-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 16

Atidarytas tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“

Ketvirtadienį Lietuvoje prasidėjo tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“, kuriame bus parodyti šeši ilgo metro lietuvių filmai, tarp jų – Ukrainoje nužudyto Manto Kvedaravičiaus ir jo sužadėtinės Hannos Bilobrovos „Mariupolis 2“.
28-ojo Vilniaus miesto kino festivalio „Kino pavasaris“ atidarymas
28-ojo Vilniaus miesto kino festivalio „Kino pavasaris“ atidarymas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Į programą yra įtraukti ir režisierių Austėjos Urbaitės „Per arti“, Nerijaus Milerio „Gyvenimas po mirties“, Irmos Pužauskaitės „Devintas žingsnis“, Elenos Kairytės „Roberta“ ir Lietuvos kino bendruomenės „Blue/Yellow“ filmai.

„Jau 28-ąjį kartą pradedame kino šventę, kuri, tikiu, mums visiems dovanoja ypatingus efektus. Labai laukiu smagaus šurmulio kino teatruose, kino salės nenorinčių palikti žiūrovų, kokybiško kino pasiilgusių draugų ir pažįstamų, tokių skirtingų ir įdomių atsiliepimų apie filmus“, – ketvirtadienį per atidarymo renginį Vilniaus kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ sakė festivalio generalinis direktorius Algirdas Ramaška.

Atidaryme kalbėjusi Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė teigė, kad „Kino pavasaris“ tapo neatsiejama Vilniaus miesto dalimi.

„Kasmet vilniečiai, miesto svečiai ir kino mėgėjai laukia šios šventės su nekantrumu. Esu dėkinga visai „Kino pavasario“ komandai už tai, kad myli kiną, daro ir tiki tuo, ką daro. Linkiu neblėstančio įkvėpimo ir dėkoju už meilę Vilniaus miestui“, – festivalio organizatorių išplatintame pranešime cituojama vicemerė.

Savo žinutę „Kino pavasariui“ perdavęs kultūros ministras Simonas Kairys pažymėjo, kad 11 dienų truksianti kino šventė jo mylėtojams siūlo solidžią programą, platų filmų spektrą, šiemet jautriai atskleidžiantį ne tik universaliąsias žmogiškąsias temas, bet ir už laisvę būti ir kurti kovojančios Ukrainos temą.

Kaip yra teigęs festivalio vykdantysis direktorius Konradas Kazlauskas, šiais metais „Kino pavasario“ reklaminė kampanija pasitinka su šūkiu „Kai šaukia kinas – tu eini“.

„Kino pavasaryje“ taip pat bus parodytas Berlyno kino festivalyje „Auksinį lokį“ pelniusio Nicolo Philibert'o dokumentinis filmas „On the Adamant“, ekumeninės žiuri prizą gavusios meksikiečių režisierės Lilos Avilés filmas „Totemas“.

„Kino pavasario“ konkurso programoje žiūrovai išvys du Berlyne „Sidabriniais lokiais“ apdovanotus filmus – režisierių ispanės Estibaliz Urresola Solaguren filmą „20 000 bičių rūšių“ ir italo Giacomo Abbruzzese „Disko berniuką“.

Geriausią festivalio filmą rinks tarptautinė žiuri, sudaryta iš žinomų kino pasaulio žmonių.

Kino festivalis šiemet vyks Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir kitų didžiųjų miestų kino teatruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius