Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 05 31

Billas Gatesas rekomenduoja: dėmesio verti serialai ir vienas mėgstamiausių filmų

Vienas iš bendrovės „Microsoft“ įkūrėjų Billas Gatesas kasmet artėjant vasarai pristato rekomenduojamų perskaityti knygų sąrašą. Tačiau šiemet, kai pasaulyje tvyro karantino nuotaika dėl plintančio koronaviruso, milijardierius paskelbė ne tik knygų, bet ir filmų bei serialų rekomendacijas. Ką siūlo Gatesas?
Billas Gatesas
Billas Gatesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie penkias B.Gateso rekomenduojamas perskaityti knygas, skaitykite čia. O dabar pažvelkime į serialus ir kino filmus, kuriuos jis siūlo peržiūrėti. Apie tai milijardierius kalba savo tinklaraštyje „Gates Notes“.

„Pandemic: How to Prevent an Outbreak“ – šešių dalių dokumentinis serialas, kurį kūrė „Netflix“ ir pristatė šių metų pradžioje. Šiame dokumentiniame seriale pasakojama apie žmones, kurie stengiasi kovoti su epidemijomis ir jas sustabdyti.

„Serialo epizodai buvo filmuojami anksčiau, tad jie sutelkia dėmesį ne į koronavirusą, bet į gripą“, – apie serialą kalba B.Gatesas. Tačiau, pasak jo, tai nėra didelis trūkumas, mat „Pandemic“ įkvepiančiai pasakoja apie gydytojus, mokslininkus, medicinos darbuotojus, kurie siekia užkirsti kelią tam, ką išgyvename dabar – užkirsti kelią pandemijai.

VIDEO: Pandemic: How to Prevent an Outbreak

B.Gatesas sako, kad šiuo metu su žmona Melinda žiūri dar kelis serialus. Vienas jų yra „A Million Little Things“. Tai ABC kurtas draminis serialas apie vieną amerikiečių šeimą. Šis serialas pradėtas rodyti 2018 metais.

VIDEO: „A Million Little Things“

Dar vienas B.Gateso žiūrimas serialas – „This Is Us“. Tai 2016 metais NBC pradėtas rodyti serialas, pasakojantis apie Pearsonų šeimos gyvenimą. Serialas buvo nominuotas „Auksinio gaublio“ apdovanojimui kaip geriausias draminis serialas, susilaukė teigiamų kritikų atsiliepimų, o aktorius Sterlingas K.Brownas už vaidmenį šiame seriale pelnė ne vieną apdovanojimą.

VIDEO: „This Is Us“

Trečias šiuo metu B.Gateso žiūrimas serialas – „Netflix“ kurtas kriminalinis „Ozark“, kuris pradėtas rodyti 2017 metais. Šis serialas sulaukė ne tik teigiamo kritikų atsiliepimo, tačiau ir pelnė arba buvo nominuotas eilei apdovanojimų, tarpe jų taikėsi ir į du „Auksinio gaublio“ prizus.

VIDEO: Ozark | Official Trailer [HD] | Netflix

Vienas „Microsoft“ įkūrėjų sako, kad taip pat ketina peržiūrėti BBC kurtą serialą „I, Claudius“. Šis prieš daugiau nei keturis dešimtmečius rodytas serialas pasakoja apie Romos imperijos laikus.

„Aš daug skaičiau apie tuometinius Romos laikus ir man atrodo, kad šis serialas pateikia įdomų žvilgsnį apie tą erą“, – kalba B.Gatesas.

VIDEO: „I, Claudius“

Savo tinklaraštyje B.Gatesas atskleidžia ir vieną mėgstamiausių savo filmų. Pasirodo, tai yra 2001 metais pristatytas filmas „Šnipų žaidimas“ („Spy Game“), kuriame pagrindinius vaidmenis atlieka Robertas Redfordas ir Bradas Pittas.

„Nedaug žmonių girdėjo apie „Šnipų žaidimą“, bet aš jį mačiau, tikriausiai, 12 kartų“, – prisipažįsta B.Gatesas ir priduria, kad pastarąjį kartą šį kino filmą žiūrėjo prie kelias savaites.

VIDEO: „Spy Game“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius