prajuokins, tačiau jo žavesys slypi kitur. „Balerina“ yra filmas apie magišką svajonės galią ir šokio pasaulį.

Žiūrėdami, atkreipkite dėmesį į šokio judesių animaciją, kuri buvo sukurta pagal tikrųjų Paryžiaus Operos baleto šokėjų judesius. Animacijos detalumas yra tikrai įspūdingas – vietomis atrodo, kad aksomines užuolaidas, medines grindis ir Eifelio bokšto metalą galima paliesti ranka.

VIDEO: Ballerina Official International Trailer #1 (2016) Elle Fanning, Maddie Ziegler Animated Movie HD

4. „Slaptas augintinių gyvenimas“ / The Secret Life of Pets (2016)

„Slaptas augintinių gyvenimas“ atskleidžia gyvūnų santykį ne tik su žmonėmis, bet ir su didmiesčiais, tokiais kaip Niujorkas. Jis prasideda nuo to, kaip terjeras Maksas kerta Centrinį parką dviračio krepšyje. Tačiau svarbiausias čia ne parkas, o būtent tokios detalės, kaip namai, gaisro išėjimai, gatvės ir kanalizacijos – aplinka, su kuria miesto augintiniai susiduria kasdien.

Pagrindiniai veikėjai – šunys Maksas ir Diukas, bandantys rasti kelią namo. Pakeliui jie susiduria su daugybe vienais už kitus spalvingesnių veikėjų, tokių kaip hiperaktyvus šuo Melas, temperamentinga katė Chloja, triušis, kuris ketina surengti revoliuciją prieš žmones, ar vanagas Tiberijus, turintis kovoti su savo instinktais suėsti visus savo sąjungininkus.

Jei esate fantazavę, ką jūsų gyvūnai mąsto ir veikia likę vieni namuose, šis filmas tikrai turėtų jus prajuokinti. Be to, net patys Niujorko gyventojai pripažįsta likę nustebę, kaip tiksliai animatoriai sugebėjo atvaizduoti tikrąją šio miesto dvasią.

VIDEO: The Secret Life Of Pets - Official Teaser Trailer (HD) - Illumination

5. „Gyvenimo knyga“ / The Book of Life (2014)

Šis filmas yra tikras džiaugsmas akims. Guillermo del Toro režisuota „Gyvenimo knyga“ pasižymi įspūdinga animacija, kuriai stilingumo prideda dar ir tai, kad filmo veiksmas vyksta Meksikoje.

Marija, Manolo ir Choakinas buvo draugai nuo vaikystės, tačiau likimas juos išskyrė Marijai išvykus į Europą. Manolo ėmėsi kovų su buliais, o Choakinas įstojo į armiją, tačiau Marijai grįžus ją vesti panoro abu vyrai.

Šis filmas supažindins ir su Meksikos tradicijomis bei tikėjimu. Mat šios šalies gyventojai tikėjo, kad kiekvieną žmogų globoja skirtingos dievybės. Jautrųjį Manolo sergsti geroji La Muerte, kuri valdo Prisimenamųjų pomirtinę šalį, tuo tarpu vyriškąjį Joaquiną pasirinko kita dievybė – Xibalba, kuri prižiūri Pamirštųjų šalį.

VIDEO: The Book of Life Official Trailer (2014) Zoe Saldana, Channing Tatum HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius