Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 12 19

Berlinalėje bus parodyta nauja juosta su Tomu Hanksu ir Zhang Yimou bei Brillante Mendozos darbai

Berlyno kino festivalio organizatoriai pirmadienį paskelbė renginyje numatomus demonstruoti darbus, tarp kurių yra apie 2001 metų rugsėjo 11-osios įvykius pasakojanti drama su Tomu Hanksu ir nauji kinų režisieriaus Zhang Yimou ir Filipinų kūrėjo Brillante Mendozos filmai.
Tomas Hanksas
Tomas Hanksas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šešiasdešimt antrojoje kasmet rengiamoje kino šventėje, kuri vyks nuo vasario 9 iki 19 dienos, taip pat bus parodytas su nekantrumu lauktas britų režisieriaus Stepheno Daldry, žinomo iš juostos „Valandos“ (The Hours), darbas „Nepaprastai garsiai ir neįtikėtinai arti“ (Extremely Loud and Incredibly Close).

Filmas sukurtas pagal populiarų Jonathano Safrano Foerio 2005 metų romaną ir pasakoja apie berniuką, kuris po 2001 metų rugsėjo 11 dienos teroro išpuolio Niujorke ieško spynos, kuriai tiktų jo mirusio tėvo paliktas raktas.

Juostoje vaidina Tomas Hanksas, Sandra Bullock ir Maxas von Sydowas. Į konkursinę programą ji neįtraukta.

Zhang Yimou, lietuvių žiūrovams pažįstamas iš 2002 metų filmo „Bevardis“ („Hero“), festivalyje parodys „Karo gėles“ (The Flowers of War). Juosta, kurioje vaidina britų aktorius ir „Oskaro“ laureatas Christianas Bale'as, pasakoja apie prisitaikėlišką vakarietį, kuris Antrojo pasaulinio karo metais atsiduria Nankino žudynių sūkuryje.

Ši Auksiniam gaubliui Jungtinėse Valstijose nominuota juosta Berlinalės konkursinėje programoje taip pat nedalyvaus.

2009 metų Kanų kino festivalyje geriausiu režisieriumi už juostą „Kinatay“ pripažintas filipinietis B.Mendoza naujam savo filmui „Belaisvė“ (Captive) atsirinko prancūzų kino aktorę Isabelle Huppert, kuri atliko islamistų grupuotės pagrobtos humanitarinės pagalbos darbuotojos vaidmenį. Ši juosta įtraukta į konkursinę programą.

Viename garsiausių Europos kino festivalių, kuris nenusileidžia Kanuose ir Venecijoje vykstančioms kino šventėms, konkursui pristatytas ispanų kūrėjo Antonio Chavarriaso įtempto siužeto filmas „Vaikiški žaidimai“ (Childish Games).

Dėl Auksinio ir Sidabrinio lokio besivaržysiančių juostų sąrašą baigia bendras Indonezijos, Vokietijos ir Kinijos projektas „Atvirukai iš Zoologijos sodo“ (Postcards from the Zoo), kurio režisierius įvardijamas tiesiog kaip Edwinas (Edvinas).

Konkurso vertintojų komisijai pirmininkaus britų režisierius Mike'as Leigh. Kiti komisijos nariai: Holivudo aktorius Jake'as Gyllenhaalas, prancūzų ir britų aktorė Charlotte Gainsbourg, olandų fotografas ir kino kūrėjas Antonas Corbijnas, prancūzų režisierius Francois Ozonas, rašytojas iš Alžyro Boualemas Sansalas ir vokiečių aktorė Barbara Sukowa.

Sąrašą vainikuoja šiemet Auksinį lokį gavęs Irano režisierius Asgharas Farhadi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius